Op vijf locaties start ‘opschoondag’ tegen zwerfvuil

Peter Bot

Behalve in de Operabuurt gaan zaterdag (25 maart), tijdens de landelijke Opschoondag, ook elders in Amstelveen wijkbewoners aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Wethouder Peter Bot start de plaatselijke versie van de opschoondag ’s morgens bij de Buurtkamer Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75 (MOC).

Na de opening wordt van 10 tot 12 uur zwerfvuil opgeruimd. Volgens de gemeente zijn er in elk geval vijf positieve effecten aan verbonden:

1. Huizen zijn meer waard

2. Mensen zijn vriendelijker naar elkaar

3. Mensen voelen zich veiliger

4. Kinderen spelen graag buiten

5. Minder vervuiling betekent minder vernieling, graffiti en criminaliteit.

De locaties die meedoen zijn Villa Randwijck (Bourgondischelaan 3), wijkcentrum Alleman (Den Bloeienden Wijngaerdt), Oberonstraat 33 (achterom), Buurtkamer KKP en ontmoetingscentrum De Meent aan Orion.

Grijpers, ringen en afvalzakken zijn beschikbaar. Voor informatie en deelname aan de Landelijke Opschoondag in Amstelveen: Anne Marie van Leent: 06 1521 9359 of [email protected]

 

 

Lees ook:‘Opschoondag’ tegen zwerfvuil start in Pluspunt
Lees ook:Tientallen deelnemers opschoondag
Lees ook:Verbouwing Villa Randwijck eind 2017 klaar
Lees ook:Opruimen van zwerfvuil in Operabuurt
Lees ook:Lezing over Poetin week later

26 reacties op “Op vijf locaties start ‘opschoondag’ tegen zwerfvuil

 1. Jan Demming

  Toch erg jammer dat zo’n opschoondag kennelijk nodig is. Komt dat nou door onverschilligheid, dommigheid of onnadenkendheid? Kijk naar het vele groen dat bezaaid ligt met flesjes en blikjes die daar achteloos in zijn gegooid. Kijk naar sloten en andere waterpartijen, die vol liggen met rotzooi. Spijtig dat sommige mensen op zo’n manier in de picture willen komen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank bikker

  Treffend wat bij het lijstje dat de superconservatief Bot bovenaan staat. Zijn werkster kan hier in ieder geval al lang niet meer wonen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ik doel uiteraard op ; huizen zijn meer waard.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Rotary-vriendje

  Vroeger werd dat door een straatveger gedaan. Dat was een ambtenaar met een fatsoenlijk loon die nuttig werk deed voor de samenleving.

  Die is wegbezuinigd. Dat geld wordt nu uitgegeven aan wat hipsters in het gemeentehuis die allerhande klusjes uitvoeren voor de wethouder. Of die met hem mee gaat naar een vergadering om aantekeningen te maken of een kopje koffie te halen. Let wel: academisch opgeleid.

  De rest van het geld gaat naar de hypotheekrenteaftrek. En de straatveger bestaat alleen nog als woord in het woordenboek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Straat vegers zijn er nog steeds. Tegenwoordig zijn ze ook vaak gezeten op gemotoriseerde vegers/zuigers/blazers.

   Wat ze niet doen is rotzooi uit de bosjes halen. Daar hebben we de taakstraffers voor.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Vegen met de kraan open.. Veel mensen hebben nooit geleerd dat het onfatsoenlijk en asociaal is om afval op straat gooien. Het is bovendien niet strafbaar.

  De bladblazers vd gemeente (merk Stihl..) maken een ongelofelijke herrie. In Amsterdam gebruiken ze bezems.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ze gebruiken enkel bezems op plaatsen waar heel veel voetgangers zijn, anders wordt het publiek onder geblazen met rotzooi .
   Dit is weer zeuren terwille van het zeuren. Werken met bladblazers is trouwens veel effectiever. Hiermee kunnen 2 man het werk doen wat anders door een veelvoud daarvan kan worden gedaan. Mijn hele straat hebben ze in 20 min gedaan. Scheelt wel wat belastinggeld. En ja, ze maken een kolereherrie, maar je bent er ook zo van af.
   Je kan trouwens wel een boete krijgen voor het achterlaten van troep.

     /   Beantwoorden  / 
  2. jan van der kraats

   In Amsterdam gebruiken ze wel degelijk bladblazers. Werk in Amsterdam en zie de mannen regelmatig aan het werk.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Frank

  TT heeft gelijk , ook worden voor dit werk vaak mensen van de gemeente plantsoenendienst gebruikt . Maar vaak kunnen die dat werk niet aan en dan worden er vrijwilligers gebruikt, vooral in tijden dat de plantsoenendienst het druk heeft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Juist.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  Frank, je schrijft dat men een boete krijgen voor het achterlaten van troep. Heb je enig idee waar en wanneer dat ooit is gebeurd? Gemeentelijke handhavers zijn alleen in de weer met het bekeuren van auto’s op waarvoor te weing parkeergeld is betaald.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ja bij mijn persoontje, toen ik de restanten van een oude schutting op de verkeerde dag en bij de verkeerde container achterliet, maar ik geef toe dat het wel lang geleden is, maar je kan er wel degelijk een boete voor krijgen,maar het moet wel een heterdaadje zijn. En dat is nu net moeilijk.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Tinus Trekveer

   Natuurlijk worden auto bezitters bekeurd die geen centjes in de meter gooien of de parkeertermijn overschrijden.

