Ook provinciale ChristenUnie wil Bovenkerkerpolder groen houden

De provinciale ChristenUnie in Noord-Holland wil dat de Bovenkerkerpolder open en groen blijft. Dat sluit aan bij het standpunt van de Amstelveense afdeling van de partij. Jacqueline Koops, fractievoorzitter in de gemeenteraad: "Wij zijn tegen de aanleg van een golfbaan en woningbouw in de polder. Uit intensieve contacten met de provinciale ChristenUnie blijkt dat die ons in die stellingname voleldig steunt. Ook voor haar is het van belang dat de polder groen blijft. Dat was te verwachten, gelet op het provinciale verkiezingsprogramma, maar met deze expliciete steun zijn wij heel blij. Wij hopen dan ook degenen die niet willen dat de polder wordt bebouwd, op 7 maart, bij de Provinciale verkiezingen op, op de ChristenUnie stemt."

Lees ook:Statenfractie GroenLinks wil Bovenkerkerpolder groen houden
Lees ook:VVD blijft grootste, D66 tweede in AV
Lees ook:GroenLinks: ‘Plan weg door polder mlet snel van tafel’
Lees ook:Pechthok
Lees ook:‘Bovenkerkerpolder meest bedreigd in Amstelland’

9 reacties op “Ook provinciale ChristenUnie wil Bovenkerkerpolder groen houden

 1. Rob Nijkamp

  Dank voor dit duidelijke standpunt wat al zichtbaar werd tijdens de cie vergadering van de PS op 14 februari. Als een-vrouws fractie in de gemeenteraad is het wat moeilijk, maar misschien zijn de regeringskanalen en 2e Kamer wel extra instrumenten om in te zetten. Er liggen inkmiddels enekele lijntjes, maar ieder lijntje is er 1. Indien nodig altijd bereid tot verdere informatie.
  Rob Nijkamp

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Dus nu zijn GroenLinks, SP en ChristenUnie in de provincie vóór een groen blijvende Bovenkerkerpolder. Maar er zijn toch nog meer partijen die op 7 maart meedoen met de provinciale verkiezingen. Mag ik ook hun standpunt over de polder weten? Graag helder en duidelijk!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Johan Th. Bos

  Wat maakt het uit, welk standpunt partijen innemen. Politici zetten beloften en standpunten als hun macht in het gevaar dreigt te komen even gemakkelijk overboord als boord als grof vuil. De uiterste houdbaarheidsdatum is altijd die van de verkiezingen. Daarna regelen ze het zelf wel onderling en worden de kinderen (kiezers) geacht zoetjes naar bed te gaan en hun mondjes te houden. Speerpunten? Bestaan echt niet als de macht in het geding is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  Toch gek dan dat de kiezers die bedrieger-partijen niet eens en voor altijd een knallende oorvijg geven bij de volgende verkiezingen, maar toch steeds weer hun vertrouwen geven aan diezelfde partijen. Zou dat iets te maken hebben met het feit dat Nederland eigenlijk best heel behoorlijk bestuurd wordt?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Meneer Demming, jammer dat u kennelijk niet bij het lijsttrekkersdebat aanwezig was dat op 27 februari werd gehouden in P60. Daar had u zich dan mooi op de hoogte kunnen brengen van de standpunten van VVD, PvdA en CDA. Zelfs D66 was er (“clandestien” weliswaar) vertegenwoordigd. Een gemiste kans.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Johan Th. Bos

  4) Heb ik het niet over. Het kan erger. Het ging mij erom dat standpunten van politici een uiterst beperkte houdbaarheid hebben. Om maar te kunnen regeren, macht te krijgen, zijn zij bereid elk principe aan de kant te zetten. Maar burgers zijn nu eenmaal tot die schreeuwers veroordeeld. Die vormen een noodzakelijk kwaad in het huidige stelsel. Ik geef toe: een beter heb ik ook niet, dus we moeten het met het minst slechte doen. Al doe ik er zelf overigens niet aan mee.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Maar rechtgeaarde burgers staat het toch vrij om een partij op te richten die zich wél aan al zijn beloftes houdt? Gelet op de vermeend povere kwaliteit van de bestaande partijen zou dat een doorslaand succes moeten kunnen worden!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Johan Th. Bos

  De door Fortuyn veroorzaakte deining in de vijver is weer voorbij. Iedereen is terug in het hok waar niemand hoeft te doen wat hij belooft en principes alleen in verkiezingstijd heilig zijn, althans als zodanig worden geafficheerd.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Kom kom, zó vergeetachtig zal het volk toch niet zijn? U onderschat de intelligentie van de kiezers!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.