Deel golfodrome schadelijk voor flora en fauna

Een beperkt deel van het 55 hectare grote Golfodrome dat tussen Groenelaan en Amstel is gepland door Loogman Vastgoed zal ’s avonds zijn verlicht. Dat krijgt negatieve invloed op de flora en fauna in gebied. Een van de bij het project betrokken adviseurs gaf dat dinsdag (16 mei) toe tijdens een druk bezochte voorlichtingsavond in de Emergohal over het daar dichtbij te realiseren golfcentrum.

Gelijktijdig besprak op het raadhuis de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur de richtlijnen voor de milieueffect rapportage (MER), die er moet komen. Volgens golfbanen adviseur Lambert Veenstra komt er alleen verlichting bij de afslagplaatsen bij een op hyet complex te verrijzen te gebouw (met onder meer kleedkamers, een restaurant en overdekte afslagfaciliteiten). Ook het parkeerterrein voor minimaal 250 auto’s wordt verlicht.

Ondergronds parkeren wordt te duur, werd gemeld.

Volgens Ger en Tineke Loogman krijgt het Golfodrome een heel laagdrempelig en openbaar karakter, op ‘pay & play’ basis. Dat is ook de wens van de gemeente die geen golfterrein voor een selectieve bevolkingsgroep wenst. Het interesseren van jeugd voor de golfsport zal volgens Tineke Loogman, zelf internationaal doorgebroken als gehandicapte golfster, een speerpunt in het beleid krijgen. Uniek wordt ook dat het centrum zich richt gehandicapten golf. Volgens Loogman doen de bestaande bonden en organisaties in Nederland daar nagenoeg niets aan en missen de golfprofessionals de opleiding om mensen met een lichamelijk beperking op te leiden. In het buitenland zijn gehandicapten tot de top doorgedrongen, vertelde zij.

Lees ook:Golfcentrum: ook recreatie voor niet-golfers
Lees ook:Opnieuw plan voor golfcentrum
Lees ook:Deel Golfodrome vervalt
Lees ook:Aanleg golfbaan op nieuwe site te volgen
Lees ook:‘Golfodrome misbruikt naam commissie mer’

2 reacties op “Deel golfodrome schadelijk voor flora en fauna

 1. Actiecomite Golfodrama

  De grutto is de kluts kwijt. Deze vreemde vogel maakt in de folder van Loogman en Grontmij reclame voor het golfcentrum. In een gesprek met ons liet hij zich ontvallen het foerageren en nestelen in de door Loogman en Grontmij te realiseren zanderige bomkraters als een “bijzondere uitdaging” te beschouwen. Ook juffrouw Ooievaar en Zoef de Haas lieten zich in gelijksoortige bewoordingen uit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert Jan Simons

  Voor behoud van de groene polder is er een laatste gelegenheid. U leest het goed.

  Op 19 september is voor Mr. Dr. E.R. Manunza (zie zijn artikel op http://amstelveen.blog.nl/sport_en_recreatie/2006/05/10/golfodrama_in_actie_tegen_golfcentrum) en andere geïnteresseerden de laatste gelegenheid om te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Door Uw aanwezigheid doet u al een bijdrage.

  Ik hoop u daar te zien!
  Mvg
  Robert Jan Simons

  PS: wie schrijft, blijft. Ik hoop dat mensen als Mr. Dr. E.R. Manunza zijn woorden wil blijven herhalen en dan vooral in de Amstelveense weekbladen (Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveen Weekblad).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.