Onderbouwing ‘bunkergeld’ nog geheim

De berekeningen van de gemeentelijke afdeling Vastgoed over de kosten van de renovatie van de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg zijn – in elk geval voorlopig – geheim. Dat heeft de gemeente geantwoord op een vraag van de tegen het verheffen van de bunker tot de monumentenstatus gekante actiegroep. De omwonenden die de actiegroep vormen en de vereniging ‘Sloop de Bunker’ hebben opgericht, hebben bij de gemeente informatie gevraagd op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).

De gemeente heeft de meeste vragen beantwoord, maar zegt geen onderbouwing te kunnen geven van de € 150.000, omdat die vertrouwelijk is. De gegevens zijn namelijk van belang bij een aanbesteding aan een bedrijf ‘en daarmee commercieel interessant’, zeggen B&W. ‘Aan deze financiële belangen voor de gemeente Amstelveen moet een groter gewicht worden toegekend dan aan openbaarmaking van deze gegevens.’

B&W zeggen erbij dat op van een artikel in de WOB dergelijke informatie ook niet hoeft te worden verstrekt. Tot nu toe zijn bescheiden kosten gemaakt om het luik van de bunker te vervangen (1636,37) overigens niet voor een film van een bezoek van de wethouder op youtube, die met een iPhone zijn gemaakt. In totaal worden de kosten van ambtelijke inzet geschat op € 1500. Verder is groen gekapt, omdat zich vandalisme voordeed, en weer terug geplaatst. De totale kosten daarvan worden geraamd op € 1950.

Advies

De actievoerders hadden ook de correspondentie opgevraagd tussen fotograaf Stoffels, die de bunker wilde kopen maar de opgeknapte bunker mogelijk gaat huren. Naar die bestaat niet. Er is tussen hen voornamelijk informeel gepraat, meldt de gemeente. Andere ondernemers hebben zich niet voor gebruik van de ruimte gemeld. De gemeente blijft er bij dat de bunker in de toekomst een soort tentoonstellingsruimte moet worden. Overigens zijn Raat en Stoffels wel een paar keer bij de bunker geweest, maar daarover zijn bij de gemeente geen documenten aanwezig, meldt zij.

Blijkens een aan de actievoerders op hun verzoek gestuurd verslag van een vergadering heeft de Commissie Ruimte Ordening gezegd zich ‘te kunnen vinden’ in een monumentale status van de bunker voornamelijk wegens de cultuurhistorische waarde ervan. Raat had om dat advies gevraagd. De commissie adviseerde bij de bunker een zorgvuldig vormgegeven informatiepaneel te plaatsen waarin de historie en de betekenis van het gebouwtje wordt beschreven.

 

 

Lees ook:Anti-bunkerclub: Raat vertelt onwaarheid
Lees ook:OM maakt gehakt van ‘bunker-klacht’ tegen Raat
Lees ook:Geen instantie ziet ‘zaak’ in protest tegen bunker
Lees ook:Bunker wordt fotostudio
Lees ook:Joodse club vraagt strafrecht-vervolging Raat

194 reacties op “Onderbouwing ‘bunkergeld’ nog geheim

 1. KGB

  Ook zo’n bordje met duiding is overbodig, Amstelveen is al vergeven met dat soort bordjes. Net een openluchtmuseum.

  Nieuwe Bunker bouwen kost kapitalen. Hebben we die nog niet? Dan is dat een punt om over na te denken..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Ja, misschien een lullig iets, maar werd dat filmpje op kosten van RTVA gemaakt?

    /   Beantwoorden  / 
 3. KGB

  Is de Vereniging Historisch Amstelveen – waar wij allen lid van zijn – al gehoord over de Bunker kwestie? Of is er reden voor een extra Algemene Ledenvergadering over dit issue?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Olaf Oomes

  Ik citeer: “Aan deze financiële belangen voor de gemeente Amstelveen moet een groter gewicht worden toegekend dan aan openbaarmaking van deze gegevens.”.

  Dit zaakje stinkt!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   @Olaf Bedoel je dan dat de gemeente maar wat zegt met die 150.000 euro? Dat het in de praktijk bijvoorbeeld nog best meer kan zijn?

     /   Beantwoorden  / 
 5. PeterPC

  Tijd voor een coup door Frank Bikker?

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Doe eens uitleg?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Waarom? Gezien jouw vuige lasterlijke opmerkingen over belangenverstrengelingen door bepaalde bestuurders hier miet je toch wel optreden als lid van die genderneutrale toiletten aanhangers de Staande Plassers?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Toch wel vreemd dat al die lui elkaar blijken te kennen en nog lid zijn van de VVD ook hè?
     En hiervoor nog nergens een dergelijk stuk betonrot uit WO2 tot gemeentelijk monument is verheven. Overal in het land worden ze volgestort of op geblazen, behalve hier, omdat het volgens de historicus&monumentoloog H. Raat een monument van hoge historische lokale waarde zou zijn.
     Maar dat kan jou niet verder brengen dan enkel het uiten van opmerkingen over het urineren van het 3e geslacht. Echt niveau! Chapeau PC Trump!

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      Wie kritiek uit op de VVD-wethouder, wordt aangepakt door een knokploeg van VVD-ers en door de VVD-vriendelijke lokale pers. Democratie op z’n Amstelveens.

        /  
     2. PeterPC

      @slimpie, “Godschalk”? En wie is dat?

        /  
 6. Robert van Waning

  “De commissie adviseerde bij de bunker een zorgvuldig vormgegeven informatiepaneel te plaatsen waarin de historie en de betekenis van het gebouwtje wordt beschreven.”

  Bijna goed. Als dat bord komt te staan op de plek van de gesloopte bunker, dan zijn we hiermee klaar en kunnen Raat, ambtenaren en raadsleden hun kostbare tijd, aandacht en energie weer wijden aan belangrijke kwesties.

  Als fotograaf Stoffels dat lelijke bouwval wil kopen, mag hij hem voor 1 euro kopen, met de verplichting om hem te restaureren en te blijven onderhouden, mits de omwonenden het daarmee eens zijn.

  Er zijn betere manieren om de schooljeugd te informeren over de geschiedenis van Amstelveen dan een verplicht bezoek aan een stom stenen gebouwtje dat daarin geen noemenswaardige rol heeft gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rotary-vriendje

  Zou me niks verbazen als die Stoffels gewoon een Rotary-vriendje is van Raat. “Hé Herbert, regel jij even een monumentale status voor dat bouwvalletje. Dan heb ik voor weinig een heel hip fotostudiootje.” Baardje, teenslippers, terrasje erbij. Ping, ping, kassa.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kees

  @slimpie en andere zielepoten die niet onder hun eigen naam reacties willen posten.
  Wat een triestheid en zuurheid lees je hier.
  Bij de 1 komt er nog meer azijn uit dan de andere.
  Waar is het fout gegaan bij jullie?
  Hebben jullie ooit iets gepresteerd waar je trots op bent en waar ook Nederlandse staat nog iets aan heeft gehad of is dat bij het hand ophouden gebleven.
  Probeer eens ergens blij mee te zijn en te waarderen hoe goed je het hier hebt.
  Uiteraard kan het altijd beter maar vergeet niet dat Raat daar zit omdat VVD stemmers daarvoor hebben gekozen.
  Probeer anders de SP groot te maken en dan kan je het misschien vanuit een forum doen wat er iets toe doet nl de gemeenteraad ipv hier liters azijn leeg te gooien.
  Maar het feit dat de meeste niet eens onder hun eigen naam iets willen schrijven zegt denk ik genoeg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   @Kees. Toch wel leuk om even op te reageren. Kees – die klaagt over de anonimiteit van anderen; grappig – heeft natuurlijk wel een punt.

   Het is het zieke beeld van de ‘geslaagde’ man in de straat. Omdat ze zelf een goede opleiding hebben genoten en toevallig capaciteiten hebben die een paar centen opleveren, verheffen zij dat direct tot maatstaf voor iedereen. Voldoe je daar niet aan, en je hebt kritiek op hoe zaken systematisch verziekt zijn, dan ben je meteen zuur of ontevreden. Nou ja, we zullen maar denken dat het meer over de “Keesjes” zegt dan over de zuurpruimen. Het zal verdorie toch niet Kees N. zijn hè ?

