GroenLinks wil contact met kiezers in P60

Martin Kortekaas

Martin Kortekaas

GroenLinks Amstelveen zegt ook na de verkiezingen contact met de kiezers te willen houden. De partij zegt een activiteiten agenda samen te gaan stellen voor de komende tijd en maandelijks in P60 met burgers te willen praten. Dat laatste gebeurt elke eerste donderdag van de maand van 19:00 tot 21:00 uur. Aanstaande donderdag (5 april) kan er al vast komen toasten op de overwinning, zegt de partij.

Gebruikelijk is dat politieke partijen in verkiezingstijd de wijken in trekken om daar met beloftes te strooien, waarna men doorgaans vier jaar lang niets meer van hen hoort. GroenLinks wil dat blijkbaar anders. Het zetelaantal in de gemeenteraad steeg van vier naar vijf, maar omdat bij de vorige verkiezingen een restzetel naar de kant van GroenLinks viel, is de winst eigenlijk nog groter, berekende de partij.

“We zijn bijzonder blij met het mooie resultaat van 30% stemmen winst ten opzichte van 2014 en een groei van 4 naar 5 zetels. Op 29 maart zijn de 5 raadsleden van GroenLinks geïnstalleerd, drie burgerraadsleden zullen de eerstvolgende raadsvergadering geïnstalleerd worden”, zegt fractievoorzitter Martin Kortekaas, die de kiezers dankt voor het resultaat. Burgerraadsleden maken wel deel uit van raadscommissies, maar zitten niet in de gemeenteraad.

 Huisbezoek

Het nieuw samengestelde team is volgens GroenLinks klaar voor een periode waar hard gewerkt zal worden aan thema’s als duurzaamheid, sociale gelijkheid en natuur. “We hebben een intensieve periode van campagne voeren achter de rug. Vooral de veelvuldige huis aan huisbezoeken in diverse wijken is ons goed bevallen”, zegt Kortekaas.

 

Lees ook:GroenLinks boos over niet meedoen in B&W
Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:Ontmoetingssessie met GroenLinks
Lees ook:Kamerlid helpt in strijd GroenLinks tegen Schiphol
Lees ook:GroenLinks bevraagt Veeningen over vliegfijnstof

Eén reactie op “GroenLinks wil contact met kiezers in P60

  1. Slimpie

    Gaan de SP na-apen. Goed zo !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.