Brandes: ‘Wees trots op de PvdA’

Jeroen Brandes

“Wees er trots op dat je bij deze club hoort”, zei wethouder Jeroen Brandes vrijdagavond in P60. Daar werd een soort verkiezingsfeest door de PvdA gehouden. Uit de regio kwamen enkele tientallen ‘kameraden’ (zo noemde voorzitter Ad Verklei van de afdeling Amstelveen de aanwezigen) naar het poppodium om dreunende muziek uit de speakers te horen, die bij de gemiddelde leeftijd van de bezoekers niet paste.

Brandes liet voor zijn koste toespraak het nummer ‘I wanna see you be brave’ draaien, waarvan de tekst op een groot scherm verscheen. “Wees dapper en trots”, zei hij. Hij bedoelde: In weerwil ban de peilingen die er voor de PvdA niet goed uitzien. Maar het heeft volgens hem geen zin keer op keer tegenover andere partijen in de verdediging te gaan. “Het gaat er ok waar we voor staan. Dat is voor goede banen, met vaste contracten. Wij durven keuzes te maken.”

Net als landelijk regeert hij lokaal als PvdA-er samen met de VVD. “Maar ik werk liever samen met de VVD dan met een partij die mensen uitsluit.”

Verklei had aan het begin van wat hij een ‘politiek feest’ noemde er aan herinnerd dat in Amstelveen de PvdA deel uitmaakt van een door de VVD gedomineerde coalitie, waarin “D66 de tweede viool speelt”. Volgens hem bracht de PvdA-wethouder er in het sociale aspect zichtbaar te maken in het college van B&W.

Gijs van Dijk, zesde op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer, zei na een uitstapje naar GroenLinks als reactie op de neoliberale Haagse koers terug te zijn gekeerd tot de partij van de sociaal democraten. Volgens hem heeft de PvdA samen met de VVD Nederland door de crisis heen geleid. Maar die VVD wil naar zijn mening een kleine overheid en maakt het leven voor mensen die al moeilijk hebben nog zwaarder. “In zo’n land wil ik niet leven”, zei hij. “Ik wil een beter Nederland voor iedereen. Het wordt op 15 maart niet het einde van de PvdA. Wij willen een Nederland waar iedereen kan meedoen. Daarvoor gaan we na 15 maart zowel landelijk als lokaal aan de slag.”

 

Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Wethouder Brandes stapt opeens op
Lees ook:PvdA heeft eigen ombudsteam
Lees ook:Brandes weer lijsttrekker PvdA
Lees ook:PvdA bezoekt huis-aan-huis bewoners Groenelaan

22 reacties op “Brandes: ‘Wees trots op de PvdA’

 1. Gerben Drost

  Zag de twinkeling in je ogen beste Johan.
  Gijs van Dijk, op nummer 4 van de PvdA lijst bij de komende TK verkiezingen met rede in de top, en we gaan meer van hem zien. Hulde. Jeroen Brandes helemaal top. De beste wethouder van Amstelveen.

  Ik heb genoten van de muziek. Hulde.

  Nu op naar de stembus voor de TK verkiezingen.

  Zweef ik nu verdorie alweer tussen Jeroen Dijsselbloem en Gijs van Dijk.

  En zo is er altijd wat.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  De PvdA heeft de zekerheden voor een heel groot gedeelte van de beroepsbevolking afgebroken. Daarvoor hebben zij stuk voor stuk hun idealen laten schieten. Iedereen snapt heus wel dat een heleboel zaken niet meer kunnen zoals vroeger. Dan moet je wel proberen daar redelijke alternatieven voor zien te bedenken. Dat hebben zij volkomen nagelaten. Ze hebben het zelfs niet eens geprobeerd. Met als schaamlap verantwoordelijkheid nemen. Nee, ze wilden gewoon op het pluche zitten daarvoor hebben ze neoliberale gedachtengoed omarmd. Dit is locaal gebeurd ( zie woonvisie) en ook landelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tomaat

  Was dit nu het feest van de PvdA . Lijkt me eeerder een tragedie.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rotary-vriendje

  De VVD sluit net zo goed mensen uit. Alleen op een andere meer slinkse manier via marktwerking bijvoorbeeld. Sorry, u past niet in het team. Legale discriminatie.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben Drost

  Naar dat Frank Bikker en Tomaat het verkiezingsfeest komen bederven. Misery loves misery. En elders op deze site is Raat bijkans de Erdogan van Amstelveen.

  Het moet toch uit het midden komen. Ook al zullen de Gieken het niet leuk vinden, sorry, Ik stem op Jeroen Dijsselbloem.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tomaat

  Vanmiddag in de Bovenkelderpolder gewandeld en gefietst . Heerlijk dat Groene Hart met die baltsende kieviten en grutto’s. Uniek dat we daar nog een klein stukje van hebben in Amstelveen. Dit hoort ook bij de groene stad.