   Tja, en weet je wat het meest trieste is dit Keesje Anoniem ? Die zuurheid is nog volkomen terecht ook. Maar het is u niet kwalijk te nemen dat u een beperkt zicht op de werkelijkheid hebt. Omdat u maar aan een heel klein deel van de werkelijkheid deelneemt. Dat is geen verwijt, maar het getuigt van weinig wijsheid. Het zij u vergeven !

   Ik neem nog een glaasje azijn. Proost !

     /   Beantwoorden  / 
 9. Kees Noomen

  Het gaat inderdaad om Kees Noomen.
  Het zal toch niet zo zijn dat Rotary-vriendje een gefrusteerd ex raadslid is?
  Misschien heeft u de zuurheid wel aan uwzelf te wijten.
  Het mooie van Nederland is dat iedereen de mogelijkheid heeft om een opleiding te volgen die je lief is.
  Daarmee vergroot je de kans om te slagen maar dat is geen garantie.
  Zonder geluk vaart niemand wel.
  Als je andere keuzes hebt gemaakt was dat je goed recht maar dat betekent niet meteen dat je alles op de overheid kan afreageren.
  Overigens hoef je ook niet meteen een ongelukkig mens te zijn als zgn minder geslaagd bent.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   @Kees, ipv te schelden had u ook inhoudelijk kunnen reageren op dingen die hier werden geschreven en daarbij de geuite kritiek kunnen weerleggen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

   Kees Noomen is het wel eens bij u op gekomen dat u een stuk van de werkelijkheid mist? Weet u nog wat met dat zeer domme meisje vroeger in de klas is gebeurd of die jongen die stottert of die epilepticus? Ik denk dat u ze niet eens meer kent hr. Noomen, de echte onrendabelen worden namelijk door uw partij in hoofdzaak als parasieten als afgeschilderd.
   Kees Noomen na 40 jaar les te hebben gegeven, ben ik genoeg kinderen tegen gekomen die helemaal niets kunnen. Ik had het ook graag anders gezien, maar het is wel waar.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Rotary-vriendje

   Kees zegt: “Het mooie van Nederland is dat iedereen de mogelijkheid heeft om een opleiding te volgen die je lief is.”

   Beter kunt u uw afstand de maatschappij niet schetsen.
   De zuurheid is dus aan de marktfetisjisten te danken.

   Geef eens eerlijk antwoord Kees ? Hoeveel mensen met een handicap, maar prima verstand of arbeidsbeperking heb jij werken in je bedrijf ? Jij gaat daar over. Jij kan het verschil maken als CEO door deze mensen aan te nemen. Dan doe wat je in de raad zo mooi weet te vertellen over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of verschuil je je dan weer achter diplomaatjes ?

   Deal: ik gooi mijn zuurheid af; jij je oogkleppen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piet Reiche

    @Kees. Om even antwoord te geven op uw vragen.
    Voor de Staat ben ik in dienst geweest, weliswaar niet met liefde, maar toch, terwijl 2/3 niet hoefde.
    Veertig jaar bij de semioverheid gewerkt met zowel promotie als demotie + 6 jaar zo’n 12uur/week in allerlei bijbaantjes.
    Heden 3 dagdelen vrijwilligerswerk als FUTTER.
    Ik ben wel de Fut ingegaan vanwege gezondheidsredenen.

    En nu wil u mij iets verwijten van zuurpruimerij, terwijl ik na dik 40 jaar werk een overgangsuitkerinkje van zo’n 400 krijg en bij pensionering op mijn 67 met mazzel een dikke 500.

    Hr. Noomen door uw uitspraken wakkert u misschien zelfs haat aan. Heeft u dat nu niet door of haalt u uw schouders erbij op, wat ik zelfs gevaarlijk zou vinden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     HIJ haalt zijn schouders op en denkt zal mij verder een worst wezen.,iedereen alhier kan door de stront zakken, want Kees Noomen is NU op [email protected] Reiche, het doet Noomen niks.Je kan lullen tot het oneindige, de VVD trekt zijn handen af van allerlei onbenullen. Maar Robert van Waning wordt wel uitgenodigd als D’66-er.Heer Noomen is er slechts voor de grootverdieners. En herkent RvW blijkbaar als genoot.De rest van de reaguurders kan de werkelijke pot op.

       /   Beantwoorden  / 
 10. Kees Noomen

  @Robert, bedoelde u op Jos van Raat, de knokploeg of een inhoudelijke discussie over de Bunker.
  Deze laatste is gevoerd waar hij thuishoort en dat is in de gemeenteraad.
  Er is een grote kans dat zelfs uw partij heeft voor gestemd of zit u tegenwoordig ook bij de SP.
  Dat betekent nog steeds dat je er niet mee eens kan zijn maar kom dan wel met arguementen ipv allerlei insinuaties.
  Ik had juist wel van u verwacht dat deze mensen niet zo moeten zeuren en alleen maar klagen omdat ze een mooi huis hebben en geen drukte voor hun deur willen.
  Dat zou ik ook niet leuk vinden maar zo werkt het helaas niet.
  En nu met onzin argumenten komen over een nazi bunker.
  Maar het is u helemaal niet te doen om de inhoud maar als u maar Herbert Raat kan zwartmaken omdat u uw zin niet krijgt over uw scooteroverlast.
  Nou dat probleem heb ik in 5 minuten opgelost maar Raat is voor zoveel rotte vis uitgemaakt dat dit niet hoog op zijn lijstjes meer staat.
  Pak nou gewoon de telefoon eens en bel Raat en zoek een oplossing voor uw probleem ipv constant leeg te lopen wat allemaal niet goed is in Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   @Kees, ik hoor niet bij een partij en D66 is dus ook niet mijn partij. Ik heb reuze spijt dat ik de laatste keer lokaal daarop heb gestemd. De keer daarvoor had ik op de SP gestemd. Op VVD heb ik sinds mijn studietijd in Leiden niet meer gestemd, lokaal noch landelijk. Wel op SP en GL, afhankelijk van hun partijleiding, hun programma, de staat van het land en de stand van mijn pet.

   Als raadslid maakte Herbert Raat zich sterk voor beperking van de scooteroverlast. Als wethouder liet hij overal rondom het Stadsplein borden met ‘Stadspleinregels’ ophangen. Het uitdrukkelijke scooterverbod was daarvan de eerste en belangrijkste. Toen ik hem na enige tijd per ingezonden brief in het AVN beleefd verzocht om dat verbod eens te gaan handhaven, maakte hij mij – samen met zijn maatje Henk Godthelp – publiekelijk af in het AVN onder de kop ‘Dat is niet de stad die wij willen’. De Nationale Ombudsman heeft Raat hierom berispt. Ik bel hem niet op voordat hij zijn excuses aanbiedt.

   Als u die kwestie in 5 minuten kunt oplossen, waarom heeft u dat in de afgelopen 5 jaar dan steeds níet gedaan?!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    De Grote Van Waning dient gebeld te worden. Om je te bescheuren. Zijn mentaal masochisme& narcisme verdient gewoon een plek in een handboek met casegevallen op dit vlak.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Geef de man geen aandacht. Het is te treurig voor woorden wat hij uitkraamt. Excuses voor wat? Het is aan deze persoon om zijn excuses aan te bieden, na al zijn aantijgingen dat Raat een misdadiger zou zijn, want wet breker.

     Jeetje, ik geef zelf ook al weer aandacht aan de non valeur.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Frank en Kees, als een bestuurder een burger iets flikt waarvoor hij door de Nationale Ombudsman wordt berispt, dan zijn excuses op zijn plaats.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Frank, belt Raat alleen Grote Mensen? Is hij zelf dan te groot voor gewone burgers zoals ik?

      /   Beantwoorden  / 
   3. PeterPC

    Een politieke partij zwerver. Een opportunist met andere woorden. Erger kun je ze niet vinden.

