D66 wil via enquete Stadsplein bruisender maken

Catharina de Leur (D66)

Nog steeds heeft D66 de moed niet opgegeven. De partij wil nog altijd dat het doorgaans doodsaaie Stadshart, met het lege rode plein, gaat bruisen. Tijdens het Stadspleinfestival, als er eindelijk weer wat is te doen, gaat de gemeenteraadsfractie zaterdag de meningen van bezoekers peilen, samen met winkeliers. Waarmee men dus per definitie degenen mist die het plein zelfs tijdens die incidentele drukte mijden. D66 zegt cultuur, evenementen en het juiste winkelaanbod zullen in het Stadshart te willen om er meet loop in te krijgen. “Die drie componenten moeten elkaar versterken, dan kan het Stadsplein de functie van een echte Amstelveense ontmoetingsplaats krijgen,” zegt D66-fractievoorzitter Catharina de Leur. “Het Stadsplein heeft op vrijdag een voortreffelijke weekmarkt, maar ligt er de andere zes dagen van de week troosteloos bij.” Zij wil D66 een flexibeler plaatsing van de weekmarkt, waardoor volgens haar meer mogelijkheden ontstaan voor een bruisender Stadshart.  “In een anonieme enquête vragen wij bezoekers van het festival hun mening hierover.” De Leur hoopt dat veel Amstelveners naar het festival komen en aan de enquête meewerken.

Zij vindt overigens het Stadspleinfestival een prima initiatief om het lokale cultuuraanbod onder de aandacht te brengen. “D66 maakt zich sterk voor de culturele instellingen en hoopt met deze enquête de inbedding ervan in de Amstelveense samenleving nog meer te vergroten.”

 

Lees ook:D66 blij met Stadsplein-voorstellen B&W
Lees ook:Stadshart saai en winkelaanbod onvolledig
Lees ook:Markt wijkt voor Duitslandfestival Stadshart
Lees ook:Stadspleinfestival kostte gemeente 77 mille
Lees ook:Radio Amstelveen op ‘festivalplein’

Eén reactie op “D66 wil via enquete Stadsplein bruisender maken

  1. frank

    Ik wens ze veel succes, maar ik vrees het ergste.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.