Golfcentrum: ook recreatie voor niet-golfers

Behalve voor golfers krijgt het gebied van het Golfodrome ruime mogelijkheden voor recreatief medegebruik. Dat zei de bij de ontwikkeling betrokken landschapsarchitect Aart Bergsma van Grontmij. Er wordt gedacht aan vissteigers en wandel- en fietspaden naar de Amstel. “Golf is te gast in het landschap en heeft voor dat landschap,” zei Bergsma.

Het gebouw op het complex wordt weliswaar eigentijds, maar er wordt veel ‘landelijk materiaal’ voor gebruikt, vooral hout, en aansluiten bij de bebouwing in de omgeving (langs de Amstel).

Het oefencentrum van het Golfodrome wordt volgens de stichters, Ger en Tineke Loogman, ruim opgezet met 9 holes. Het krijgt een omtrek van circa duizend meter en een natuurlijke omgeving. Zij beloven unieke trainingsmethodes ter verbetering van het golfspel, ook en vooral voor gehandicapten en jeugd. Verwacht wordt dat volgend najaar met de aanleg kan worden begonnen.

Lees ook:Opnieuw plan voor golfcentrum
Lees ook:Deel Golfodrome vervalt
Lees ook:Deel golfodrome schadelijk voor flora en fauna
Lees ook:Aanleg golfbaan op nieuwe site te volgen
Lees ook:Nieuwe naam voor golfcentrum bij herstart aanleg in polder

3 reacties op “Golfcentrum: ook recreatie voor niet-golfers

 1. Actiecomite Golfodrama

  Fascinerend hoe voor een tweede maal informatie kan worden verschaft over een project waarvoor de gemeente nog geen programma van eisen (pve) heeft vastgesteld. In dit pve omschrijft de gemeente de voorwaarden voor bouwvolume; locatie bebouwing; aantal parkeerplaatsen; infrastructuur; ontsluitingswegen etc. etc.
  Kennelijk vinden Loogman en Grontmij het niet nodig hierop te wachten. In de commissievergadering diezelfde avond werd wel nieuws gemaakt Kijk op: http://www.golfodrama.nl/nieuws.htm

    /   Beantwoorden  / 
 2. Monique Harinck

  Te bizar voor woorden dat er weer een mooi stukje natuur in deze drukke randstad misbruikt gaat worden. Het Grote Geld wint altijd. Om wat kleine elite te voorzien van hun “ontspanning” moet de grote massa maar weer slikken en niet zeuren. Notabene ligt er een golfbaan op nog geen 2km afstand van de polder. Ook al ga je niet dagelijks een stukje door de polder fietsen, het gevoel dat er vlakbij huis een plekje is waar je nog even van het Nederlands landschap kunt genieten verhoogt het woongenot in Amstelveen. Heel jammer dat Amstelveen ook meegaat met de algehele verpaupering in Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert Jan Simons

  “Verwacht wordt dat volgend najaar met de aanleg kan worden begonnen.” Ik hoop het niet.
  Ik ben dinsdagavond 16 mei druk in de weer geweest, eerst naar de gemeenteraad en toen naar Loogman. Ik heb meneer Loogman in de ogen gekeken. Benieuwd naar de plannen.

  Ik vind dit bijna om te lachen.
  Uitgangspunten zijn nog niet bekend of de weilanden zijn in gedachten al omgeploegd.

  Ger Loogman had het erover dat de tegenstanders voornamelijk wonen in de wijken die grenzen aan het om te ploegen polderland. Me dunkt. Ik kreeg in april al telefonisch te verstaan dat ik niet direct aan dat deel van de polder woon… dus mij treft het niet??? De kortzichtigheid wordt me haast opgeplakt zeg.

  Ik mag hopen dat er mensen in andere wijken medestander zijn.

  Sinds juni 2005 ben ik met mijn jonge gezin in Waardhuizen komen wonen, met uitzicht op de Bovenkerkerpolder. Het zou groen zijn en blijven. Aldus de verkopende makelaar. Wij vinden de huidige “plannen” in die richting een verarming voor Amstelveen.

  Amstelveen komt juist zo rijk op me over doordat er een stuk (agrarisch) grond omheen ligt wat er gewoon ligt. Geweldig! Waarom moet dat zonodig veranderen in een Golftraject met toeters, bellen en vooral extra wegen?

  Ik ben zelf niet Roomser dan de Paus en rijd ook auto en onderken dat ik belangen heb om zo groen te wonen. Maar ik ben niet blind, en zie de schadelijke neveneffecten van deze (vooral ten gunste van de familie Loogman zelf) goedbedoelde plannen. En ik hoop de tijd nog mee te maken dat mensen met het overgrote deel een andere kant op neigen en dit soort stupide plannen niet eens meer willen overwegen.
  Meer vindt u op http://home.tiscali.nl/golfodrama/steun.htm#R30. RJ

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.