Nieuwe website van de gemeente

Brandes (links) en burgemeester Bas Eenhoorn

De gemeente heeft maandag haar nieuwe website gelanceerd. In de hoop dat die eindelijk gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en eigentijdser wordt, zodat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben. Er is jarenlang kritiek op de oude website geweest. De gemeente is doende met een ingrijpende ICT-operatie, waarvoor overigens forse bedragen nog zijn voor inrichting en onderhoud.

“We leven in een tijd waarin inwoners en ondernemers in toenemende mate zaken digitaal willen regelen”, zegt Jeroen Brandes (PvdA), wethouder ICT. “De website is ons belangrijkste communicatiekanaal, maar ook een platform waar inwoners in de toekomst steeds meer zaken digitaal kunnen afhandelen.”

De gemeente zegt dit jaar hard te hebben gewerkt aan het bouwen en inrichten van de nieuwe website. De nieuwe is volgens haar veel compacter en daardoor overzichtelijker. Daarbij is de site zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten via icoontjes op de homepage snel en eenvoudig te vinden zijn en in de toekomst voor een groot deel online geregeld kunnen worden.

Kritiek was er jarenlang op de zoekfunctie van de site, waarmee men vrijwel nooit bij de gezochte informatie kwam, maar die in volgens de gemeente mnu ook verbeterd. De site is te gebruiken op alle mobiele apparaten, omdat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes.

Bij de opzet van de nieuwe website zijn inwoners en ondernemers betrokken, zegt Brandes. “Ze hebben meegedacht over hoe de gemeente de website het beste kon inrichten en vormgeven. Dat leverde waardevolle input op.

www.amstelveen.nl

 

Lees ook:Nieuwe software gemeente: € 1,7 miljoen
Lees ook:Website trekt winkeliers naar Aalsmeer-centrum
Lees ook:Nieuwe website verkeerseducatie
Lees ook:Gemeente peilt nu steeds klantvriendelijkheid
Lees ook:Nieuwe website voor wijk Elsrijk

Eén reactie op “Nieuwe website van de gemeente

  1. Rode Paprika

    Wie weet kan je als Amstelvener nu wel bij de benodigde info komen, maar je krijgt er direct info van 400 bewoners bij met naam en toenaam. Ben benieuwd of dat is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Weer een bewijs dat de digitale overheid met haar enorme verspillingen steeds weer faalt. Een kleine sorry kon er vanaf begreep ik uit het Parool. ‘Menselijke” fout hihihihi, het zijn allemaal menselijke fouten of zijn er inmiddels robots in dienst van de Gemeente Amstelveen? Dan hoeven we van die robots dus ook niet veel te verwachten. Wie is trouwens wethouder digitale communicatie bij de gemeente?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.