      /   Beantwoorden  / 
 11. KGB

  Dood lichaam voor de deur doet poging tot wederopstanding.

    /   Beantwoorden  / 
 12. KGB

  Dood weermiddel (juiste naam), maar dat maakt het niet minder erg.
  Tegen verspilling van gemeenschapsgeld.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Kees Noomen

  @frank bikker, voor deze ongelukkigen zijn er vele regelingen in de land.
  De hele wajong zit vol met duizenden van dit soort kinderen.
  Waar ik in ieder geval volledig achter sta.
  Waar ik niet achter sta is als er misbruik van wordt gemaakt en men wel wat kan maar niet wil en een uitkering geniet en/of ook zwart werkt.
  Dit is ook weer het probleem dat werken soms te weinig oplevert.
  Ik weet niet op welke school u heeft les gegeven, maar ik heb 4 kinderen en heb bijna alle scholen in aveen gezien en daar kan ik ook een avond over volpraten wat je daar tegenkomt een leraren.

  @rotary-vriendje, wij hebben er 2, en daarnaast hebben we 40 jaar, ja tot zijn bijna 80e een doofstomme gehad, overigens nu hebben we ook nog meer dan 10 mensen ouder dan 67.
  En ik zal je zeggen dat wij soms meermalen advertenties hebben gezet voor diamantslijpers/demonstrateurs en daar geen reacties op krijgen.
  Kom gerust eens langs op ons bedrijf te bekijken maar ik ben bang dat we elkaar al wel kennen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   @hr. Noomen. Deze kinderen zijn heus niet ongelukkiger dan andere kinderen. U zegt dat u niet achter zwart werk staat.
   Dat is redelijk. Hoeveel mensen hebben een werkster in dienst zwart, in hoeveel bedrijven wordt niet gedeeltelijk zwart gewerkt. Horeca, taxivervoer, bouw en tuinbouw zijn wel de meest beruchte.

   Hr. Noomen, u benoemt misbruik van de kant van uitkeringstrekker, maar u vergeet voor het gemak maar het misbruik van de werkgever.

   Overigens kunnen ervaren leraren niet 1 avond over ouders praten, maar avonden. En ja, het zijn ook net mensen met hun foute/goede dingen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Trouwens wel sportief dat u het gesprek aangaat.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robbie

    Jij laat niet je huis schoonmaken door een niet witwerker (zwart werken is racistisch)?

      /   Beantwoorden  / 
 14. Robert van Waning

  @Kees Noomen, ik beledig Herbert Raat niet persoonlijk, maar ik heb wel kritiek op zijn functioneren als wethouder. Hij neemt m.i. te vaak verkeerde beslissingen, zowel in kleine kwesties (de nazibunker), in middelgrote kwesties (geen handhaving scooterverbod in voetgangersgebied) als in hele grote zaken zoals de noodzakelijke optimalisering, modernisering en uitbreiding van het winkelcentrum Stadshart, open verkeersgoot ipv tunnel voor de A9 en de willekeurige herverdeling van de thuiszorg.

  De betiteling ‘Jos van Raat’ is derhalve een passende en toelaatbare politieke satire.

  Ipv te gaan schelden had u inhoudelijk kunnen reageren op wat ik hierboven op 23 juli 2016 at 10:44 had geschreven. Daarin werd niets geïnsinueerd en en het niet over de scooteroverlast die u er nu weer met de haren bijsleept.

  Over de bunkerkwestie schreef ik op 23 juli 2016 at 12:09 nav JB’s artikel ‘Actievoerders bunker trekken schorsingsverzoek in’:

  “Duitse bunker? Een witgeschilderde, airconditioned en met ledspotjes verlichte ruimte met foto’s aan de muren en een paar vitrines met halfvergane voorwerpen en kledingstukken uit WO2? Het enige wat herinneringen aan die tijd oproept, is de culturele, religieuze en etnische scheiding van de bezoekers.”

  Onder JB’s artikel ‘Raat: Bunker wordt monumentaal educatief project’ schreef ik op Op 12 juli 2016 at 8:44 het volgende:

  “Nazidom, Jodenvervolging en WO2 en de meeste andere oorlogen hadden hun oorsprong in het levendig houden van de geschiedenis en het verbijzonderen van bevolkingsgroepen ogv de afkomst, religie en cultuur van de vervolgers en van de vervolgden cq vijanden.
  Denken Raat, CIDI, etc. dat foto’s en films in een zaaltje in een lelijk gebouwtje iets zal bijdragen aan de wens en het vermogen van jonge mensen om met elkaar samen te leven ondanks de verschillen die zij van huis uit hebben meegekregen?
  Kinderen van openbare, bijzondere, rooms-katholieke, protestants-christelijke, islamitische en orthodox- en liberaal-joodse scholen gaan straks natuurlijk wel apart naar die bunker.. Ze kunnen beter met elkaar gaan sporten in gemengde teams.”

  Ik ben benieuwd naar uw inhoudelijke reactie hierop.

  U schreef dat inhoudelijke discussies in de gemeenteraad dienen te worden gevoerd omdat zij alleen daar thuis zouden horen. In deze verouderde opvatting van democratie gaat u voorbij aan de inmiddels grote invloed van het publieke politieke en democratische discussies in de sociale media.

  U bent helaas niet de enige die daarvan de functie en waarde miskennen. Ook journalisten maken nog steeds die fout. Zodoende denkt Johan Bos dat hij op dit openbare forum alles mag censureren wat hem inhoudelijk niet bevalt. De redactie van Dichtbij ging nog verder en sloot mij helemaal uit van deelname aan de openbare discussies op het daarvoor bestemde platform van het ‘gemeenteblad’.

  Zolang er in Amstelveen geen open, eerlijk en fatsoenlijk publiek debat kan worden gevoerd over politieke en maatschappelijke kwesties die Amstelveners bezighouden, is er geen sprake van volwaardige lokale democratie.

    /   Beantwoorden  / 
 15. PeterPC

  “De betiteling ‘Jos van Raat’ is derhalve een passende en toelaatbare politieke satire.”

  Satire? En als de rest van de reaguurders dat gebruiken m.b.t. is het meteen smaad, laster etc.

  Wat een gotspe.

  “Nazidom, Jodenvervolging” heb jij toch hoog in het vaandel staan met je gebruikelijke vrienden Gretta en Dries.

  Allemachtig, wat een jank reactie.

  Gaat eens Raat bellen, held. En je er niet mee afmaken met een ‘ja maar hij was stout en moet eerst een kusje geven. Infantiliteit ten top.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pssssst

   @PC Vergeet “jodenruimer” niet!!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   @JB, in iedere discussie word ik uitgescholden voor NSB-er, Jodenruimer, etc. Is dat wat u wilt? Zo ja, waarom? Zo niet, waarom laat u dit steeds toe? Het slaat nergens op.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Psssst

    Het gaat er niet om wat JB vindt, maar wat ik vind en ik vind dat jij een jodenruimer bent.

      /   Beantwoorden  / 
 16. KGB

  Zijn er al spotane offertes uitgebracht voor de sloop van de … bunker?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Zijn er al spontane acties ondernomen om Amtelveen te bevrijden van types als die Noomen? De Rutte-achtigen? De Raats in deze gemeente? Zullen we gewoon eens deze VVD wegstemmen op 15 maart 2017? Kom op! En dat mensen het geweldig vinden, dat ene VVD-er eens reageert is toch te erg voor woorden? Die partij, helaas de grootste alhier, zou sowieso naar haar ‘stadsgenoten’ moeten reageren ipv op reces te zijn 2 maanden lang. Is Noomen niet allang onder de zon van een of ander onder asielzoekers gewild eiland afgereisd? Iedereen die verder klaagt, zou eens wat anders moeten stemmen op 15 maart 2017 en anders hun kop houden over marktwerking, verzorgingstehuizen waar ouderen snel naar hun laatste rustplaats worden verscheept. Heer Noomen doet sociaal, maar is gewoon op zoek naar een lekker baantje binnen dat asociale VVD-bolwerk. Kansen te over sinds Ouderkerk ook aansluiting zoekt. Het wachten is dus op zijn benoeming elders.

