Golfodrama in actie tegen golfcentrum

Het actiecomité Golfodrama tegen de komst van een golfcomplex in de Bovenkerkerpolder vraagt in advertenties en via een website om steun van de bevolking. De polder moet groen blijven vinden de actievoerders en zegt dat het golfoefencentrum, dat Loogman Vastgoed (van de tankstations) er wil realiseren, met valse argumenten wordt ‘verkocht’ aan de burgers.

Het zou volgens de lokale bestuurders behoud en versterking van de natuur bevorderen. Onzin, vindt het comité. Het pleit ervoor de agrarische structuur te handhaven. Volgens de actiegroep verkopen nu in het noorden van de polder boeren hun bezit aan de golfprojectontwikkelaar en worden in het zuiden goedlopende agrarische bedrijven onteigend voor woningbouwplannen.

Lees ook:Provinciale Staten: agrarische recreatie in Bovenkerkerpolder
Lees ook:GroenLinks op alle niveaus tegen golfcentrum en woningbouw in polder
Lees ook:‘Golfcentrum in politieke achterkamers bekokstoofd’
Lees ook:Golfodrama: ‘Burgerbelangen en CDA gewoon onbeschoft’
Lees ook:B en W willen burgervoorstellen tegen golfodrome van tafel

6 reacties op “Golfodrama in actie tegen golfcentrum

 1. Hanna Roeles

  Beste Johan,
  Een opmerking: de boeren worden onteigend voor recreatie (AmstelGroen project) en dus niet voor woningbouw zoals je in je commentaar vermeldt. Bedankt voor je aandacht!
  met vriendelijke groet,
  Actiecomite Golfodrama

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan Th. Bos

  In jullie advertentie staat dat de onteigening ‘te maken heeft met woningbouwplannen.’ Ik heb zorgvuldig die formulering overgenomen, hoewel ik best besef dat door die plannen – in jullie visie – de recreatie aan de verkeerde kant van de polder komt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Actiecomite Golfodrama

  Beste Johan, wat we bedoelen is dat initieel de boeren voor recreatie moeten wijken die tegen de grens van Uithoorn wordt aangelegd. Dat het recreatiegebied niet zoals voor de hand zou liggen tegen de Amstelveense bebouwingsgrens wordt aangelegd heeft te maken met plannen het resterende gebied tussen het nieuwe recreatiegebied en de Amstelveense zuidgrens vol te bouwen.
  met vriendelijke groet,
  Actiecomite Golfodrama

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mr. Dr. E.R. Manunza

  Nederlanders vluchten zo snel mogelijk naar het buitenland om een stukje natuur op te zoeken; vechten opdat in verre landen geen oerwoud wordt gekapt en opdat dieren in den vreemde in hun ‘habitat’ kunnen blijven leven.
  Vreemd dat zij in eigen land zo kortzichtig en egoïstisch zijn. Natuurgebieden worden alleen maar kleiner of helemaal vernietigd. Zo ook in Amstelveen, waar men een prachtig stuk natuur wil opgeven voor een golfterrein. Ik vraag me dan af: hoe kan een volk zo tegenstrijdig handelen, een grote mond hebben voor de keuzes van verre volkeren en dan zo dom, kortzichtig en egoïstisch in eigen land handelen? Met andere woorden: hoe kan je respect voor een volk opbrengen dat geen respect heeft voor zijn eigen (leef)milieu?
  Triest.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Robert Jan Simons

  Mooi gesproken heeft Mr. Dr. E.R. Manunza. Ik hoop dat hij zijn woorden wil blijven herhalen en dan vooral in de Amstelveense weekbladen; Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveen Weekblad.

  Mvg

  RJ Simons

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robert Jan Simons

  Op 19 september is Mr. Dr. E.R. Manunza en andere geïnteresseerden in de gelegenheid om door aanwezigheid te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Mvg
  Robert Jan SImons

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.