D66 stelt vragen over verkeer McDonald’s

Edwin Van der Waal (d66)

Nadat burgers het al wisten, media erover berichtten is kennelijk nu ook coalitiepartij D66 wakker geworden over de volstrekt onveilige situatie die is ontstaan doordat er een nieuwe vestiging van McDonald’s aan de Zijdelweg, bij de N201 kwam. De fractie heeft het college van B&W er schriftelijke vragen over gesteld.

Dat college gaat trouwens in allerijl een fietspad laten aanleggen, wat niet is gebeurd omdat projectontwikkelaar, aannemer en diverse overheden langs elkaar heen werkten. De franchisenemer van McDonald’s heeft inmiddels voor verkeersleiders gezorgd.

Fietsers, brommers en voetgangers, die een bezoek willen brengen aan de McDonald’s, kunnen dit nu alleen via een verkeersweg, bedoeld voor auto’s en vrachtwagen, vanaf de rotonde Zijdelweg en het (privé)terrein van het Shell Tankstation. Aldus praat D66 een brief van verkeerswethouder Jeroen Brandes na. Eerder dan die brief had kennelijk ook de D66-fractie in de gemeenteraad – theoretisch controlerend orgaan van B&W – niet van de ellende geweten.

 

Raadslid Edwin van der Waal, D66 woordvoerder Verkeer, zegt nu “flink geschrokken’ te zijn van de ontstane gevaarlijke situatie, waarbij fietsers en brommers, vooral jongeren, op de ‘Shell-weg’ tegen de rijrichting in reden. “Ik heb foto’s en video-opnamen ter plaatse doorgestuurd naar het college en dat heeft het direct serieus opgepakt”. De fractie zegt door een burger te zijn getipt en dat Brandes actie nam door die opnamen.

 Misverstand

De N521 (Zijdelweg) is een Provinciale weg en de McDonald’s is particulier eigendom en ligt op Amstelveens gemeentegrond, praat de actie nu de uitleg van Brandes na. ‘Het lijkt erop dat er vooraf wel over langzaam verkeer is nagedacht, maar dat het in de afstemming en uitvoering is misgegaan. In een brief van Brandes aan de gemeenteraad wordt gesproken over een ‘misverstand bij de aannemer’. Maar daarover wil D66 nu kennelijk nadere uitleg. Raadslid

Floortje Gordon, woordvoerder Ruimtelijke Ordening wil, zoals doorgaans als een kalf is verdrinken, in de toekomst voorkomen dat onveilige verkeerssituaties ontstaan bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. En zij wil weten hoe de gemeente dat dan denkt te doen.

 Borden

De vestiging van het fastfood restaurant opende op woensdag 16 november de deuren. Naast het ontbreken van een (brom)fietspad, is er ook geen voetpad om de locatie veilig te kunnen ontsluiten. Brandes heeft, naast plannen van aanleg van een stuk fietspad (op grond van de Provincie), ook grote gele waarschuwingsborden laten plaatsen om het verkeer erop wijzen dat er fietsers op de rijbaan rijden. De verkeersregelaars treden op tijdens begin en einde van de schooltijden.

 

 

Lees ook:Verkeersgevaar door nieuwe McDonalds
Lees ook:Buren toekomstige McDonald’s maken bezwaar
Lees ook:CDA wil voetpad naast fietspad bij Cobra
Lees ook:Fietspad Rosa Spierlaan geopend
Lees ook:Raad stelt besluit over McDonald’s uit

7 reacties op “D66 stelt vragen over verkeer McDonald’s

 1. Rotary-vriendje

  En zo wordt een omstreden bedrijf als McDonalds steeds meer een gezwel in onze samenleving. Hét restaurant voor de SBS6-elite.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tinus Trekveer

  Wat een gezeur, dat MC is voor automobilisten. Niet voor domme fietsers. Trouwens wat zou je daar willen fietsen, als je ook met de het amstelveen tremmetje daar kan komen voor de toeristen, die eerst al onze musea en het oude dorp hebben bezocht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Simon Sluitspier

   TT laat nu wel duidelijk zien dat hij een achtergrondkennis ter plaatse heeft van een amoebe die net een lobotomie heeft ondergaan. Wel zielig, maar wat kun je er aan doen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    SS is PC want gebruikt al zijn uitdrukkingen.

    Met dank aan RvW voor zijn uitputtend onderzoek in deze.

    Het is altijd wel leuk om de MC hatende SP’ers te zien reageren. Al worden daar 500 fietsers per dag kapot gereden, dat zal ze worst (Mac Worst) wezen. Het groot kapitaal is nog veel erger.

    En dat snappen die SS en R-V niet, want die kijken naar de wereld door een brievenbus van boosheid, verongelijktheid en zichzelf aangeprate zieligheid.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Ik kijk tenminste nog naar de wereld en kan derhalve scherp oordelen over goed en kwaad en smaak en wansmaak.

     Keek jij maar eens door je brievenbus en proefde je het leven. Maar helaas TT, ik denk niet dat het zicht op de wereld jou ooit bereikt.

     Haat is mij vreemd. Hooguit afkeer. Maar goed, ik ben dan ook, in tegenstelling tot jou, geen PVV-er.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tinus Trekveer

      De reflectie man komt weer eens met een ‘Tu quoque’

      Het blijft tobben met die r-v.

        /  
     2. Rotary-vriendje

      Dan tobben we beiden.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.