Award en gunstige uitspraak RvS voor golfcentrum en

Voor Ger Loogman en zijn tegen een lawine van protesten in aangelegde Golfcentrum Amsteldijk kan 2011 eigenlijk niet meer stuk. Het door Beschermers Amstelland ingediende hoger beroep tegen de bouwvergunning werd woensdag ongegrond verklaard en het centrum kreeg in Noordwijk de Golfaward van de Nederlandse Golf Federatie als ‘beste golfbaan van Nederland.’ Volgens Logman kwam er eindelijk een einde aan de langlopende juridische procedures. “Het hoger beroep is op alle punten ongegrond verklaard,” zegt hij. Intussen moet nog wel de ontsluiting van de golfbaan worden geregeld. De gemeente wilde die over het A3 tracé laten lopen, maar daartegen kwam verzet. Maar de provincie en wethouder Levie zien ook weinig in ontsluiting via de Amsteldijk. Gedeputeerde Tjeerd Talsma mag het nu zeggen. Die heeft inmiddels, als het goed is, met omwonenden van beide gepraat.  Hoewel Golfcentrum Amsteldijk pas voor een deel is geopend, kreeg het toch de golfaward. Reden tot de nominatie, was het vernieuwende concept dat op Amsteldijk is ontwikkeld:  een laagdrempelige en heel gevarieerde manier om golf onder de aandacht van het publiek te brengen. Een verrijking van het bestaande aanbod, vond de jury.

Lees ook:Golfweg misschien toch via Amsteldijk
Lees ook:Weg naar golfbaan blijft over A3-tracé
Lees ook:Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé
Lees ook:VVD wil duidelijkheid over ontsluiting golfbaan
Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.