Politiek voelt zich onder druk door bouwplannen voor sporthallen

De politiek heeft nog veel vragen over de twee sporthallen die B en W bij de nieuwbouw voor respectievelijk Amstelveen College en Panta Rhei willen bouwen. Door budgetten van onderwijs en sport bij elkaar te voegen kunnen daar volgens het college voor topsport geschikte accommodaties komen, die overdag voor de twee scholen zijn te gebruiken. Maar CDA, VVD en Burgerbelangen (BBA) zeiden woensdag (7 december) in de raadscommissie Burgers en Samenleving zich nogal overvallen te voelen door de plannen, waarmee de raad al op 21 december moet instemmen, omdat anders Panta Rhei met het eigen bouwplan (inclusief een gewone gymzaal) verder gaat.

Dat betoogden de wethouders Blok (onderwijs) en Alink (sport). "Panta Rhei heeft de voortgang al iets uitgesteld enn kan niet langer wachten. Scholen hebben een grote mate van autonomie," zei Blok. Hockeyvereniging MHC tekende bij de bezwaar aan tegen de bouw van het – nu nog grotere – Amstelveen College aan de Startbaan, omdat zij daarvoor een door haar zelf gefinancierd kunstgrasveld moet afstaan (terwijl RODA en Myra elk zo’n veld van de gemeente krijgen).

Het CDA vond de plannen voor de sporthallen financieel slecht onderbouwd en vroeg zich bij monde van raadslid De Vries af of snelheid in dit geval niet voor zorgvuldigheid was gegaan. "Ik snap dat het een unieke kans is, maar voel mij onder druk gezet. En op onze vragen orijgen wij te horen dat het allemaal goed komt"," aldus De Vries.

Harry Pijnenborg (BBA) deelde die mening. Dat B en W zo lang ‘radiostilte’ in acht hebben genomen en nu opeens grote haast hebben, komt volgens wethouder Blok doordat de voorbereiding en doorrekening van de plannen veel tijd heeft gekost. "U kunt deze unieke kans nu pakken of niet. Als u het niet aandurft, dan niet," zei ze.

Volgens Pijnenborg gaat niet helemaal op dat scholen de hallen overdag en de verenigingen die ‘s avonds gebruiken. Hij wees er op dat de volleybalverenigingen in Amstelveen topsport bedrijven en ook overdag trainen. Ook hij zag de haalbaarheid van de plannen financieel niet aangetoond.

Lees ook:Amstelveen College slechtst volgens Elsevier
Lees ook:VVD en Burgerbelangen tegen haastige bouw sporthallen
Lees ook:Erik Holtslag nieuwe directeur Panta Rhei
Lees ook:Scholen VO willen meer samenwerking
Lees ook:Overeenkomst met scholen over faciliteiten voor topsporttalenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.