Schiphol (2)

Volgens Stichting Natuur en Milieu krijgen omwonenden veel minder bescherming tegen geluidsoverlast als het nieuwe geluidsstelsel, een vrucht van de zogenoemde Alders-tafel, wordt ingevoerd. Het door hem voorgezeten overleg, waarbij alle betrokken instanties (luchtvaart, omwonenden en overheden) waren betrokken, kwam met een advies dat te mooit lijkt om waar te zijn: Schiphol kan rustig doorgroeien en de overlast wordt minder. Onzin natuurlijk. Dergelijke eieren van Columbus werden de laatste decennia geregeld uitgebroed. Rustiger is de omgeving van de luchthaven er niet van geworden en dat zal ook in de toekomst niet gebeuren. Wat wel gebeurde: Schiphol groeide gewoon door en dat blijft zo. Alle gepruttel van een deel van de politiek en milieuclubs, bezorgde gezichten plus bijbehorende krachtige van wethouders en geschreeuw van actiegroepen ten spijt.Vechten tegen Schiphol is zoiets als vechten tegen de regen. Zinloos. Enkele vertegenwoordigers van bewoners aan de Alders-tafel hebben dat blijkbaar ingezien en zijn opgestapt. Degenen die bleven zitten, onder wie de vertegenwoordiger van de gemeente Amstelveen (mede namens Aalsmeer en Uithoorn), stemde met het hen voorgeschotelde sprookje in. Het komt er op neer dat elke start en landing op de minst hinder veroorzakende baan geschiedt. En ook moeten vliegtuigen meer landingen in glijvlucht uitvoeren dan nu. De proef met het nieuwe stelsel begint 1 november en duurt twee jaar. Mits de Tweede Kamer ermee instemt, wat uiteraard opnieuw zal gebeuren, kan Schiphol weer twee jaar voort. En dan zal het gezeur van degenen die beter ergens anders kunnen gaan wonen wel weer tot vorming van een nieuwe commissie leiden. Die weer met nieuwe sprookjes komt.

Lees ook:Meepraten over zoveelste aanpak Schiphollawaai
Lees ook:Weer nieuwe praatclub over Schiphol
Lees ook:Informatie avond over normen Schipholgeluid
Lees ook:Gemeente onthutst over extra gebruik Buitenveldertbaan
Lees ook:Geheim voorstel over Schiphol er door gejast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.