Athletics School Champs bij AV Startbaan

Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 juli vinden bij AV Startbaan de Athletics School Champs (ASC) plaats. Liefst 1600 Amstelveense basisschoolleerlingen maken dan kennis met atletiek.

Aansluitend brengen zij een bezoek aan het Europees Kampioenschap atletiek in het Olympisch Stadion, waar zij de beste atleten van Europa in actie zien. Naast AV Startbaan organiseren ook de Amsterdamse verenigingen AV Feniks, AV’23 en AV Atos eenzelfde atletieksportdag. In totaal doen zo’n 6000 kinderen uit groep 3 t/m 8 mee.

De Amstelveense scholen die zich hebben ingeschreven zijn: Karel Eykman School, Montessori school de Linde, OBS de Pionier, Willem-Alexanderschool, OBS Piet Hein, de Triangel, Het Palet-Zuid en Brede School Rembrandt.

De ASC is onderdeel van de officiële side-events in het kader van de EK Atletiek in Amsterdam. Van 6 t/m 10 juli nemen 1473 atleten uit 51 landen deel aan de EK, waaronder ook onze eigen Dafne Schippers en maar liefst 54 andere Nederlandse atleten.

De Athletics School Champs, de G5 Battle en Schoolplein14 passen allemaal in de visie van de gemeente Amsterdam om alle Amsterdammers te stimuleren tot een actieve levensstijl.

 

 

Lees ook:Info over rollator- of rolstoelracen
Lees ook:Weer wandelchallenge bij AV Startbaan
Lees ook:Opbrengst tennistoernooi voor hiv-kinderen Zuid-Afrika
Lees ook:Programma voor 4 en 5 mei
Lees ook:Hilarisch avontuur in Poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.