Keurmerk voor AM Match

Uitreiking PSO certificaat 29-01-2018AM match toont met het behalen van PSO-keurmerk Trede 3|30+ aan dé regionale expert te zijn op het gebied van inclusief ondernemen. AM match, voormalig regionaal werkvoorzieningsschap en tegenwoordig re-integratie bedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, kreeg maandag het PSO-certificaat.

Het bedrijf werd al per 1 september gecertificeerd op trede3/30+ van het Keurmerk. Volgens AM Match betekent het dat daarmee wordt aangetoond dat de onderneming zich inzet voor meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

AM match is een samenwerking van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Op basis van de Participatiewet voeren zijn op de arbeidsmarkt werk uit in de regio Amstelland en Meerlanden. “Het doel van AM match is mensen die vallen onder de Participatiewet nieuwe kansen te bieden op betaald werk bij reguliere bedrijven”, zegt de organisatie.

Het keurmerk werd uitgereikt door Yuri Starrenburg, mede-initiatiefnemer PSO en bestuurder PSO-Nederland, aan Lex Vonk, algemeen directeur AM match. Wethouder Ap Reinders van Ondernemerschap, Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid in Haarlemmermeer trapte de uitreiking van het PSO-certificaat af met de aankondiging van de week van Sociaal Ondernemen. Tijdens deze week worden in de gemeente Haarlemmermeer verschillende activiteiten georganiseerd voor ondernemers, scholen, medewerkers van de gemeente en AM match.

 Krapte

Volgens Lex Vonk laat de onderneming met een PSO keurmerk zien duurzaam kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor deze groep mensen nog niet vanzelfsprekend beter geworden”, zei hij. “Het vergt een besluit en daadkracht van een ondernemer om ook deze medewerkers een kans te geven. AM match staat voor het geven van die kansen. Wij zijn dé regionaal expert op het gebied van inclusief ondernemen.”

De belangrijkste taak van AM match is de ideale match vinden tussen bedrijven en mensen die terug moeten keren in het arbeidsproces. Werkzoekenden krijgen een training van zes weken, waarin zij worden voorbereid om aan het werk te gaan. Zodra er een werkplek is gevonden, worden zowel werknemer als werkgever begeleid met jobcoaching en advies op het gebied van subsidies en financiële regelingen.

Voor meer informatie: www.pso-nederland.nl

Lees ook:AM Match wil 140 banen voor gehandicapten
Lees ook:Lex Vonk directeur AM Match
Lees ook:Congres over werk onder Participatiewef
Lees ook:Directeur AM Match stapt op
Lees ook:D66 wil keurmerk ‘arbeidsociale’ bedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.