Raadsleden willen meer zicht op subsidie Cardanus

CDA en VVD willen beter zicht op wat er gebeurt met de subsidie aan de welzijnsorganisatie Stichting Cardanus, die onder meer der wijkcentra exploiteert. Dat blijkt uit vragen van de raadsleden Herbert Raat (VVD) en Martijn Lustenhouwer (CDA) aan B en W. Zij willen onder meer weten hoeveel geld er dit jaar naar Cardanus gaat en of allerlei doelstellingen uit het collegeprogramma niet binnen het bestaande budget van die stichting zijn te realiseren.

 

 

Directe aanleiding is dat er onlangs extra geld op tafel moest komen voor ambulant jeugdwerk om problemen met hangjongeren op te lossen. Dat werd uit een voor jeugdveiligheid en topsport gereserveerde post gehaald. De politiek vroeg zich af of de zaak niet binnen de eigen begroting van de stichting kon worden opgelost, bijvoorbeeld door verschuivingen van prioriteiten. Volgens CDA en VVD werd bij die discussie duidelijk dat de gemeenteraad te weinig inzicht heeft in de subsidieverstrekking aan Cardanus.

Zij vragen het college wat Cardanus precies voor de dit jaar verstrekte gelden doet. Anders gezegd: een specificatie van de geleverde ‘producten.' Ook willen de fracties weten of Cardanus zich houdt aan gemaakte prestatieafspraken en in hoeverre de beleidsdoelstellingen worden gehaald. Er schijnt nu al te worden gewerkt aan de subsidieverlening voor volgend jaar. CDA en VVD vragen het college of het in staat en bereid is doelstellingen uit het collegeprogramma, bijvoorbeeld op het gebied van jeugd en veiligheid, binnen de huidige subsidie te realiseren, mogelijk door nieuwe afwegingen te maken. Ook willen de fracties worden geïnformeerd over de subsidieverlening voor 2008.

 

Lees ook:Fracties teleurgesteld over stagnerend gemeentelijk fietsbeleid
Lees ook:Cardanus zoekt mensen met creatieve plannen
Lees ook:Politiek verzet tegen grotere klassen Westwijzer
Lees ook:Cardanus tevreden met ‘genuanceerd’ rapport raadsonderzoek
Lees ook:Gemeente betaalt Cardanus 123 mille ‘frictiekosten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.