     /   Beantwoorden  / 
 17. Robert van Waning

  @Kees Noomen, hierbij nog een reactie waarop u inhoudelijk had kunnen reageren als u het openbare politieke debat op dit forum serieus had genomen. Op 27.11.2015 schreef ik nav het eerste artikel over Raats plannen met die nazibunker:

  “Een bunker restaureren en exploiteren, is dat nu echt een overheidstaak en -prioriteit waarmee een wethouder zich moet bezighouden? Wel toevallig dat die bunker dezelfde bestemming krijgt als die fotograaf Anko Stoffels in gedachten had. Huren is voor hem in ieder geval minder risicovol (en waarschijnlijk goedkoper) dan zelf dat kreng opknappen en bruikbaar maken. De gemeente neemt dat ondernemersrisico graag van hem over. Maar door welk gemeenschappelijk belang wordt dit gerechtvaardigd?”

  Wat is daarop uw antwoord?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Noomen, een VVD angsthaasje en wegduiker, zal nooit inhoudelijk reageren. Hij volgt de oneliners van dubbele pastpoorthouder Azmani….,die weer een wij en zij cultuur hanteert. Hij tegen Zij..asocialen tov gezonden, wonenden tov van mensen die een sociale huurwoning zoeken en niet kunnen wonen.Ouderen tegen jongeren, zieken tov gezonden, hoogopgeleiden tov zij die het zware kutwerk a 8 euro per uur moeten verrichten, noem ze laagopgeleid.., maar vaak een geweldig inzicht hebben over die lui als Azmani.IEDEREEN WORDT door de VVD tegen elkaar opgezet. Je bent een groep of je bent het niet.Ongeschoolden tov hoogopgeleiden, zieken tegen gezonden, ouderen tegen jongeren, Graaiers in de zorg tkv medewerkers in diezelfde zorg.Iedereen wordt tegen elkaar als groep afgezet als crimineel.In dit land ben je crimineel als je hier gewoon bent geboren.En nee, ik zal nooit PVV stemmen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. expat

    “dubbele pastpoorthouder Azmani”

    Kijk daar komt toch de allochtonen haat om de hoek kijken.

    Heb je de expats al genoemd?

    Volgens mij beschouw jij iedereen die geen extreem linkse gedachten heeft als crimineel.

    Volgens mij zet probeer jij iedereen op te zetten tegen de sociale VVD. Jawel sociaal. Voor hun achterban that is.

      /   Beantwoorden  / 
 18. Frank Bikker

  Ondertussen zijn we wel afgedwaald van het oorspronkelijke onderwerp. Het ging mij namelijk om de stelling; Is die bunker 150.000 gemeenschapsgeld waard.
  Mijn antwoord is nee omdat men bijvoorbeeld;
  - Het geld beter aan bijvoorbeeld dagopvang dementerende ouderen kan besteden.
  - Er beter 150.000 euro meer besteed kan worden aan de wijkzorg.

  Maar ja het geld is niet geoormerkt, dus je kunt het uitgeven aan allerlei onzinzaken. Wat de omwonenden voor de rest vinden van die bunker zal mij een worst zijn, want ik geloof wel dat de redenen die zij aandragen ook niet helemaal zuiver zijn. De goeden niet te na gesproken.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Robert van Waning

  Frank, Kees Noomen (VVD) discussieert helemaal niet sportief over ‘Bunker-gate’, want hij heeft daarover nog geen zinnig argument aangevoerd. Alleen geschimp op critici van de zoveelste idiote (en verdachte) beslissing van Herbert Raat (VVD).

    /   Beantwoorden  / 
 20. KGB

  Voltreffer zomer 2016: Bunkergate.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Kees Noomen

  @allen, bedankt voor alle reacties.
  Ik ben inderdaad op vakantie, op een voor asielzoekers gewild schiereiland, namelijk Italie.
  Ga morgen even een wandeling maken in het dorp over de Via Julia Augusta (13 BC).
  Maar ik heb al gezien dat ze hier geen wethouder Raat hebben anders had deze historische weg er een stuk beter uit gezien.
  Heren en misschien dames, ik heb zeker niet de illussie gehad dat wij het eens zouden worden maar een goede discussie op zijn tijd kan geen kwaad.
  Alles wat er in onze gemeente gebeurt is een kwestie van keuzes maken.
  En over die keuzes zijn jullie het in ieder geval vaak niet eens.
  Er gaat in onze gemeente 70 miljoen naar de zorg en dat is 40% van de begroting en dat kan altijd meer.
  Ook mijn vader zit in nieuw vredeveld en herkent mij nauwelijks meer en is deze week al twee keer door politie van straat geplukt omdat hij de weg kwijt was.
  En er is geen geld om af en toe met hem te gaan fietsen.
  Maar al dat geld wordt opgebracht door mensen die heel veel belasting betalen.
  En iedereen vindt het maar de gewoonste zaak van de wereld dat zoals ik max 52% inkomstenbelasting betaal en dan nog maar te zwijgen wat daar nog bij komt aan BTW etc etc.
  En alles moet maar op basis van solidariteit naar de mensen die het nodig hebben.
  En daar is een kritische grens en die hebben we denk ik bereikt.
  Ik vind 10 miljoen naar de bijstand in Amstelveen waarvan 45% niet van hoeft te soliciteren ook te veel maar daar hoort u mij niet over.
  Of de 1 miljard die naar de publieke omroep gaat om maar wat te noemen.
  Het zijn allemaal keuzes, net zoals het badje in de poel, de 21 miljoen naar het hwc, de 3 ton naar de drol etc etc.
  En als je er niet mee eens bent is dit medium leuk maar het schiet niet op.
  Inderdaad Robert de sociale media is heel belangrijk, daar weet de vvd alles van tijdens de inkomens afhankelijk zorgpremie.
  En als je het echt niet ziet zitten ga naar een gemeente waar de SP aan het bewind is of zelfs een land waar dat zo is en dan praten we verder.
  Te veel om nu op alles inhoudelijk te reageren maar graag doe ik dat tijdens een borrel ergens in augustus.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Beste heer Noomen, ik wens u een hele prettige en welverdiende vakantie. En dank voor uw verbindende woorden. Een vrijmetselaar neemt weg wat verdeelt en zoekt op wat verbindt, echter, van tijd tot tijd vraagt de realiteit soms iets teveel van mijn emoties en ga ik er stevig in.

   Wel jammer dat u het met uw CEO-salaris toch niet kon laten om nog even te vermelden dat u over een klein gedeelte 52% belasting afdraagt. Verschrikkelijk en chapeau dat u daarmee zo’n genereuze bijdrage aan de samenleving doneert.

   Ik hoor ervan op dat 45% van de bijstandsgerechtigden niet hoeft te solliciteren. Inderdaad, daar hoor ik u niet over. Ik solliciteer als arbeidsgehandicapte stug door en geef iedere keer de vernedering van de steevaste afwijzing weer een plekje. Ik leef immers in een prachtige stad die overeind gehouden wordt door rechtse weldoeners die zich scheel betalen aan belasting. Dank daarvoor.
   Ik ga eveneens genieten van een welverdiende vakantie. Net als u. Goede reis en een behouden vaart.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

   Er zouden vaker over dit soort zaken discussies moeten worden gevoerd op dit soort media. Al is het maar daar om meer mensen erbij te betrekken en niet alleen een stelletje “voorlichters” lees propagandaschrijvers van de gemeente, want de echte democratie is nagenoeg vertrokken en is beperkt tot een klein groepje insiders.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    “echte democratie is nagenoeg vertrokken en beperkt tot een klein groepje insiders.”

    Zoals? En welke echte democratie? Die van Van Waning of D66 of SP (proest)?

      /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Kijk eens die opmerking was te verwachten van NSBRobert.

        /  
     2. Robert van Waning

      @JB, in iedere discussie word ik uitgescholden voor NSB-er, Jodenruimer, etc. Is dat wat u wilt? Zo ja, waarom? Zo niet, waarom laat u dit steeds toe? Het slaat nergens op. De beschuldigingen worden niet onderbouwd. Het is pure smaad.

