VVD tegen sloop gymnastiekzaal

Mooi dat er een gymnastiekzaal bij basisschool Het Palet komt, maar daar moet niet de sloop van een andere tegenover staan. Dat vindt de VVD-fractie in de gemeenteraad. Er is volgens haar een tekort aan accommodatie, zodat er niet moet worden gesloopt maar juist meer gebouwd. "Een verkeerde vorm van krenterigheid," verwijt raadslid Herbert Raat het college van B en W.Dat gaat er volgens hem blijkbaar aan voorbij dat gymzalen niet alleen voor het onderwijs nodig zijn, maar ook voor allerlei naschoolse sportactiviteiten.
Raat vindt het overigens nogal onnozel dat bij de nieuwbouw voor Het Palet in eerste instantie een gymzaal over het hoofd was gezien. "Voor gymnastiekonderwijs moeten de kinderen een half uur lopen over de drukste straten van de stad. Om nog maar niet te spreken over de verloren onderwijstijd. En wie zet er nou een nieuwe school neer voor de aankomende veertig jaar zonder goede sportmogelijkheden in de buurt?" aldus Raat. De raad vond trouwens unaniem dat er alsnog een gymnastieklokaal voor het Palet moet komen.
Raat: "Eind goed al goed zou je zeggen. Maar er zit een addertje onder het gras. Want nu krijgen we in Amstelveen één extra gymnastieklokaal. En op basis van berekeningen hoeveel ruimte voor gymnastiekonderwijs we nodig hebben, is dat iets teveel en geeft dat extra kosten. Oplossing van het college: we slopen een wat ouder gymnastieklokaal. Voor ons als VVD het voorbeeld van verkeerde krenterigheid. Voor allerlei sportactiviteiten is een extra lokaal meer dan welkom. In de gemeenteraad praten we avonden vol over voldoende aanbod van sport- en publieke voorzieningen. Zeker nu scholen ook dagarrangementen moeten aanbieden. Ook het Amstelveens Sportbedrijf heeft behoefte aan meer aanbod omdat de vraag naar sportlocaties groot is. Kortom: geen sloop maar bouwen!"

 

 

Lees ook:B&W voor veilige verbinding gymzaal en school in nieuwbouw Palet
Lees ook:VVD: ‘Sloop veermuizenschool snel hervatten’
Lees ook:Aantal leerlingen op Amstelveense scholen groeit
Lees ook:Raat bekijkt digitaal onderwijs
Lees ook:Extra tijdelijke ruimte voor Palet Noord aan Schaepmanlaan

Eén reactie op “VVD tegen sloop gymnastiekzaal

  1. A. Wegbrands, VZ Roda '23 Conditie

    als voorzitter van Roda ’23 Conditie ben ik inderdaad fel tegen het sluiten van een sportzaal.
    De betreffende sportzaal is namelijk de zaal van Koetsveldstraat in Bovenkerk, waar wij als vereniging al bijna 40 jaar ghebruik van maken. Dit betekent dat veel Bovenkerkers lid van Roda zijn en graag gebruik maken van de door Roda Conditie aangeboden lesuren. Het betekent ook dat de leeftijd van deze leden variëren van rond de dertig tot rond de tachtig(!).
    Het kan toch niet zo zijn dat je deze leden naar een sportzaal ver uit de buurt (zoals het Sportbedrijf Amstelveen ons heeft aangeboden) stuurt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.