College werkt in principe mee aan topsport Martinus in Emergohal

B en W willen – mede ter wille van city marketing voor Amstelveen – er best aan meewerken dat het damesvolleybalteam van Martinus meedoet aan de Champion’s League, maar vreest daarvoor nog wel financiële hobbels te moeten nemen. Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS) wil de Emergohal geschikt maken voor trainingen en wedstrijden voor de topsportroute. Volleybalbond Nevobo stelt (internationaal vastgestelde) eisen aan de hal.

“Wij hebben aan de bond gevraagd wat er voor de dames nodig is op weg naar Peking,” zei sportwethouder Joss Tabak woensdagavond (17 mei) tegen de raadscommissie Burgers en Samenleving. “Het antwoord daarop liet even op zich wachten. De bescheiden zijn ons nu binnen twee weken toegezegd. Dan kunnen wij berekenen wat het gaat kosten. Het moet ook financieel mogelijk zijn. Die hobbel is groter dan de trainingen en wedstrijden in de Emergohal te organiseren.”

VVD-raadslid Joop Siemers drong aan op spoed. “Voor je het weet gaat een andere gemeente ermee vandoor.” Volgens Tabak heeft zij pas dinsdagavond bij de huldiging van Martinus als landskampioen gehoord dat de vereniging zich in de Emergohal wil voorbereiden op de krachtmeting in Peking en daaraan voorafgaande wedstrijden. Ze zei ook te willen weten wat het de gemeente voor de investeringen terug krijgt aan citypromotie en dergelijke. “Wat geld kost moet ook iets opleveren.”

Lees ook:Eerste grote sporthal klaar in 2009
Lees ook:Strijd kampioenschap volleybal tussen twee Amstelveense teams
Lees ook:Emergohal blijft voorlopig open en wordt klaar gemaakt voor Championsleague
Lees ook:Trainingen omgaan met dementen vol
Lees ook:Trainer Wim de Haart weg bij Martinus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.