Actiegroep tegen golfbaan weigert gesprek met Pols

Het actiecomité tegen een golfbaan in de Bovenkerkerpolder en Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk (SBN) gaan niet in op een uitnodiging van wethouder Pols voor een gesprek. ‘Pols kan praten als Brugman, maar praatjes vullen geen gaatjes,’ vinden zij.

Ook zijn zij nog steeds verontwaardigd over de opmerking van Pols in de gemeenteraad dat beide organisaties het burgerinitiatief hebben misbruikt om de golfbaan tegen te houden.

De uitnodiging van Pols kwam vrijdag telefonisch. Het gesprek zou moeten gaan over het milieu effectrapport (MER) voor het golfcentrum. Volgens het actiecomité en SBN wil Pols met zijn uitnodiging alleen maar goede sier maken voor de politieke tribune door te kunnen zeggen dat hij wel degelijk met de burgers praat.

De communicatie van de gemeente met de burgers is nog steeds slecht, vinden de actievoerders. Allerlei toegezegde stukken hebben zij nog steeds niet ontvangen, zoals het MER, de startnotitie daarvoor en de landbouw effectrapportage. `Die hebben wij niet via de gemeente maar nota bene via de website van de initiatiefnemer verkregen,´ schreven zij dit weekend aan Pols. Inmiddels hebben raadsleden het MER ontvangen, waarover de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur op 4 december spreekt. De actievoerders gaan daar niet inspreken, omdat zij geen kans zien in zo korte tijd het lijvige rapport (bijna 140 pagina´s) goed te laten bestuderen door deskundigen en beslagen ten ijs te komen. “Wij vragen ons af of raadsleden met die korte voorbereidingstijd wel een zorgvuldige afweging kunnen maken van een document waaraan zoveel waarde wordt toegekend,” meldt Frank Stroobants van het comité.

Overigens heeft het comité twijfels over de objectiviteit van het MER, omdat het door Grontmij is opgesteld, het bedrijf dat een samenwerkingsverband aanstuurt dat het aantal golfbanen in Nederland wil verdubbelen. ´Een duidelijker voorbeeld van belangenverstrengeling kennen wij niet, maar onze gemeente gelooft in Sinterklaas. Niet als het niet in haar straatje past overigens, want toen Grontmij een MER voor de A9 presenteerde, zei hij dat Grontmij een te rooskleurig beeld schetste,´ zegt het comité in een Nieuwsbrief. Volgens haar wil een meerderheid van de raad gewoon de golfplannen doordrukken en heeft die daar in feite helemaal geen oordeel over een MER meer voor nodig.

Lees ook:Pols betreurt weigering gesprek Golfodrama
Lees ook:‘Golfcentrum in politieke achterkamers bekokstoofd’
Lees ook:Sinterklaas in Patrimonium bij De Zonnebloem
Lees ook:Golfodrama in actie tegen golfcentrum
Lees ook:B en W: rijksonderzoek A9 ondermaats

13 reacties op “Actiegroep tegen golfbaan weigert gesprek met Pols

 1. Hans van der Liet

  En straks gaan die actiegroepen weer beweren, dat de gemeente slecht communiceert. Maar zelf weigeren ze het gesprek aan te gaan!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Meneer van der Liet, leest u eerst het artikel nou eens voordat u reageert!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Johan Bos

  Ze willen niet praten om te praten. En zeker niet slecht voorbereid als Pols daar opeens behoefte aan heeft om te kunnen zeggen dat hij met de burgers in gesprek is. Ze willen alleen een gesprek, zeggen ze, als ze tot zaken kunnen komen. Dat legt u waarschijnlijk uit als ´hun zin krijgen´ maar dat is met de gemeente natuurlijk ook zo. Die wil niet wijken en praten verandert daar toch niks aan. Ze willen in elk geval eerst de MER eens bestuderen. Raadsleden kunnen dat waarschijnlijk in een vloek en een zucht, tegelijk met al die andere lijvige stukken…Mij valt overigens zelden op dat zij de zaken hoed hebben bestudeerd. Ze stellen soms vragen waarop iedere burger het antwoord al in de krant heeft kunnen lezen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  Ik heb het artikel nu voor de tweede keer gelezen, maar ik blijf bij mijn standpunt dat het van weinig consensus-bereidheid getuigt om een gesprek met de wethouder a priori af te wijzen. Is ook veel gemakkelijker om actie te voeren dan om op basis van argumenten een discussie aan te gaan!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Johan Bos