        /  
     3. Rotary-vriendje

      Buig je ergernis om in medelijden, Robert. Een kenmerk van een obsessie is juist dat het niet te bedwingen is. Of je dat simuleert of hebt maakt weinig verschil. Wees mild voor de zwakkeren.

        /  
  3. Robert van Waning

   “Ga morgen even een wandeling maken in het dorp over de Via Julia Augusta (13 BC).
   Maar ik heb al gezien dat ze hier geen wethouder Raat hebben anders had deze historische weg er een stuk beter uit gezien,” schrijft Kees Noomen (VVD).

   De adoratie van Herbert Raat (VVD) neemt lachwekkende vormen aan. Als Raat daar wethouder was geweest, dan had de Via Julia Augusta vier geasfalteerde rijbanen gehad met naast het kruispunt een heiligenbeeld van St Herbert, geschonken door zijn kritiekloze volgelingen, verenigd in de lokale business-club.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Als jij het voor het zeggen had in die tijd dan hadden er wel wat Hebreeërs aan kruizen lang de weg gehangen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. PeterPC

    Gerrit, wandeling? Geen ritje met die roetende micra?

      /   Beantwoorden  / 
   3. Rotary-vriendje

    Je kan klieren wat je wilt, PC, maar Robert maakt wel een komische opmerking. I.p.v. van dat zure, regressieve, minachtende, tenenkrommende, geobsedeerde, onchocolateerbare geblaat van jou.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Tja, Rotary, sinds RvW zijn antisemitisme al tijden geleden hier ten toon heeft gespreid, kan ik de felheid van een PC heel goed begrijpen. Uiteraard geldt hetzelfde voor mij. Ik zal dat de man te pas en te onpas in zijn gezicht wrijven zonder enige uitleg aan hem, want dat is hij niet waard.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      Hmmm, Frank, van dat antisemitisme weet ik niets en tot op heden merk ik daar niets van. Ik probeer iemand te beoordelen op wat zelf ervaar. Lang genoeg gewerkt om te weten dat je op je eigen oordeel af moet gaan.

      En verder ben ik het inhoudelijk vaak wel met hem eens. Ja, het is een zeur. Maar ach, dat ben ik ook, met mijn eeuwige zure verongelijkte gezeur over de rechtse vruchten die voor mij te hoog hangen om te plukken.

      Ik ga het in de gaten houden en op zijn merites beoordelen. Maar kritiek op…. is niet hetzelfde als antisemitisme. Tricky.

        /  
    2. Robert van Waning

     Rotary, Frank mag mij niet steeds een antisemiet noemen zonder dit ooit aannemelijk te hebben gemaakt. Dit kan hij niet, want ik ben geen antisemiet. Er bestaan van mij dus ook geen antisemitische uitlatingen en gedragingen. Ga maar zoeken. Dat hebben zij ook gedaan en daarbij hebben zij niets kunnen vinden, tot hun grote frustratie want die spokenjagers willen graag een échte antisemiet vangen. Je zult alleen ongefundeerde beschuldigingen vinden die op hun beurt gebaseerd zijn op ándere ongefundeerde beschuldigingen. Dit gaat al vele jaren zo.

     Deze hetze heb ik te danken aan mijn openlijke kritiek op de Israëlische bezetting, zuivering, beroving, discriminatie, onderdrukking en buitenrechtelijk vermoorden van mensen met een niet-Joodse afkomst wier (voor)ouders destijds in – het door Israël van de kaart geveegde – Palestina leefden.

       /   Beantwoorden  / 
   4. Robert van Waning

    @JB, in iedere discussie word ik uitgescholden voor NSB-er, Jodenruimer, etc.

    Dit keer kruisig ik volgens PC Hebreeërs. Alle ‘Hebreeërs’? Inclusief mijn zwager, vrienden, buren, huurders, favoriete schrijvers en singer/songwriters en niet-racistische Joden?

    Wilt u dat dit gebeurt op uw forum? Zo ja, waarom? Zo niet, waarom laat u dit steeds toe?

    Het slaat nergens op. De beschuldigingen worden niet onderbouwd. Het is pure smaad.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     “niet-racistische Joden”

     Dus die wel?

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Oeps.

      Dus racistische Joden wel?

      Maar dat zijn ze in jouw ogen bijna allemaal.

        /  
     2. Robert van Waning

      Nee hoor, PC, gelukkig lang niet allemaal. Niet in Israël en ook niet daarbuiten. Kijk maar naar EAJG, SIVMO, B’Tselem, Breaking the Silence, Human Rights Defenders Fund Israel, Hamoked, Amnesty International Israel, Sadaka-Reut, New Israel Fund, Rabbis for Human Rights Israel, Coalition of Women for Peace, Combatants for Peace, Gush Shalom, New Profile, studentenorganisatie FFIPP, Machsom Watch, Peace Now, Physicians for Human Rights, Public Committe against Torture in Israel, Ta’ayush (‘samen leven’), Amira Hass journalist Ha’aretz Israel, en vele, vele anderen die geen greintje racisme in hun lijf hebben, maar die wel worden verketterd vanwege hun kritiek op Joodse vormen van racisme en discriminatie.

        /  
    2. Robert van Waning

     In figuurlijke zin mogen racisten wmb worden gekruisigd, maar natuurlijk alleen als de beschuldiging gefundeerd is en de aangeklaagden zich daartegen hebben kunnen verweren. Wij leven immers in en rechtsstaat.

     Er zijn ook racistische Joden want zij zijn mensen zoals alle andere mensen. Racisme is een moeilijk te bestrijden geestesgesteldheid. Het moet daarom niet worden aangemoedigd, laat staan worden geïnstitutionaliseerd in religie, cultuur of politiek, zoals bij voorbeeld nog steeds in Israël.

       /   Beantwoorden  / 
  4. Robert van Waning

   “En als je het echt niet ziet zitten ga naar een gemeente waar de SP aan het bewind is of zelfs een land waar dat zo is en dan praten we verder”,”schrijft Kees Noomen (VVD).

   Een democratie zonder oppositie is wat de lokale neo-liberalen als ideaal voor ogen staat. Critici en opposanten worden weggewenst, genegeerd, tot zwijgen gebracht en desnoods verbannen. Dat is democratie op z’n Amstelveens.

   Nee, Noomen e.a., ik ga niet weg uit Amstelveen. Vervelend hè, die tegenspraak? Het openbare discussieforum van Dichtbij werd al opgeheven. Nu Amstelveen.blog nog.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Precies. Als je weet dat je niet meer dan een vuig verhaal te bieden hebt om je rijke vriendjes uit de wind te houden, dan kun je begrijpen dat dit gedachtegoed geen behoefte heeft aan een kritische oppositie.

    Dan stel je dat de discussie in de gemeenteraad gevoerd dient te worden. Over een dictaat gesproken. De Grote Noomen zal wel even bepalen waar het debat zich afspeelt. Pfff. Het is me al eens eerder opgevallen; de VVD geeft altijd af op door hun geframede extreem linkse partijen. Maar je ziet tegelijkertijd hoe weinig ze gediend zijn van discussiefora die ze niet in de hand hebben. Meneer Noomen zou het in de Doema heimelijk nog naar zijn zin hebben ook.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Heer Noomen is slechts een innemende…op elk gebied. Maar goed Amstelveners, stem weer op die walgelijke VVD op 15 maart 2017. Ben benieuwd! De BTW die Noomen betaalt, betaalt iedereen, wat een flutargumentatie. Laat hem lekker vakantie vieren. Hufters zijn het bij die VVD. Laat hem lekker met vrouw en kinderen genieten, want straks is het keihard er tegenaan. Verkiezingen komen er aan en dan zal Noomen met zijn vrindjes weer hard en keihard en knetterhard mensen als criminelen moeten wegzetten. Met nog meer camera’s, nog meer Raatjes die de boel hier uit de algemene middelen, bedoeld, maar helaas niet geoormerkt, aanwend tkv de zorg, maar tbv drollen, badjes etc..Laat die Noomen met rust! Die man is aan vakantie toe en interesseert zich geen moer voor mensen die niet wegkunnen.Rutte heeft net onder dwang eindelijk eens gereageerd op mensenlijke onrust vanuit zijn onderduikadres. Laat Noomen met rust!!! Hij moet dalijk weer zijn standpuntjes verkondigen en daar heeft hij vakantie voor nodig. Dus mensen alhier op dit forum, laat die man rustig genieten van zijn reces!Over een maandje of zo is hij uitgerust en wel weer aanspreekbaar. En kan hij al zijn marktwerkende en afbraakvrindjes in Amstelveen en Ouderkerk weer van dienst zijn. Onder een drankje en hapje is hij dan voor jullie weer aanspreekbaar. Een man die de democrtatie zo hoog in het vaandel heeft staan, gaat jullie zsm bedienen. Nu is hij op reces, net als de lachende leider.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      aanwend=aanwendt

