Raat mee op jacht op bijstandsfraude

zegt Raat. Met een paar ambtenaren ging hij op huisbezoek bij iemand, die zich eerst op het gemeentehuis had gemeld. Een man die al tien jaar geregeld langs komt voor een uitkering. In de spreekkamer was hem gevraagd of hij er bezwaar tegen had dat men meteen op huisbezoek kwam.

Nee dat niet, maar afwijkend van een eerdere verklaring wilde hij vooraf wel even kwijt dat een vriend uit Amsterdam een paar dagen bij hem verblijft om te helpen met oplossen van computerproblemen.

De vriend in kwestie blijkt een uitkering via de dienst werk en inkomen in Amsterdam te hebben. Raat: “Twintig minuten later staan wij voor de deur van meneer A.” Op de bank zit de vriend te roken. De ambtenaar slaat aan het controleren en als hij daarmee bijna klaar is, komt er een man binnen met in zijn kielzog twee jonge vrouwen.  Raat: “Als de man mij ziet staan, schrikt hij zichtbaar. De vriend springt van de bank en begint met hem te smoezen.” Waarna de man quasi nonchalant tegen de hoofdbewoner zegt: ‘hallo oompie’. Raat: “Ze slaan elkaar ongemakkelijk op de schouder. De vrouwen staren vooral naar de grond.”

Op weg naar de auto geeft de wethouder aan de ambtenaar gevraagd:  ‘denk jij wat ik denk?’ Antwoord: “Die man kwam waarschijnlijk twee vrouwen afleveren”.  Bizar, vindt Raat het.  “We besluiten een melding te doen bij de politie, want het kan ook een ‘loverboy-situatie’ zijn. Natuurlijk is dit een uitzonderlijke gebeurtenis, maar voor mij bevestigt die dat huisbezoeken echt nodig zijn. Zo kun je zien wat er echt aan de hand is en de bijstandsfraude aanpakken. Want het vangnet van de bijstand is er alleen voor mensen die het echt nodig hebben.”

 

Lees ook:VVD-lijstrekker kwaad op[ ‘eigen’ wethouders over jeugdzorg
Lees ook:Wethouder Raat op miljoenenjacht in IJsland
Lees ook:Directeur Van Eijk van Rabobank vertrekt
Lees ook:Raat kwaad op Min. Financiën
Lees ook:IJslandse strop eerst bezuinigen op gemeentelijk apparaat

2 reacties op “Raat mee op jacht op bijstandsfraude

 1. Frank Bikker

  Wat een verhaal zeg!
  De Raat zegt dat ie mee gaat op huisbezoek en onmiddellijk heeft hij misschien een “loverboysituatie” te pakken. Het is toch erg die bijstandsfraude. Dat het in veel gevallen gaat om bijstandsmoeders die een werkhuis erbij hebben vermeldt hij niet. Dat staat waarschijnlijk niet zo flink als je er daar van 1 te pakken neemt. Ik denk trouwens ook dat de hr. Raat eens in zijn kennissenkring moet kijken wie een werkster zwart in dienst heeft en ook die mensen daarop moet aanspreken. Maar ja wit in dienst nemen geeft zo’n soesa en je bent 2 keer zo veel kwijt.
  Maar we zijn het wel gewend van zijn club. Trappen naar beneden en de grote jongens houden we uit de wind.

    /   Beantwoorden  / 
 2. W. Anhoop

  Raat is onze eigen Teeven. Keihard aanpakken die zich maar uitbreidende misdaad in Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.