Raad tegen subsidie STRAAL

Een door Burgerbelangen (BBA) ingediend amendement op de gemeentelijke begroting, waardoor de lokale omroep STRAAL alsnog subsidie zou krijgen, is door de raad verworpen. De fractie wilde dat de omroep zowel voor 2006 als 2007 35 duizend euro zou krijgen, omdat ook haar voorganger Amstelveen Lokaal subsidie ontving. Wegens bezuinigen is die post nu geschrapt. De bijdrage zou moeten komen uit de gelden die zijn overgebleven van het PC-project voor de minima, vindt BBA. De rest van de raad voelt daar niets voor, ook al omdat die blijkbaar weinig vertrouwen heeft in het functioneren van bestuur en van het orgaan dat het programmabeleid bepaalt. Ook is de felle kritiek van alle kanten op de programmering de raad niet ontgaan. BBA wees erop dat in de rijksbijdrage uit het Gemeentefonds, die Amstelveen ontvangt, in principe ook rekening wordt gehouden met de kosten van een lokale omroep. Dat is wel juist, reageerden B en W, maar die component is niet nadrukkelijk ‘geoormerkt’ en daarmee subsidiëring niet verplicht.

Lees ook:40 mille subsidie voor lokale omroep
Lees ook:Alleen GroenLinks tegen wegwerken schuld STRAAL
Lees ook:Medewerkers RTV Amstelveen eisen vertrek bestuur
Lees ook:RTV Amstelveen wil verdubbeling subsidie
Lees ook:Weer € 25.000 naar RTV Amstelveen

7 reacties op “Raad tegen subsidie STRAAL

 1. David de Jong

  Niet de hele rest van de raad verwierp het amandement. Ook de VVD stemde uiteindelijk voor. Overigens stond in het amandement dat Straal zich diende te houden aan de algemene subsidievoorwaarden en dat in 2007 een definitief besluit over wel of niet structurele subsidiering genomen diende te worden.

  David de Jong
  gemeenteraadslid BBA

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ton van der staay

  K heb nog nooit zo,n ongelooflijk amateuristisch zooitje bij elkaar gezien.
  stumperige intervieuws.
  bellabberde beeld kwaliteit,allemaal onder het mom,,we zijn nog aan het oefenen.,,
  wat mij betreft vandaag nog van de buis!
  Zonde van het geld.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Loes Friederich

  Ton,
  ik zei het al, al ben ik niét straalbezopen lol, Straal in één klap van de kabel halen en er lekker weer WDR op terugzetten! Dát was tenminste nog een zender met kwaliteit en die door velen bekeken werd. Ik heb écht geprobeerd Straal te bekijken, maar zapte al gauw weer weg, niet om aan te zien en zekers ook niet om aan te horen, zelfs voor try-outs had je iets meer en beters verwacht, dit is kleuterwerk bbbbbbrrrrrr, dus Ton, hef nu het glas met jou op de snelle verwijdering van Straal van de kabel, hier hebben we tenslotte niet om gevraagd toch?,

  doeiii en groetjes Loes :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ronbo

  Jammer dat er klaarblijkelijk maar weinig gemeenteraden zijn die snappen dat die bijdrage komt vanuit het Rijk en bedoeld is voor lokale omroep.
  35000 Euri is namelijk heel belangrijk om een extra nietszeggend kunstwerk in het gemeentehuis te laten knutselen door een of ander gesubsidieerde kunstenaar.
  Zonder geld doe je zelfs als lokale omroep helemaal niets… jammer dat behalve de initiatiefnemers ervan niemand dat lijkt te begrijpen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Demming

  Helemaal met Ronbo eens. Ik heb sinds kort overigens het vage vermoeden dat er een (gemeentelijk?)kartel is ontstaan om het Straal zo moeilijk mogelijk te maken i.p.v. de lokale omroep financieel te ondersteunen, zodat er professionerele apparatuur kan worden aangeschaft. Want de wil bij Straal is er wel…. maar ze wordt alleen maar tegengewerkt. En de subsidiecentjes komen niet waar ze zouden moeten komen, maar verdwijnen weer gewoon in de grote pot! Binnenkort weer een fijne nieuwjaarsreceptie in het raadhuis?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wokkel

  Een beetje kort door de bocht allemaal (de laatste twee reacties). Het is mogelijk om met een simpele dv-camera en een pc-tje van bij elkaar nog geen tweeduizend euro redelijke televisie te maken. Het gaat hier namelijk niet om beeldkwaliteit maar om de kwaliteit van de inhoud. En die is ver beneden peil. Dat heeft niets met professionele apparatuur te maken. Als men bij Straal liever een titelgenerator uit het jaar kruik gebruikt terwijl men voor een klein bedrag (software) dit veel mooier kan doen, ben ik echter bang dat de technische kennis ook beneden alle peil is. Dan kan je nog zulke dure apparaten aanschaffen, nut heeft het toch niet. Nee gemeente, houd je geld (subsidie) maar lekker in je zak, er zijn genoeg instellingen die het wel verdienen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. BoB

  JE ZOU JE MOETEN SCHAMEN JAN OM ONS AMSTELVENERS TE VERVELEN MET DEZE ONZIN, KOMOP MAN DIT KAN GEWOON NIET, GELD OF GEEN GELD, EN IK KAN ER AL HELEMAAL NIET BIJ DAT ZE JE HUURACHTERSTAND OOK NOG EENS KWIJTSCHELDEN, BELACHELIJK GEWOON, JE MOET ZELF JE BROEK MAAR EENS GAAN OPHOUDEN EN KAN JE DAT NIET DAN GEWOON LEKKER DE SCHAKELAAR UITZETTEN, UITZENDINGEN DURF IK HET NIET EENS TE NOEMEN. EN NEE IK HEB GEEN BANDEN MET A’VEEN LOKAAL VOORDAT JE HET DAAR WEER OP GAAT GOOIEN.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.