Ontsluiting golfodrome via Turfschip

Het golfcentrum wordt vrijwel zeker onsloten via Turfschip in Waardhuizen. Dat bleek tijdens de voorlichtingsavond die dinsdag (16 mei) werd gehouden. De twee andere alternatieven zijn volgens exploitant en gemeente minder gelukkig: bereikbaarheid via Amsteldijk of via het voormalige A3 tracé. De ontsluiting is een van de belangrijke elementen in nu de ontwikkelen Milieu Effect rapportage, vertelde een van de adviseurs van Loogman Vastgoed, die het Golfodrome gaat bouwen

.

Een van de vragenstellers in de druk bezochte bijeenkomst wees er op dat in de laatste drie decennia het oude A3 tracé, nu overigens grotendeels bebouwd, als ontsluitingsroute voor iets werd aangewezen dat tot hevige protesten heeft geleid. “Die heeft ook niet onze voorkeur en alleen maar negatieve effecten. ” reageerde golfbaanadviseur Lambert Veenstra. Dat is volgens hem ook de opvatting van de gemeente. Ontsluiting van de kant van de Amstelveen wordt als de slechtst denkbare optie beschouwd. Daarom blijft alleen die via Turfschip over. Maar dat zou dan een deel van die weg betreffen, waar geen woningen staan.

Lees ook:Weg naar golfbaan blijft over A3-tracé
Lees ook:Welles-nietes over nieuw onderzoek ontsluiting golfbaan
Lees ook:VVD wil duidelijkheid over ontsluiting golfbaan
Lees ook:Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé
Lees ook:Eigenaar golfcentrum wil nu ontsluiting via Amsteldijk

4 reacties op “Ontsluiting golfodrome via Turfschip

 1. Actiecomite Golfodrama

  Fascinerend hoe voor een tweede maal informatie kan worden verschaft over een project waarvoor de gemeente nog geen programma van eisen (pve) heeft vastgesteld. In dit pve omschrijft de gemeente de voorwaarden voor bouwvolume; locatie bebouwing; aantal parkeerplaatsen; infrastructuur; ontsluitingswegen etc. etc.
  Kennelijk vinden Loogman en Grontmij het niet nodig hierop te wachten. In de commissievergadering diezelfde avond werd wel nieuws gemaakt Kijk op: http://www.golfodrama.nl/nieuws.htm

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert Jan Simons

  “Verwacht wordt dat volgend najaar met de aanleg kan worden begonnen.” Ik hoop het niet.
  Ik ben dinsdagavond 16 mei druk in de weer geweest, eerst naar de gemeenteraad en toen naar Loogman. Ik heb meneer Loogman in de ogen gekeken. Benieuwd naar de plannen.

  Ik vind dit bijna om te lachen.
  Uitgangspunten zijn nog niet bekend of de weilanden zijn in gedachten al omgeploegd.

  Zie ook mijn entry: [url=http://amstelveen.blog.nl/sport_en_recreatie/2006/05/17/golfcentrum_ook_recreatie_voor_niet-golfers]golfcentrum_ook_recreatie_voor_niet-golfers[/url]

  RJ

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert Jan Simons

  laatste gelegenheid voor behoud van de bovenkerkerpolder als groene polder. U leest het goed.

  Op 19 september is voor Mr. Dr. E.R. Manunza (zie zijn artikel op http://amstelveen.blog.nl/sport_en_recreatie/2006/05/10/golfodrama_in_actie_tegen_golfcentrum) en andere geïnteresseerden de laatste gelegenheid om te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Door Uw aanwezigheid doet u al een bijdrage.
  Meer informatie op http://www.golfodrama.nl.

  Ik hoop u op 19 september in het raadhuis te zien!
  Mvg
  Robert Jan Simons

  PS: wie schrijft, blijft. Ik hoop dat mensen als Mr. Dr. E.R. Manunza zijn woorden wil blijven herhalen en dan vooral in de Amstelveense weekbladen (Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveen Weekblad).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.