   En auto’s worden niet bekeurd, voor zo ver ik weet.

   Misschien kan de draaideur foutparkeerder dat nuanceren?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    @TT , weet jij misschien hoe het eigenlijk zit met het achterlaten van oude autowrakken in de openbare ruimte?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tinus Trekveer

     Oude wrakken van oude auto’s opruimen? Niet te ver gaan Tomaat.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    PC, begin je nu weer over mijn parkeerboete van twee jaar geleden? Met die 90 euro voor tien minuten parkeren ben ik toch wel voldoende gestraft?

    Het enige wat in Amstelveen goed wordt gehandhaafd zijn de parkeergelden, terwijl iets verderop de scooters door het voetgangersgebied scheuren en op de blinden-tegels geparkeerd staan en het afval gewoon op straat wordt gegooid. Dat is niet een kwestie van prioriteiten maar van geld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tinus Trekveer

     PC? Ik begin nergens over. Maar als jij begint te zeuren over parkeerbonnen, dan weet iedereen dat je het over jezelf hebt. En de discussie weer kapot/dood gaat ouwehoeren.

     Parkeerboete draaideur crimineel.

     Verder een hele fijne dag. Bye bye zwaai zwaai.

       /   Beantwoorden  / 
    2. JvanderKraats

     Ik erger mij dagelijks enorm aan de scooters die in het stadshart rondscheuren. Af en toe moet je gewoon opzij springen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Gerben

      Je hoeft hier niet te wonen. Veel plek in Almere.

        /  
  1. Frank

   Natuurlijk is dit niet lekker, maar zoals gewoonlijk ben je weer zwaar aan overdrijven. Wanneer zijn die foto’s genomen? Aan het einde van een marktdag of evenement. Ik heb anders nooit lege flessen sterke drank en zo’n stortvloed aan blikjes zien. En die vegers , waar heb je die genomen ? Op het Leidseplein, waar het stikt van de mensen en de terrassen. Dit is echt gelijk willen hebben ten koste van alles.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Frank, die drankflessen en -blikjes en etensbakjes en -resten hadden niets met een evenement te maken, zoals ik je ogv de data van de foto’s kan aantonen.

    Terwijl ik met mijn foto’s een werkelijkheid laat zien, probeer jij het minder erg te maken dan het is.

    Zoals je op de laatste (recente) foto’s kunt zien, zijn de ingang van bibliotheek/Venstra en de hoofdingang vh winkelcentrum hangplekken geworden waar jongeren met hun scooters de voetgangers hinderen. Daar ligt ook vaak afval. Ga er ‘s avonds maar eens kijken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Voor het gemak sla je de markt maar even over. Hangplekken zijn er altijd geweest en deze worden geregeld schoon gemaakt. Je kunt niet verwachten dat je nooit troep zult aantreffen. Handhavers moeten ook op andere plekken zijn dan het Stadshart. Over het algemeen is Amstelveen een redelijk schone gemeente. Ik zou zeggen; Ga eens kijken in de grote steden. Daar zie je wel andere zaken.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Weer mis, Frank. Vitten terwille van het vitten. Goed lezen: “Die drankflessen en -blikjes en etensbakjes en -resten hadden niets met een evenement te maken.”

    Die ongelofelijke hoeveelheid troep op andere foto’s kwam inderdaad van de markt. Ik begrijp overigens niet waarvoor dat nodig is.

    De gemeente doet inderdaad haar best om alles schoon te houden, maar daarom noem ik dat zwerfafval ook kostbaar. Wij betalen voor het opruimen van afval dat mensen gewoon op straat gooien ipv in een afvalbak. Van mij mag dat strafbaar worden gesteld en beter worden gehandhaafd.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  De topic is het opruimen van zwerfvuil, maar Trekveer/PC en Tomaat trekken het weer in het persoonlijke vlak. Zo wordt ook deze discussie gesaboteerd.

    /   Beantwoorden  / 
 8. JvanderKraats

  Als ik kijk naar alle reacties hebben zo’n 3 a 4 mensen wel erg veel tijd over. Zouden jullie, trekveer, tomaat PC Bikker van Waning en alle andere aliassen van dezelfde personen zich niet beter nuttig kunnen maken in de gemeente Amstelveen door als vrijwilliger iets te gaan doen. Stel voor dat jullie elkaar 1 maal per week ontmoeten en dan elkaar afzeiken voor de rest van de week, blijven er mooi 4 dagen over om het leven van de ouderen wat op te vrolijken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.