Groengebied tegen golfbaan in polder

Het bestuur van het Groengebied Amstelland (GA) heeft zich tegen een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder uitgesproken. Alleen wethouder Joss Tabak, die namens Amstelveen in het bestuur zit, blijft voorstander. GA gaat de provincie negatief over de golfbaanplannen adviseren.

 

Te groot vindt het Groengebied het geplande golfcomplex. Het landschap zou er ingrijpend door veranderen en het zou veel verkeer aantrekken. Volgens GA past een golfcentrum niet in de agrarische context van het gebied. Het vreest ook lichtoverlast. Ook de bebouwing en de geplande verhogingen in het gebied horen er niet thuis, vindt GA.

Lees ook:GroenLinks op alle niveaus tegen golfcentrum en woningbouw in polder
Lees ook:Gemeente betaalt Groengebied voor toezicht dat niet bestaat
Lees ook:Ook minister Cramer (Vrom) tegen golfcentrum
Lees ook:Veenschuur en avontuurlijke speelplek geopend
Lees ook:GroenLinks: Golfbaan krijgt teveel niet duurzame ruimte

3 reacties op “Groengebied tegen golfbaan in polder

 1. Jan Demming

  Hoewel waakzaamheid geboden blijft, wil ik ‘Golfodrama’ en ‘Bovenkerkerpolder Natuurlijk’ alvast (voorzichtig) feliciteren met het feit dat het Groengebied Amstelland tegen een golfterrein in de Bovenkerkerpolder is.
  Groengebied Amstelland complimenteer ik omdat het inziet dat een golfcomplex niet thuishoort in deze polder. Een groenblijvende polder i.p.v. gekunsteld groen met grote gebouwen en honderden parkeerplaatsen is voor IEDEREEN een prettig gezicht. Hulde!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bolbuik

  Ik zou zeggen: prijs de dag niet, voor het avond is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Demming

  Daarom begon ik ook met ‘Hoewel waakzaamheid geboden blijft…”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.