  Ze hebben al met hem gepraat en op grond daarvan geconstateerd dat het weinig zin had. En praten op basis van argumenten – wat ze graag willen – vergt natuurlijk gedegen studie van de documentatie, die zij nu pas in huis hebben. Daarom spreken zij ook niet in op 4 december (juist omdat zij dan onvoldoende goed bestudeerde argumenten zouden hebben). De beschikbare tijd is hun in deze Sinterklaastijd te beperkt en zij richten zich nu op de inspraakronde aan het einde van het jaar. Beetje kort door de boch te beweren dat de actievoerders ‘gemakkelijk’ actie voeren. Dat kun je van veel groepen misschien zeggen, maar van deze nou juist niet. Al zal iemand voor wie alles wat de heersende politiek doet welgedaan is het daarmee welk niet eens zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Nou, ik was eigenlijk van plan deze slogan achter de hand te houden voor de volgende verkiezingen, maar ik ga hem nu toch vast lanceren: “Deze coalitie luistert naar de zwijgende meerderheid”. Ben wel benieuwd met welke briljante, nog niet eerder naar voren gebrachte argumenten de verhinderaars van dienst dan tijdens die inspraakronde komen. En hoop wel dat straks, na de goedheiligman, niet ook nog het kerstmannetje als excuus wordt opgevoerd waarom ze de stukken weer niet goed hebben kunnen bestuderen. Wir wartens ab!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Johan Bos

  De zwijgende meerderheid zwijgt doorgaans omdat zij te lui is om na te denken en achter het geleuter van beloftenmachines aanloopt (nou niet eens loopt. Kun je ook gemakkelijk noemen, Actievoeren kost meer energoe. Al zal ik het nooit doen, want het is doorgaans zinloos.

    /   Beantwoorden  / 
 8. cora

  ach, heb zeer slechte ervaringen met bep. wethouders-kan beter tegen een muur praten, dan krijg ik misschien nog een echo terug

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Zo, nu is het stemvolk volgens de critici behalve slaafs ook nog lui! Wel wel, we krijgen een steeds beter beeld van de vijanden van de democratie in Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jan Demming

  Wel, wel meneer Van der Liet, u reageert steeds zo onwaarachtig relaxed. Volgens mij kookt u echter van binnen!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hans van der Liet

  Ach, in het kader van mijn bescheiden politieke activiteiten sinds 1987 heb ik altijd bewust gekozen voor een rol achter de schermen. U zult mij nooit gemeente-raadslid zien worden, daar ontbeer ik het geduld en ook de nodige tact voor. Koken doe ik zelden, maar het ergert mij wel dat de lokale politici, die volgens mij allen van goede wil zijn en heel veel tijd en energie in de politiek steken door sommige mensen consequent in een kwaad daglicht worden gesteld. Zeker kan het altijd nog beter, maar ik denk dat als we naar het buitenland kijken, we best ook eens tevreden mogen zijn met ons politieke bestel en de integriteit van onze politici. Beide laten in veel landen zeer te wensen over. Aangezien de beheerder van deze site nooit ofte nimmer van enige nuancering laat blijken in zijn rabiate dédain voor politici en stemvolk, is het wel eens nodig om daar wat tegenwicht aan te bieden. En omdat ik van de politiek noch van de journalistiek economisch afhankelijk ben, kan ik dat inderdaad met een zekere distantie en ontspannenheid doen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. M.,.,,.,.,

  KIJKEN NAAR DE BUREN RECHTVAARDIGD EIGEN FOUTEN,
  nou dat zou een mooie wethouder zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Hans van der Liet

  Uw gigantische spelfout wordt in ieder geval door niets gerechtvaardigd!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.