GroenLinks verwijt college ‘holle kreten’

Oppositiepartij GroenLinks (GL) is allerminst te spreken over het collegeprogramma van de coalitie VVD, PvdA en CDA. Zij vindt de geplande uitvoering van de politieke agenda te onduidelijk en heeft bijna 150 vragen gesteld om opheldering te krijgen over de diverse onderdelen ervan. In het programma wordt volgens GL-fractievoorzitter Sander Mager ‘zelden aangegeven wanneer een actie gerealiseerd zal zijn.’ Mager: “Vaak wordt volstaan met holle kreten en regelmatig worden inhoudelijke ambities vooruitgeschoven en omwonden met procesgebabbel.”

GroenLinks zegt te hopen dat B en W in staat zullen blijken de lange lijst vragen ruim voor de raadsvergadering op 12 juli te beantwoorden, ‘zodat het politieke debat over inhoud kan gaan in plaats van over techniek.’

De fractie vindt dat het college te gemakkelijk voor asfalt kiest om de bereikbaarheid van Amstelveen te verbeteren en dat het onvoldoende kleur durft te bekennen als het gaat om het verbeteren van de luchtkwaliteit en de positie van jongeren, starters en ouderen op de woningmarkt. De fractie zegt met tevredenheid te hebben geconstateerd dat daarnaast het overgrote deel van het beleid van het vorige college – waar GroenLinks deel van uitmaakte – wordt voortgezet.

Naast tientallen andere vragen, wil GL onder meer weten welke indicatoren B en W hanteren voor de verbetering van de leefbaarheid waarnaar het zegt te streven, wat het verstaat onder de N201 als ‘een volwaardige oost-westverbinding, wat de ‘concrete maatregelen’ zijn die het zegt te willen voor behoud van de leefbaarheid langs de A9, wat het gaat doen om op die weg de maximum snelheid van 80 kilometer per uur te krijgen en hoe zij de beloofde opwaardering van het openbaar vervoer denkt te krijgen.

Lees ook:GroenLinks weigert deelname aan coalitie met VVD
Lees ook:GroenLinks: BBA-kritiek is meten met twee maten
Lees ook:B&W-standpunt gemeentelijke reclame OCA verbijstert Mager
Lees ook:GroenLinks walgt van dieronvriendelijke mollenklemmen
Lees ook:Axel Boomgaars gaat GroenLinks leiden

Eén reactie op “GroenLinks verwijt college ‘holle kreten’

  1. Ben Jonker - fr.vz. CDA Raad Amstelveen

    Of dit slechts holle kreten zijn, zal blijken aan het einde van deze raadsperiode. Voorlopig vindt het CDA het een gedegen stuk. Ook het vorige college kwam vaak met voorstellen, waaruit ook niet precies bleek hoe en wanneer het uitgevoerd wordt. Ik denk dan met name aan PIA 1. Geen uitvoerings planning, etc.. Als Raad stellen wij kaders, en wat het CDA betreft voldoet dit stuk daaraan. De uitvoering volgt. Ook het vorige college was niet in staat om binnen 6 weken de kaderstelling en de uitvoering te presenteren aan de Raad.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.