Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé

Ger Loogman

Eigenaar Ger Loogman van Golfcentrum Amsteldijk ziet bij nader inzien toch maar af van ontsluiting ervan via de gelijknamige weg langs de Amstel. Hij blijft erbij dat er toegang naar de golfbaan via het voormalige A3-tracé moet komen. Dat heeft ook de voorkeur van provincie en gemeente. Hij zegt niet blij te zijn met de op mededelingen van het bestuur van wijkplatform Groenelaan gebaseerde berichtgeving op amstelveen.blog.nl en heeft dat bestuurslid Van den Heuvel ook laten weten. Die vertelde tijdens een wijkvergadering vorige week, in zijn rol van actievoerder tegen de A3-ontsluiting, dat Loogman na een hoorzitting van de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie ‘boos’  was geworden en had gezegd ontsluiting via de A3 niet meer te willen. Onjuist, zegt Loogman. “Twee dagen later heb ik wel gesproken met de heer Coronel van de actiegroep `stop de weg’ en hem verteld dat ik inderdaad voornemens was af te zien van ontsluiting via het A3 tracé”, schreef aan Van den Heuvel. Maar dat voornemen heeft hij inmiddels weer laten vallen.  “Golfcentrum Amsteldijk is nog steeds in gesprek met de Gemeente Amstelveen om gezamenlijk de uitvoering van de aanleg van de toegangsweg over het voormalige A3 tracé te kunnen uitvoeren,” aldus Loogman. Bewoners van Groenelaan vrezen dat die weg voor extra verkeer door de wijk en langs de zorgcentraconcentratie aan de Laan van de Helende Meesters zal leiden. De provincie wil evenwel die toename van verkeer niet over de Amsteldijk hebben. De gemeente volgt haar daarin. Volgens het actiecomité, dat nu een juridische gevecht wil beginnen, betekent de impasse dat het nog jaren kan duren voordat de toegangsweg er ligt.

 

Lees ook:Eigenaar golfcentrum wil nu ontsluiting via Amsteldijk
Lees ook:Ontsluiting golfcentrum blijft via A3-tracé
Lees ook:‘B&W verschuilen zich achter provincie met weg golfbaan’
Lees ook:Weg naar golfbaan blijft over A3-tracé
Lees ook:Golfweg misschien toch via Amsteldijk

2 reacties op “Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé

 1. Margriet

  Als die weg speciaal voor dhr. Loogman wordt aangelegd ga ik er van uit dat hij daar een forse baatbelasting voor betaalt. Kan de gemeente dit hier even bevestigen a.u.b.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   In de kader van openheid van bestuur zal de gemeente dat hier niet bevestigen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.