CDA wil gratis weekendparkeren terug bij KPMG

Ben Jonker

Het CDA wil dat het gratis in het weekend parkeren bij het voormalige KPMG-gebouw aan de Burgemeester Rijnderslaan in ere wordt hersteld. De gemeenteraadsfractie deelt de zorg van winkeliers over het verdwijnen van die mogelijkheid, doordat KPMG naar een nieuw kantoorpand is vertrokken. Zij heeft het college van B&W  gevraagd snel in actie te komen. Het CDA baseert zich op een door fractieleden bijgewoonde bijeenkomst met de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties  (VAD). Fractievoorzitter Ben Jonker constateert dat veel Stadshart bezoekers uit en van buiten Amstelveen in de weekends gebruik maakten van de net buiten het centrum gelegen parkeervoorziening. “Daarom is het parkeren bij het voormalige KPMG-gebouw heel belangrijk,” vindt Jonker. Volgens zijn fractie leidt de afsluiting van die terreinen tot grotere parkeerdruk in omliggende wijken, zoals Keizer Karelpark.

“Er zijn nu eenmaal altijd mensen die niet willen of kunnen betalen voor parkaren als zij per auto naar het Stadshart komen. Ook bij grote evenementen was de ruimte bij het KPMG-gebouw een uitkomst, zegt Jonker. Waarom de nieuwe eigenaar van het gebouw geen parkeersders in het weekend wil, is onduidelijk. Jonker hoopt dat die houding verandert. “Het gebouw langs de A9 is voor veel mensen herkenbaar, en ook zakenmensen bezoeken het Stadshart per auto”, zegt Jonker.

Lees ook:CDA en D66: ‘Kantoor ombouwen voor parkeren’
Lees ook:Buurtkamer met kerst ‘s middags open
Lees ook:PvdA op campagne in Westwijk
Lees ook:VVD wil ander gebruik carpoolplaats A9
Lees ook:Architectuur KPMG-pand verdwijnt voor flats

13 reacties op “CDA wil gratis weekendparkeren terug bij KPMG

  1. Piet van Puffelen

   He Hansie hoe gaat ie jongen? Ben je nog steeds de dorpsgek aan het spelen , goed om te zien dat je al veel bereikt hebt met je geniale meeschrijverij woehahahaha!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Harry Velleman

    Piet bedankt voor je analyse. Uiteindelijk heeft “een voormalige Amstelveense dorpsgek” het via zijn functie als raadslid en zijn historische “kroketten amendement” uiteindelijk toch nog tot de functie van minister president gebracht. Maar ja toen was internet nog niet zo populair en was er dus niet zoveel onzin daar door hem zelf achtergelaten voor de eeuwigheid. Hans van der Liet zorgt nu in ieder geval wel al voor een uitstekende openbare dossiervorming over zichzelf, die door iedereen nog heel lang kan worden ingezien en waar nodig geciteerd. Je hoeft daarvoor niet eens illegaal de GBA door je vrienden in Den Haag te laten raadplegen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet van Puffelen

     Inderdaad Harry , als je even de naam Hans van der Liet Googled dan heb je een mooi overzicht van al zijn persoonlijkheden! altijd handig voor vrienden, wergevers,politieke partijen enz enz,geniaal gewoon zo’n uitgebreide CV zie je zelden :)

       /   Beantwoorden  / 
 1. Harry Velleman

  Uiteraard. Een beetje Yup die straks na de upgrade van buiten Amstelveen naar het dure Stadshart toekomt, heeft voor het scheef parkeren van zijn PC Hoofttractor twee parkeerplaatsen nodig. Zo’n Yup kan natuurlijk ook niet betalen voor een parkeerplaats. Kan er in het weekend nog wel gebruik worden gemaakt van de ruime parkeergarage onder de witte SVB badkamer? Is die ook gratis?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Lijkt mij niet, want dat zou voor de Sociale Verzekerings Maatschappij veel de sociaal zijn…

     /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Ik constateer bij wethouder Gezelligheid heel veel afgunst op mensen die het in het leven beter getroffen hebben dan hijzelf….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry Velleman

   De wethouder gunt iedereen waarvoor m/v hard gewerkt heeft. Bovenal hoopt hij dat iedereen in goede gezondheid kan leven. De Wethouder is tegen een verdeling van onze maatschappij en een Stadshart dat dreigt met als speciale en exclusieve doelgroep de hogere inkomens, opnieuw te worden ingericht. De Wethouder is ook niet tegen het bezit van mooie voertuigen, maar wel tegen associaal inparkeren van mensen met (te grote) auto’s. Bovendien kan je je afvragen hoe het zal zal gaan als nog meer mensen van (ver) buiten Amstelveen hier met de auto naar toekomen. Kennelijk is er nu al een parkeer- en verkeers probleem. Foutje in het bestemmingsplan?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Mike

  Pak de scooter/fiets/bakfiets, dat gezeik met parkeren ook altijd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. bakker bik

  Dat mag niet Mike, een scooter/fiets/bakfiets heeft geen internationale uitstraling. Dat past niet bij Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. P1

  Wat is de volgende stap: Gratis winkelen in het Stadshart, omdat het anders zo duur wordt?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  En Pietje is met al zijn gegalbak (op de site van het AN heeft men hem kennelijk met succes definitief weten te weren) nog geen stap verder gekomen. Maar draait nog steeds rond in de kringetjes van zijn eigen gelijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet van Puffelen

   Hahaha Hansie denkt verder te komen met meeschrijverij op de site van het AN, wat een lieverd is het ook:)
   Ik zag je trouwens laatst staan bij de ingang van het Stadshart , heb je veel blaadjes kunnen verkopen Hans?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.