        /  
     2. frank bikker

      Praten en aantonen is altijd beter dan mensen tegen de schenen te schoppen. Zeg wat je met dat geld voor zo’n kulbunker wel kan doen. Bijvoorbeeld Brandes heeft het indertijd gehad over een soort opvang voor ouderen in buurthuizen. Ik heb daar sinds die tijd eigenlijk nooit meer iets over gehoord.

        /  
 22. KGB

  @Kees, kampioen storryteller anno 2016. Een ware diamant. Je vader, kunnen we inspringen voor je?
  Steek kaarsjes aan voor je vader en voor wie dan ook.
  Vergeet de raad en die Raat en al helemaal die kutbunker.

    /   Beantwoorden  / 
 23. KGB

  Geen spoor van Jong Amstelveen. Ga die Bunker te lijf. Maak er kunst van.
  In regenboog kleuren. Doe Paulus een plezier. Ga er demonstreren, breek in. Bezet die kutbunker. Leef!

    /   Beantwoorden  / 
 24. Robert van Waning

  @Kees, politicus, je ontwijkt alle opmerkingen en vragen waarmee je geen winst kunt behalen. Geen woord over Bunkergate, het feitelijke onderwerp van het artikel en dus van de discussie, en ook niet over de weigering van Raat om het scooterverbod te handhaven, waarover jij zelf nota bene begon. Je schreef dat je dat in 5 minuten kon oplossen. Het gaat om veiligheid.

  Die 52% belasting betaal je alleen over de hoogste schijf. De welvaartsverschillen worden steeds groter. Hoezo ‘kritische grens bereikt’? Daar zal je achter komen als de maatschappelijke problemen en de spanningen toenemen. Private wealth versus public poverty.

  Praat zelf met Raat. Het gaat niet goed met hem, want hij neemt te vaak verkeerde beslissingen: A9, Stadshart, thuiszorg Schiphol, Poelbad, bunker, handhaving, ..

    /   Beantwoorden  / 
 25. Kees Noomen

  @robert,nee Robert ik vind tegenspraak niet vervelend, in tegendeel zelfs.
  Als ik me kan verbeteren sta ik daar altijd voor open.
  Alle besluiten die je noemt zijn collegebesluiten, dus Raat ea en zij geaccordeerd door een meerderheid van onze gemeenteraad.
  Zo werkt een parlementaire democratie of je dat nu leuk vindt of niet.
  De raad kan slechts bijsturen als een raad van commissarissen maar het college bestuurt.
  52% is inderdaad alleen de bovenste schijf maar tel daar even de btw en alle andere energie heffingen bij op en je zit op een lastendruk van 70plus plus.
  Daarmee wil ik aan gegeven dat Vvd-ers vaak de grootste socialisten zijn want de betalen per saldo het meest over andere die het nodig hebben.
  En ja Robert wij hebben de uitleg van het college voorlopig gesteund mbt de bunker, maar daar komt nog een inhoudelijke onderbouwing van en dan praten we verder.
  Zal
  Wel net als met golfbaan gaan waar iedereen tegen was maar nu staan alle tegenstanders daar een balletje te slaan of eten bij de brasserie en zijn er zelfs verbaasd over dat ze tegen waren.
  En zo zal het misschien ook gaan met het badje maar liever hebben we een zwembare poel.
  En naar die drol staan straks jou achter klein kinderen zich aan het vergapen wat bijzonder het was zoals we nu de wereld af reizen om naar duffe graven te kijken van de Etrusken om maar wat te noemen.
  Dat de kritische grens is bereikt blijkt dat de vvd tijdens de twee laatste verkiezingen de grootste partij was.
  En dat de pvda gewoon kon door niveleren, dat moet je toch tevreden stemmen.
  Noem tijd en plaats en we drinken een kop koffie en we gaan je scooters oplossen, ik zie hoe de italianen het hier doen in het dorp.
  @kgb, ja helpen met mij vader zou fijn zijn.
  Misschien wil je met hem fietsen 1x per week en ik wil er ook nog voor betalen, mag dat zwart?
  @rotary-vriendje, ik weet niet of je me kent maar je zal beter moeten weten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Beste hr. Noomen, ga nu niet zeuren dat de mensen die in de 52% grens zitten zo zielig zijn. Ze verdienen er ook naar. En u praat over nivelleren maar de laatste 30 jaar is precies het tegenovergestelde gebeurd. Van een modaal inkomen kan een gezin in Amstelveen niet meer leven.
   U zegt ook nog dat het fijn zou zijn als KGB zondagmiddag met uw vader ging fietsen. Gadverdamme, doe het zelf man of kost je dat te veel qualitytime? Ik zag familie soms elke dag komen en bij mijn vader heb ik de laatste 10 jaar elke zondagmiddag gezeten en de laatste paar jaar 3 of 4 keer in de week.
   Het is eigenlijk weergaloos wat u voor een stille hoogmoed heeft door nog eens alle voor mij “partijafgangen” af te lopen. Ik wens straks enkel herinnerd te worden als; “Als hij was goed voor ouders en kinderen.”

     /   Beantwoorden  / 
 26. KGB

  Wil best met je vader op de zondagmiddag een fietsen.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Robert van Waning

  @Kees, burgers mogen kritiek uiten op besluiten die door de gemeenteraad zijn geaccordeerd. Die besluiten zijn daarmee namelijk niet per definitie juist en kunnen/moeten tzt worden teruggedraaid of gerepareerd.

  Bestuurders en volksvertegenwoordigers zijn niet per definitie verstandiger dan burgers. In veel gevallen kennen vestuurders en raadsleden de materie en de plaatselijke omstandigheden, mogelijkheden en bezwaren zelfs minder goed. Dat blijkt helaas maar al te vaak. Zij zijn aangewezen om besluiten te nemen, maar ook om te blijven luisteren naar de burgers.

  De besluitvorming mbt Stadshart en A9 moet hoognodig wéér worden herzien, zoals Raat dat zelf ook heeft gedaan mbt het beleid van zijn voorganger.

  De oplossing van de structurele schending van het scooterverbod in het Stadshart is simpel: Stop het gedogen ervan, want er is geen formeel gedoogbesluit. Handhaaf de bestaande regels en zorg voor beter handhaafbare regels. De politie kan er namelijk niets mee en de boa’s handhaven alleen de parkeergelden.

  En sloop die malle bunker.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Kees Noomen

  @kgb, dank voor het aanbod maar het weekend is helaas het probleem niet.
  Van de week eerst gesprek met vredeveld voor nieuw behandelplan en nieuwe medicijnen en dan kijken we verder wat de mogelijkheden zijn.
  En sorry Robert maar wethouder Raat belde mee ook vandaag dat hij door de Amsteltuin opgehaald kan worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. KGB

   Begrip. En sterkte. Blijft het aanbod staan voor steun.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

   In huis a/d Poel kwamen dementerenden gewoon niet meer in de tuin als ze geen familie meer hadden, want als de patiënt naar het toilet moest dan moest er iemand van zijn eigen afdeling komen om hem te helpen. Om bij mooi weer nu 1 verzorgster en 1 stagiair buitendienst te geven, dat kwam bij de zorgmanagers niet op. Bij mooi weer was het zelfs zo erg dat je patiënten hoorde schreeuwen in de tuin en niet even.
   Snap je nu Kees dat sommige mensen vuil worden, als ze dit lezen. Sommige mensen zijn altijd een beetje meer gelijk dan anderen. Overigens neem ik ze het niet kwalijk. Zou het mijn vader betreffen, had ik hetzelfde gedaan, maar of het eerlijk is.

