Nieuw biljartcentrum bij tennishal Startbaan kost half miljoen

Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad voorgesteld de tennishal aan de Startbaan uit te breiden met een biljartcentrum. De bouw daarvan kost bijna een half miljoen euro. Elf Amstelveense biljartverenigingen, met samen 250 leden, biljarten nu in een daarvoor ingericht centrum in de Bankrashal. Die wordt gesloopt als de nieuwe sporthal bij het Amstelveen College klaar is. Maar daarin is geen bilhartcentrum voorzien. De gemeente heeft eerder gezocht naar een leegstaand pand voor de biljarters, maar dat is op niets uitgelopen. De kansrijkste optie leek een leegstaande kantooretage aan de Bouwerij, maar dat zou een structurele jaarlast van 42 duizend euro opleveren. Met de nieuwbouw is 37 duizend euro gemoeid. De benodigde investering van 490 duizend euro en de exploitatie worden uit de huur van 37 mille gefinancierd. Twintig mille hoesten de biljarters zelf, de overige 17 mille gaat in de vorm van een subsidie naar het Sportbedrijf. Het biljartcentrum moet in de zomer van 2013 klaar zijn, omdat dan ook de nieuwe sporthal er is en de Bankrashal wordt gesloopt. Open houden van de Bankrashal alleen voor de biljarters leidt volgens B&W tot ongedekte meerkosten.

Lees ook:Plan voor nieuw biljartcentrum aan Startbaan
Lees ook:GroenLinks tegen nieuw biljartcentrum
Lees ook:Nieuw biljartcentrum aan Startbaan
Lees ook:Nieuw biljartcentrum aan Startbaan geopend
Lees ook:Plan voor biljartcentrum even in ijskast

Eén reactie op “Nieuw biljartcentrum bij tennishal Startbaan kost half miljoen

  1. azijnpissertje

    42.000 euro voor de huur van een leegstaand kantoorgebouw. De eigenaar van zo’n gebouw zouden geld moeten betalen voor het in beslag nemen van ruimte die anders ( socialer) gebruikt kan worden! maw een leegstandsboete!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.