Burgerinitiatieven tegen golfcentrum in september in raadscommissie

Op de agenda van de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur prijken in september al de voorstellen van actiecomité Golfodrama en de in oprichting zijnde stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk. Daarna komen zij op de agenda van de gemeenteraad. De twee burgerinitiatieven, de eerste in de geschiedenis die door de raad worden behandeld, voldoen aan alle eisen, hebben commissievoorzitter en raadsgriffier laten weten.

Pas sinds een jaar is het mogelijk voor burgers zelf voorstellen op de raadsagenda te laten zetten. Daarvoor is nodig dat zo’n voorstel door honderd kiesgerechtigde burgers wordt ondersteund. Een van de voorstellen die nu zijn binnengekomen betreft de situering van het regionale project AmstelGroen. In het tweede wordt gepleit voor een onafhankelijke studie naar de mogelijkheden voor de recreatie in de polder, zonder dat bij voorbaat al voor een golfcentrum wordt gekozen.

Lees ook:Actievoerders tegen golfcentrum komen met burgervoorstellen op agenda gemeenteraad
Lees ook:CDA: voorstel bestuurlijke vernieuwing te abstract
Lees ook:B en W willen burgervoorstellen tegen golfodrome van tafel
Lees ook:Burgerinitiatieven tegen golfcentrum op raadsagenda
Lees ook:ChristenUnie ‘trots’ op verzet burgers tegen golfbaan

3 reacties op “Burgerinitiatieven tegen golfcentrum in september in raadscommissie

 1. Rien Buter

  Politici hebben- helaas– zelden het verband tussen Welzijn en Welvaart in de vingers. Daardoor worden de beslissingen steeds weer vertaald naar inkomen en meetbaar gewin. Maar juist WELZIJN is moeilijk meetbaar.
  De afbraak van welzijnsbevorderende mogelijkheden, ook in de naaste toekomst zal veel veel geld zal vragen wanneer we dat vertalen naar gezondheid, beweging, genieten van ruimte, van natuur, natuurbeleving, rust, en noem maar op.
  Of nee, ik weet het al.
  We bouwen straks over de Golfbaan, de Parkeerruimtes, de Autowege er naar toe, en de restauraties, een reusachtige dakkoepel. We bedekken dat gewelf met met gras en wandelpaden en mooie uitzichten. Brengen geluidswerende lagen onder het dak aan?
  Mooi toch?
  Aan zo’n koepel is trouwens weer veel geld te verdienen, en uit te geven. Heerlijk.
  Dat ik daar niet eerder op kwam. En ik ben niet eens een politicus….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert Jan Simons

  Op 19 september is Mr. Dr. E.R. Manunza en andere geïnteresseerden in de gelegenheid om door aanwezigheid te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Mvg
  Robert Jan Simons

  PS: fijn dat u schrijft… tip: doet u dat ook in de weekbladen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.