     /   Beantwoorden  / 
 29. Kees Noomen

  @robert, alinea 1 is absoluut waar.
  Daarom hebben wij er destijds voor gekozen om a9 tunnel contract open te breken omdat er geen geld genoeg was.
  Het geld wat er wel was en dat is inmiddels opgelopen tot 135 mio is gestopt in scholen.
  De bestuurders en raadsleden zitten daarvoor om de besluiten te nemen en worden geaaxht de juiste belangenafweging te maken.
  Continue luisteren naar burgers hoort daar zeker bij maar uiteindelijk beslist de helft plus 1 en daar zal vaak de doorslag geven hoewel
  In amstelveen zij we vaak angstig eensgezind.
  Alleen de Sp is vaak tegen alles maar worden ook milder.
  Burgers laten zich vaak leiden door een soort nimby gedrag en zeker in het geval vd bunker heeft mevrouw Nakad dat zelf tegen we verteld.
  Ik heb haar gevraagd, “skip die onzin van de nazi bunker, waar gaat het nu werkelijk om”
  En wat was het antwoord, ja ik heb een duur huis gekocht van 2 mio en betaal zoveel woz en heb heen zin en dat lelijke uitzicht wat ook nog eens extra drukte oplevert.
  En nu ga jij Robert dit nimby gedrag ineens verdedigen.
  Als je nou voorstelt om er maar weer een jeugdhonk van te maken dan heb ik daar meer vrede mee want daar is een groot tekort aan in aveen.
  @stadshart, wat stel je voor , toch maar schilderswijk slopen?
  Dat gaan wij niet doen.
  UR moet met goed voorstel komen, alles kan en mag maar slopen doen wij niet aan mee.
  Dit is slechts in belang van UR en straks de boel verkoopt aan de hoogste bieder.
  De bal ligt toch echt bij de ondernemer en niet bij Raat of uberhaupt de gemeente.
  Maar waarom ben je zo voor?
  Word je huis meer waard?
  Overigens legitiem argument en niets mis mee.
  Zelfde geldt denk ik ook voor A9.
  Luister mijn bijdrage nog eens na tijdens de kadernota.
  Ik heb inmiddels Herbert vorige week letterlijk gevraagd wat het gaat kosten om alsnog de twee overkappingen volledig dicht te maken.
  Lig ik toevallig op het strand met een tunnelbouwer van Dura-Vermeer en heb het vandaag ook uitgebreid over de A9 gehad.

  Stadshart is veel simpeler, gewoon camera’s ophangen en bij overtreding de boete thuissturen.
  Makkelijker kan het niet tenzij jij als ex D66 problemen hebt met de privacy.
  Als wethouder Raat dit overneemt dan moet je wel lid worden van de vvd

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Wat een beloften!!!!
   Kees Noomen, de superfixer.

     /   Beantwoorden  / 
 30. KGB

  In dit geval de voortuin van de bewoners. Ach, we wachten de voorstellen af.
  Bunker Cafe met terras kan ook. Er kan ook best een zwembadje bij. Leuk voor de buurt.t

    /   Beantwoorden  / 
 31. kees noomen

  @frank, ik weet niet wat je voor les gegeven hebt maar lezen was niet je sterkste punt of je hebt een slok op?
  Ik heb juist gezegd dat het weekend geen probleem was maar door de week moet ik werken.
  Ik doe overigens niet zielig , ik zeg alleen dat het te veel is wat we betalen en dat komt niet door bunkers ed maar door ons riante sociale stelsel.
  Een modaal gezin betaalt ook te veel en kan daarom niet rondkomen.
  Het is of het 1 of het ander.
  Je kan niet weinig betalen en veel weggeven maar jij zou wel willen dat er bovenin nog meer betaald wordt.
  Onderin, schijf 1, wordt helemaal niets betaald aan inkomstenbelasting er wordt alleen aow premie ingehouden en die krijg je later terug.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Hé Kees, ik dacht dat je met vakantie was ? Ik zou mijn aandacht meer richten op vrouw en kinderen, dan je hier op dit forum te begeven. Wat ik waardeer overigens, daar geen misverstand over.

   Maar ik lees dat je zo’n probleem hebt met ons riante sociale stelsel ? Ooit wel eens over nagedacht waarom stelsel nodig is ? Ik vrees van niet. Nou ik zal het je vertellen Kees. Omdat de werkgevers, de goden die menen dat dankzij hun ondernemerschap iedereen te eten heeft, louter winstmaximalisatie nastreven. Dat mag, maar dan is het wel hypocriet om te klagen over een riant sociaal stelsel, daar er in dat ondernemersspelletje heel veel ‘nieten’ zitten. De onrendabelen. En ja, je wilt niet dat je voordeur elke week opengebroken wordt, dus hebben we maar (eigen belang) afgesproken dat er voor die onrendabelen een vangnet is. Dat vreselijke vangnet waar zoveel misbruik van gemaakt wordt…. Maar goed, dit vraagt wellicht iets teveel introspectie vanaf je vakantieadres. Make fun, Kees, je moet er weer een heel jaar ‘spijkerhard’ tegenaan.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   En toen? Kun je niet de naam van elke minister-president sinds de invoering van ons parlementaire stelstel invullen?

   Dat ben ik heus niet vergeten! Huurverhogingen, BTW verhoging, accijns omhoog, minder in de pensioenpot storten, belachelijke stelsel van box 3 (= staatspiraterij)en zeker de nieuwste plannen enz. enz. Maar vergeet aan de andere kant niet het perverse systeem van de HA, waarbij schulden maken ten koste van de maatschappij wordt beloond.

   Desalniettemin mijn vader heeft dik 50 jaar gewerkt, ik dik 40. Mogen we dan rekenen op een menswaardige en verzorgde oude dag. Ik ken mensen bij uw club, die vinden dat bijvoorbeeld stratenmakers rustig door kunnen gaan tot hun 67e, terwijl ze als leerling al op hun 17e zijn begonnen. Kan gewoon niet en dat weet u ook!

   Ach wel grappig en dat alles nav een stuk betonrot.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   Het is een opinie die zo’n beetje over elk kabinet kan gaan. De marges die een kabinet heeft zijn heel klein. Een plusje hier, een minnetje daar. De merkbare verschillen m.b.t. tot welk midden-rechts kabinet er zit zijn verwaarloosbaar. De grootste klappen krijgt men als de economie mee of tegenzit en mensen hun baan wel of niet verliezen.

   En of je nu links of rechts bent, als steeds grotere entiteiten economisch in de verdrukking komen dan hebben de beter gesitueerden daar vroeg of laat ook nadeel van. En één ding heb ik zelf meegemaakt; mijn vader had een damesconfectiebedrijf in het middensegment. Stemde altijd VVD, maar zei toen wel: ik verdiende het meeste geld in de jaren ’70 tijdens dat verschrikkelijke linkse beleid van Joop den Uijl, toen de gewone burger geld in zijn zak had. Inmiddels heeft hij het licht gezien en begrijpt hij dat de welvaart van onderop komt. De kost gaat nou eenmaal voor de baat. En iemand die weinig verdient en er wat op vooruit gaat, geeft eerder geld uit dan iemand met 2x modaal die meer gaat verdienen. Maar ja, die boodschap gaat er bij bepaalde groepen maar moeizaam in. Het zij zo.

