Spreekrecht burgers bij raadscommissies niet beknot

Aan het spreekrecht van burgers tijdens cergaderingen van raadscommissies wordt niet geknabbeld. De beperking ervan, die B&W wilden doorvoeren, is van de baan. De gemeenteraad aanvaardde woensdag (19 maart) unaniem een door het CDA (met steun van ChristenUnie, BBA, D66 en Ouderencombinatie) ingediend amendement. De raad stelde een nieuwe verordening voor de raadscommissies vast. Die was nodig, omdat er een commissie bijkomt, speciaal voor de overkapping van de A9 en de herontwikkeling van heel het gebied erlangs (en mogelijke bouw bovenop het dak van de weg).

 

Het college had voorgesteld geen inspraak bij commissies meer toe te staan voor zaken waartegen bezwaar en beroep is aangetekend. Die beknotting ging het CDA en kennelijk de rest van de raad te ver. De huidige regeling blijft nu op dat punt van kracht. De raad stemde er ook mee in dat elke fractie een ‘gewone' burger in de commissie voor de A9 kan benoemen. Ook daarvoor had het CDA een amendement ingediend.

Lees ook:CDA tegen beperking spreekrecht burgers bij raadscommissies
Lees ook:Meer ruimte voor inspraak bij raadscommissies
Lees ook:Negentien voorstellen voor efficientere gemeenteraad
Lees ook:Vergoeding wegens traagheid gemeente
Lees ook:VVD wil minimale inspraak van burgers bij plannen A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.