Stadsharteigenaar stuurt aan op leegstand

Eigenaar Unibail-Rodamco van het Stadshart heeft winkels eenzijdig de huur opgezegd, omdat zijn niet zouden passen in het trendy en luxe karakter van het winkelcentrum dat de vastgoedmagnaat voor ogen staat. Dat wist vorige weel het Amstelveens Nieuwsblad te melden. In de Binnenhof zouden op die manier horecabedrijven, modezaken en winkels met huishoudelijke apparatuur gedoemd zijn te vertrekken. Er lopen nu diverse juridische procedures. Overigens was Unibail, en voorheen het inmiddels overgenomen Rodamco, al geruime tijd doende met het enorme huurverhogingen, die tot vertrek van ondernemingen hebben geleid.Dat gebeurde vooral bij huurders voor wie de looptijd van een huurcontract voorbij was. Er kon dan alleen van verlenging sprake zijn als aanzienlijk dieper in de buidel werd getast. Zo meldde chocolade speciaalzaak Martinez naar de Rembrandtweg te zijn vertrokken uit het Binnenhof wegens een huurverhoging van zestig procent. Intussen neemt de leegstand in het winkelcentrum gestaag toe, terwijl de ellende rond de bouw van de A9-tunnel nog moet beginnen.

Lees ook:Stadshart wordt Lego centrum
Lees ook:Stichting wil Schildersbuurt behouden
Lees ook:Mini City in Stadshart voor kinderen
Lees ook:D66 bezorgd over huuropzeggingen in Stadshart
Lees ook:Extra kerstkoopavonden in Stadshart

5 reacties op “Stadsharteigenaar stuurt aan op leegstand

 1. tournesol

  velen vinden het een erg saai winkelcentrum geworden mede door het wel heel eenzijdig aanbod! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. tournesol

  Amsterdamse poort en Hoofddorp, binnenkort uitbreiding met 13.500 m2.Veel diverser……dus

    /   Beantwoorden  / 
 3. Els

  Geef mij maar de Amsterdamse Poort, met zijn grote markt en zijn shopping hal met allerlei leuke winkeltjes en goedkope, exotische eettentjes.

    /   Beantwoorden  / 
 4. onno

  Dit is toch ideaal voor de wijkcentra en de kleine ondernemers! Laat die eenheidsworsten maar lekker bij elkaar zitten, dan moeten ze wel concureren en dat is weer gunstig voor de consument.Ondertussen krijgen de kleine zelfstandige meer klanten die afkomen op hun kennis en goede service.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Els

  Als je het zo bekijkt, dan heb jij gelijk Onno.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.