ChristenUnie tegen ‘satanische kerstband’ P60

Een ‘satanische metalband’ noemt de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad de formatie die in P60 op kerstavond ( 24 december) optreedt. Zij wil niet dat Carach Angren daar (door de gemeente gesubsidieerd) op het podium staat en heeft er schriftelijke vragen over aan B&W gesteld.

Volgens burgerraadslid (wel tot een raadscommissie, niet tot de raad behorend,. Red.) Henk Stoffels moet de jeugd beschermd worden tegen dergelijke optredens. “Dat de komst van deze band in P60 juist op Kerstavond staat gepland is een minachting voor het gegeven dat het Kerstfeest een feest van het Licht is”, zegt hij. “We moeten ver weg blijven van wat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft.”

Hij wijst er op dat in de aankondiging onder andere meer staat: ‘Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. Met hun nieuwste album ‘This is No Fairytale’, dat in 2015 werd uitgebracht, spannen zij de kroon van het horror metal genre. Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen!”

 Gezondheidszorg

Zoiets kan de ChristenUnie kan niet accepteren, zegt Stoffels. Volgens hem wordt door deze ‘muziek’ een demonische invloed uitgestort over de Amstelveense jeugd die dit concert bezoekt. “Wij zijn er van overtuigd dat jongeren die daar gevoelig voor zijn in geestelijk opzicht schade kunnen ondervinden van een dergelijk optreden. Daarom is een van de vragen aan het college hoe het denkt een goede geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd te waarborgen.”

Andere komen voort uit bezorgdheid van de ChristenUnie over de totale programmering van bands als deze in het algemeen en de keuze hiervoor van de Kerstavond in het bijzonder. Stoffels vraagt of die zorg door B&W wordt gedeeld. Tenslotte draagt de gemeente jaarlijks via een subsidie 6,5 ton bij aan P60. Als een goed deel daarvan naar horror gaat, is Stoffels en evident tegen. “Wij moeten met elkaar voorkomen dat onze jeugd aan dit soort bands wordt blootgesteld.”

 

Lees ook:ChristenUnie ziet haat tegen christenen stijgen
Lees ook:B&W wassen handen in onschuld over ‘duivelband’
Lees ook:‘Duivelse band’ weer in P60
Lees ook:Kerstavond vol horror metal in P60
Lees ook:Satansband (sonnet)

31 reacties op “ChristenUnie tegen ‘satanische kerstband’ P60

 1. PeterPC

  Dit is heel eng van die CU’er. Hou je onzin lekker achter de voordeur.

  “Kerstfeest een feest van het Licht”, satanisten hebben ook feesten waar heel veel licht bij te pas komt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  De hr. Stoffels gaat geheel voorbij aan het feit, dat hij nu eigenlijk gratis reclame aan het maken is voor deze band. Het is ook niet mijn genre, maar EO bands zijn dat voor mij ook niet. Dit voorstel is werkt gewoon contraproductief .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Klaas

  Er bestaan ook christenlijke metalbands, waar ook beukende ,gillende , krijsende , grommende gitaren en zangers aan te pas komen met haren tot op hun kont. Alleen zij brullen hun liefde voor de Heer de wereld in, maar hun publiek staat daar net zo hard te headbangen en gaat net zo hard uit hun dak.
  Mag dat dan wel?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Matthijs

  Het gaat hier om een band die naar eigen zeggen demonen prijst. Ik kan mij voorstellen dat een christelijke partij daar iet van is gediend, wat overigens niets zegt over de smaak van sommige christelijke bands.

    /   Beantwoorden  / 
  1. headbanger

   Iedereen heeft zijn eigen demonen. Waarschijnlijk zijn de bezoekers van de Satanskerk in A’dam nog steeds niet helemaal bevrijd daarvan.

   Christelijke partijen moeten niet zeuren over wat wel of niet kan in de schone kunsten zoals muziek, schilderijen etc.

   Die vorige CU topvrouw alhier vond het maar niets dat bij e.o.a. expositie een soort Griekse beelden stonden met zichtbare piemels.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   Matthijs, zal ik je een geheimpje verklappen ?
   Demonen bestaan niet. Net zo min als Satan bestaat.

   De CU mag zeker deze mening hebben. Prima. Evenzo als dat deze band op mag treden. Dat het verstand mag zegevieren en de vrijheid van mening en expressie ons mag leiden.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Ergens niet van gediend zijn, betekent niet dat je het zomaar kunt verbieden. Zolang die band zich niet schuldig maakt aan strafbare uitingen, is een verbod als middel erger dan de kwaal. De sprookjes van Grimm waren ook gruwelijk, kan ik mij nog herinneren.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Piet

  “Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Robert van Waning bent getreden.”

  Alle sprookjes zijn eng en grimmig, Bomans, Andersen etc. konden er ook wat van. Maar dat was heerlijk griezelen, daarna kroop je onder de deken om stiekem te luisteren op je radiootje naar Paul Vlaanderen.

  En verder wat Klaas zegt.

  Persoonlijk luister ik liever naar Mahalia Jackson

    /   Beantwoorden  / 
 7. Olaf Oomes

  In tegenstelling tot hetgeen Hr. Henk Stoffels stelt namelijk dat de jeugd beschermd moet worden tegen dergelijke optredens lijkt mij het vanuit geschiedkundig oogpunt eerder zo te zijn dat de jeugd beschermt dient te worden tegen de volstrekt ongenuanceerde- en eenzijdige meningen vanuit de Christen Unie. De mens anno 2016 wil nu eenmaal weten en niet geloven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Klaas

   Daarom is de PVV tegenwoordig zo groot zeker.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Olaf Oomes

    ???

