Weer half miljoen extra voor tekorten sportbedrijf

Er moet opnieuw extra geld van de gemeente naar het Amstelveens sportbedrijf. Een half miljoen euro deze keer. Daarmee wordt het ontstane negatieve eigen vermogen van 3,5 ton weggewerkt. Bovendien gaat de jaarlijkse subsidie met 150 duizend euro omhoog. Eigenlijk wilde het sportbedrijf structureel 250 duizend euro meer, maar het denkt het gat nu te kunnen dichten door de tarieven met gemiddeld drie procent te laten stijgen. Het bedrijf heeft een moeilijk jaar achter de rug, vooral doordat De Meerkamp moest worden gesloten voor groot onderhoud en door de slechte zomer het bezoek aan het open bad tegenviel. Na een financieel debacle kreeg het bedrijf bij een doorstart in 2004 ook al een forse extra structurele subsidie (3,5 ton).Dat bedrag zou in de daarop volgende jaren worden afgebouwd. Ook werd er eenmalig 650 duizend euro in gepompt, ook toen om de ontstane tekorten weg te werken. Maar in 2005 was er een exploitatietekort van 350 duizend euro, een jaar later van 160 duizend euro, al lukte het daarmee wel de door de raad opgelegde bezuiniging van een ton te halen. En 2007 werd een nieuw rampjaar.

Lees ook:Weer tekorten bij Sportbedrijf
Lees ook:Gemeente werkt tekorten Sportbedrijf toch volledig weg
Lees ook:Pvda wil voor cultuur half miljoen verhoging afvalheffing
Lees ook:Nieuw biljartcentrum bij tennishal Startbaan kost half miljoen
Lees ook:Plan voor biljartcentrum even in ijskast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.