  Dat Raat wordt voorgesteld volgens Gerben als een Erdogan slaat nergensv op. Dat komt doordat de raad en de overigere wethouders hem die ruimte geven. Waar was Brandes dan toen het ging over sociale woningbouw? Nergens! Terwijl dit toch het boegbeeld van de PvdA is geweest gedurende decennia. Nu roept zelfs Raat dat er geen woningruimte is voor de mensen die werken in de verzorging. Het wachten is dus op maatregelen van onze wethouder Bot, nu eens wel gesteund door de rest van de coalitie.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Gerben

  Wethouder Bot is tenissen. Ook leuk. Kan niet wachten op opening van dat Ponjee bad in de Poel.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Frank Bikker

  NEGEN ZETELS , Gerben! Een kras op de ziel van de PvdA.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Gerben

  Lig er niet van wakker. Kan heilzaam zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Rotary-vriendje

  Gecondoleerd, Gerben !

    /   Beantwoorden  / 
 11. Gerrit

  Ik ben geen pvda, maar dit hebben ze niet verdiend !

    /   Beantwoorden  / 
 12. 🤡

  Terechte beloning van de PvdA. Dit gebeurt als je je eigen achterban verneukt 20 jaar lang , in menige stad een verrot bestuur hebt die elkaar de bal toespeelt, soms gewoon corrupt is, ( zie zuidoost) , en links lult, maar rechts vult ( zie Kok) en dom politiek bedrijft.. Daar kan zelfs een Aboutaleb niet tegen op , die dan ook terecht heeft bedankt. Die zag de bui al hangen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Roembo

   De Pvda kan nu weer terecht de internationale zingen.
   Voorwaarts, verworpenen der aarde.
   Teruggeworpen als ze zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  “Ik werk liever samen met de VVD dan met een partij die mensen uitsluit,” zegt PvdA-wethouder Jeroen Brandes. Alsof de PVV het enige alternatief is.

  Volgens kandidaat-Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA), maakt de VVD echter het leven zwaarder voor mensen die al moeilijk hebben. Dat is óók een vorm van uitsluiting.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Dat juist de afgelopen kabinetsperiode de onderste laag van de maatschappij is getroffen. En dat de opbloei van de economie is te danken aan hun beleid is waarschijnlijk ook een farce . Men heeft enkel de geldpersen harder laten draaien. Wat men wel heeft bereikt is een verscherping van de tegenstellingen in Nederland , maar ook lokaal . Denk en de PVV hebben allebei gewonnen. De VVD en CDA konden weliswaar hun positie verstevigen maar ze hebben wel allerlei punten van de PVV overgenomen . Als dat de winst is?
   Men zegt dat de werkgelegenheid is toegenomen, maar het is wel zo dat jongeren en ook ouderen , als het hun nog lukt om werk te vinden, van contractje naar contractje hobbelen. Daardoor is de sociale zekerheid achteruit gehold en zijn de lonen in de onderste lagen van de maatschappij zelfs gedaald en de kosten gestegen. Hieraan heeft de PvdA aan meegewerkt. Als de lasten nu gelijk waren verdeeld, kon ik het nog billijken maar helaas is dat niet zo.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Denk aan de leugens van Mark Rutte dat de werkgelegenheid zo in de lift zit. Ja, wegwerp-contractjes. Zelfs de werkgevers begrijpen niet dat hun werknemers het nog accepteren. Maar ja, er is geen sociaal vangnet meer, want dan wordt iedereen lui. Het werkgeverswalhalla gecreëerd door de arbeider. John Lanting is er niets bij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Elke politicus liegt. Het ging mij er enkel om het ontzettende pak slaag van de PvdA te verklaren. Een partij die vroeger echt op kwam voor arbeiders , lager kantoorpersoneel, en de mensen die uitvielen om 1 of andere reden, maar wat ze nu totaal vergeten zijn.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Een politicus die niet liegt, wordt niet gekozen. Waarheid is de zwakke plek van democratie, want niet geliefd. Daarom is het zo belangrijk dat journalistiek onafhankelijk en betrouwbaar is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Zo veel journalisten, zo veel onafhankelijke meningen. Om het maar eens lokaal te houden. Er kan best een journalist zijn die Raat een kei van een kerel vindt en toch integer is, omgekeerd natuurlijk ook! Het probleem zit hem juist in het feit, dat niemand meer van de lezers wil betalen voor een integere journalist . En in dat gat zijn wel persvoorlichters en communicatiemedewerkers gesprongen. Dan krijg je juist one liners ,slogans en “debatten” van een half uur waar iedereen 5 minuten de tijd krijgt om zijn riedeltje af te steken. Dit heeft niets met uitwisseling van ideeën en argumenten te maken.

        /  
  2. Robert van Waning

   Heel juist, Frank. Goed verwoord. De neoliberalen van de VVD sluiten wel degelijk mensen uit.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    En daar heeft de PvdA de laatste kabinetsperiode hard aan meegewerkt. Om maar eens een praktisch locaal voorbeeld te geven ALLE huishoudelijke hulpen in loon achteruit te laten gaan naar 9,45 bruto terwijl eerst een gedeelte op 12,50 zat. Dat is een achteruitgang van 25% . Daarbovenop kwam nog dat hun rechtspositie verslechterd is en alle eerste levensbehoeften gestegen zijn, zoals huur en ziekteverzekering. Raat en ook Brandes wasten toen hun handen in onschuld omdat het volgens Raat een zaak was tussen werkgever en werknemer. Alsof de werknemer i.d. partij is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. 🤡

     Daar moet de PvdA toch trots op zijn!😜

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.