      /   Beantwoorden  / 
    1. Klaas

     Gebaseerd op je laatste zinnetje.

       /   Beantwoorden  / 
 8. Toeschouwer

  De opmerking die Ester Veenboer ( PvdA)zich meende te moeten veroorloven over dit voor de hr. Stoffels belangrijke onderwerp , was beneden alle peil. Vooral omdat zij een club vertegenwoordigt die ideologisch en ook moreel ( naar haar voormalige aanhangers gezien) volkomen failliet is. Hetzelfde gold voor de meelachers. Goedkoop en onsmakelijk en een volksvertegenwoordiging onwaardig.

    /   Beantwoorden  / 
   1. Toeschouwer

    Jij was net vertrokken, zag ik vanaf de overkant. De opmerking ga ik hier niet herhalen anders geef ik gelijksoortige types een toneel. Dat wil ik niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Dan moet je ook niet zeggen dat zij iets ergs heeft gezegd. Nu beschuldig je haar in het wilde weg. Ze heeft iets ergs gedaan, maar niemand mag weten wat.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Toeschouwer

      Klopt inderdaad, het gaat eigenlijk de politieke arena aan en die paar toevallige burgers. Met name de lachers uit de politiek die met droge ogen beweren dat zij zo veel respect hebben voor de mening van een ander.

        /  
     2. Johan Bos

      Ja je verslaat iets of doet dat niet. Je kunt natuurlijk uit respect voor iemand niet melden wat ze zei, maar dan ook niet haar beschuldigen. Nu weet niemand of het wel zo erg was als wordt gesuggereerd. Verslaggeving is toch niet zo simpel als het lijkt blijkbaar…

        /  
     3. Tinus Trekveer

      Een laf antwoord van een factloze meeprater.

        /  
     4. Toeschouwer

      Ik lever hier enkel commentaar en mijn mening . Dat is iets anders als verslag geven van. Ik ben geen verslaggever, jij wel, had je maar niet eerder weg moeten lopen. De heer Stoffels heeft een mening over iets en hij dient daarvoor door zijn collega’s met respect behandeld te worden en niet uitgelachen. Daarom herhaal ik niet de opmerking en als je hem wilt weten .Het is voor jou een kleine moeite om erachter te komen.

        /  
     5. Johan Bos

      Nog erger. Je hebt commentaar op iemand, zonder de feiten weer te geven. Als die nergens in een verslag staan, hangt het commentaar in de lucht. Nou ja, op social media gebeurt dat tegenwoordig. Ik ga er niet achteraan, maar vind het gewoon niet kunnen. Je zegt 1) dat collega’s van Stoffels hem uitlachten, maar vertelt er niet bij wie (zodat nu alle lokale politici beschuldigd worden) 2) Je hebt kritiek op een opmerking van Veenboer, maar zegt niet wat die heeft gezegd. Rutte kreeg veel kritiek omdat hij had gezegd: ‘Pleur op’. Maar toen was bekend wát hij had gezegd.

        /  
     6. Toeschouwer

      Ik geef mijn mening ,niet meer niet minder en doe dat op mijn manier.

        /  
     7. Toeschouwer

      Nou als je dan een vent bent Johan , dan ga jij er achter aan als verslaggever, want blijkbaar is er iets gebeurd en dan weiger je . Jij wilt haar dus eigenlijk ook geen podium geven, want je negeert het overduidelijk.

        /  
     8. Robert van Waning

      JB, u had toch geen bezwaar tegen beschuldigingen in het wilde weg?

      PC en Headbanger mochten mij een NSB-er en een antisemiet noemen en ik mocht hun zelfs niet vragen waarop zij dat baseerden. Omdat ik bezwaar had tegen hun beschuldigingen-in-het-wilde-weg, heeft u voor straf serieuze reacties van mijn verwijderd.

      Met hoeveel maten meet u?

        /  
     9. Johan Bos

      Het was mij te lastig alles uit te zoeken. Ik heb niet zoveel tijd als u. Zullen we nu weer stoppen? Anders krijgt u weer een emmer over u heen, omdat u de beledigingen citeert, die zij gebruikten.

        /  
     10. Johan Bos

      Eén maat: Vrijheid van meningsuiting, maar u hebt er kennelijk meer.

        /  
     11. Robert van Waning

      Vrijheid van meningsuiting, daar houd ik u aan, met uitzondering natuurlijk van lasterlijke aantijgingen (door u ‘beschuldigen in het wilde weg’ genoemd), want daar heeft u kennelijk ook bezwaar tegen.

        /  
     12. Johan Bos

      U bedoelt dat alleen u zich beledigd mag voelen en zelf uitmaakt of dat gebeurt? Dat is vrijheid van meningsuiting op zijn Van Wanings. Ik heb tegen niets bezwaar. Word ook niet boos, zoals u kennelijk (maar dat weet ik niet zeker, kan ook een spelletje zijn). Probeerde laatst alleen Frank er op te wijzen dat hij commentaar leverde op een opmerking die niemand kent en hij niet wilde citeren. Ik leek wel les in journalistiek te geven. Sorry hoor, daarvoor moet iedereen natuurlijk bij u zijn.

        /  
     13. Robert van Waning

      Mijn reactie op JB’s schampere opmerking over ‘de vrijheid van meningsuiting op z’n Van Wanings’ staat onder JB’s artikel over fietspaden (waar hij alle inhoudelijke reacties heeft verwijderd): http://bit.ly/2goor7r .

        /  
     14. Rotary-vriendje

      WE hebben hier te maken met een laffe Toeschouwer van het niveau “belletje trekken”.

        /  
     15. Robert van Waning

      Frank = Toeschouwer. Lees maar wat JB aan hem schreef.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.