     /   Beantwoorden  / 
 32. Robert van Waning

  @Kees, het openbreken van het A9-contract was de meest foute, tragische en verstrekkende beslissing die de Amstelveense politiek en bestuur hebben genomen sinds de verkeerde opzet en inrichting van het Stadshart. Er is niet genoeg nagedacht over de gevolgen voor de (on)leefbaarheid van het centrumgebied van onze woonplaats en ook niet over de financiering. De belangen van de bewoners zijn opgeofferd aan de onredelijke eisen van Rijkswaterstaat en van de autominister (VVD).

  Ik stel voor om die afschuwelijke brede betonnen verkeersgoot dwars door onze woonplaats naar wethouder Raat te noemen. Amstelveners kunnen dan nooit vergeten aan wie zij dat open verkeersriool te danken hebben.

  Je schrijft dat ‘we in Amstelveen vaak angstig eensgezind zijn’. Die indruk heb je alleen maar omdat de leden van het politieke en bestuurlijke onderonsje aan De Poel niet luisteren naar kritek en tegenspraak en die in ieder geval niet serieus nemen. Dat critici hier zelfs worden uitgesloten van het publieke debat op het forum van de officieuze gemeentekrant vinden jullie wel prima.

  Heb ik nimby-gedrag verdedigd? Nee, dus. Heb ik voorgesteld om de Schildersbuurt te slopen? Ook niet. Jouw vooroordelen fluisteren jou die kwalijke nonsens in.
  Een jeugdhonk maken van die nazibunker middenin een rustige woonwijk is een bijzonder slecht idee. Helaas niet jouw enige.

  Je schrijft: “Mbt Stadshart: Toch maar Schilderswijk slopen? Dat gaan wij niet doen.” Dat klinkt als een principieel en onwrikbaar standpunt. Dat wil niet zeggen dat het goed beargumenteerd en onderbouwd is.

  Kijk eens met de blik van een verstandige zakenman naar de wegen in en om het winkelcentrum Stadshart. Die deugt van geen kanten. Kennelijk heb je nooit gekeken naar de toeren die de enorme vrachtwagens van de grootleveranciers moeten maken om via de KK-weg en de dichtbewoonde GvP-weg, Rembrandtweg en de nauwe Galerij hun goederen af te leveren op dat kleine, altijd volle parkeerterrein achter De Bijenkorf. Er is geen binnenring, die inmiddels rondom geen enkel verstandig stadscentrum ontbreekt. Meander loopt voor auto’s dood bij het busstation. Het fietspad loopt daar over een parkeerterrein. Gekker kan je het niet verzinnen.

  Bij de opzet en inrichting van het winkelcentrum Stadshart en van de wegen eromheen zijn destijds grote fouten gemaakt. Die moeten nu eindelijk eens worden hersteld in het kader van de hoogstnoodzakelijke modernisering, optimalisering en uitbreiding van het winkelcentrum.

  UR komt al jaren met steeds betere voorstellen en betrekt daar ook de bewoners bij. De gemeente schittert daarbij steeds door afwezigheid. UR kan niets zonder de medewerking van de gemeente. Daartoe ontbreekt het aan die kant echter aan besef, inzicht, bereidheid en lef.

  Het is onvermijdelijk dat er huizen aan de PieterLastmanweg worden gesloopt. Die zijn eigendom van UR, overgenomen van eeen pensioenfonds van DeltaLloyd, geloof ik. Er is echter geen enkele sprake van het slopen de hele Schilderswijk zoals Raat telkens zo populistisch suggereert. Hij weet gewoon niet waarover het gaat, maar is alleen bang voor het verlies van kiezersgunst.

  Als UR door alle tegenwerking besluit om het winkelcentrum te verkopen aan de hoogste bieder, wordt niemand in Amstelveen daar beter van en zijn wij met ons allen nog veel verder van huis.

  Je suggereert dat ik vóór optimalisering van het winkelcentrum Stadshart en vóór de A9-tunnel ben omdat mijn huis dan meer waard zou worden. Gebruik je zulke argumenten ook in de gemeenteraad? Het niveau van de discussie is daar dan niet hoger dan op dit forum. Het zou net zo onzindelijk zijn als ik suggereerde dat het helemaal niet toevallig is dat jij met iemand van wegenbouwer Dura-Vermeer op een Italiaans strand ligt.

  Denk je heus dat de Gaasperdammertunnel alleen gebouwd wordt om particuliere huiseigenaren te verrijken? Niet, dus. Die tunnel komt daar om groene ruimte, rust en schone lucht te bieden aan de vele mensen die in dat gebied wonen. Daar malen de Amstelveense politiek en het gemeentebestuur echter niet om. Zij verdienen eeuwige schande en spijt.

  Jouw (te) simpele ‘oplossing’ voor de scooters die in in het voetgangersgebied van het Stadshart rijden en parkeren, toont dat je de situatie en de materie niet kent. Er staat namelijk geen verbodsbord ogv de Wegenverkeerswet en er is dus geen handhaafbare regel voor de schending waarvan de politie een bekeuring kan uitschrijven.

  Ik kan mij niet voorstellen dat jij graag wilt dat ik lid word van de VVD. Wees gerust, dat zal niet gauw gebeuren. Hun mensenrechtelijke, maatschappelijke en ecologische opvattingen en standpunten liggen mij niet.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Kees Noomen

  @robert, ik denk dat we kunnen vaststellen dat we fundamenteel uit een ander hout gesneden zijn.
  Het is toch jammer dat je al je energie op dit forum verspilt en uiteindelijk niets bereikt en je dit beter via een politieke partij had kunnen doen want dan was de kans groter geweest op een bepaald resultaat.
  Maar dan moet je echt tijd steken in het algemeen belang en die wil je er waarschijnlijk niet aan besteden of je gaat je verschuilen achter allelrlei complot theorien.
  Als je wilt dat echt iets verandert dan zal je er tijd en moeite in moeten steken.
  Nog een paar nabranders ter afsluiting van deze discussie en dan ga ik naar mijn gezin.
  Tav het openbreken vh a9 contract is puur een financiele beslissing geweest, je kan wel iets willen wat mooier of beter is maar je moet het wel
  Kunnen betalen.
  Het oorspronkelijke contract is gewoon slecht onderhandeld door aveen.
  Daarom begrijp ik wel dat je zo uitgelaten op de foto stond met vriend Remco Pols.
  Maar de vvd , heeft ook zitten snurken toen.
  De rekening bij de volgende generatie neerleggen is gewoon een groot risico en asociaal, maar dat speeekt socialisten wel aan om de rekening bij een ander neer te leggen.
  Robert, Kom eens inspreken in een commissie.
  Je zal wel denken dat het geen effect heeft maar doe wat dan alleen maar klagen.
  Het gaat overigens niet alleen om de schilderswijk maar ook de mensen die 8 jaar op een bouwput uitkijken.
  Hoe ga jij dat uitleggen of compenseren?
  Niet alle woningen zijn al van ur, en al zal er maar 1 onteigend moeten worden voor een particulier belang van ur is bij ons no go area, inderdaad principieel.
  Men vindt het niet leuk als je dwars door hun eigen belang heen prikt en ook zo benoemd.
  Misschien geen niveau maar de waarheid is soms hard.
  Denk je nu werkelijk dat alle meander bewoners het beste voor hebben met aveen, laat me niet lachen.

  De bunker is altijd een jeugdhonk geweest maar is op een gegeven moment dichtgemetseld, waarschijnlijk door klagende bewoners ivm met scooteroverlast.
  Scooters stadshart zal je wel gelijk hebben maar heeft denk ik geen prioriteit bij handhaving omdat er zaken zijn die erger zijn en daar het kostbare handhavingsgeld aan wordt besteed.
  Het feit dat je niet ingaat om een kop koffie te drinken geeft maar weet aan dat je het waarschijnlijk niet om de oplossing gaat maar alleen een trouble maker wilt zijn.

  @allen die aan deze discussie hebben meegedaan, dank hiervoor
  En voor een ieder geldt, ik ben altijd bereikbaar op 06 54 297 678 of op [email protected] voor wat voor onderwerp dan ook en ook al haat je de vvd, we zillen proberen een oplossing te vinden als dat kan.
  Uiteindelijk proberen we het beste te doen voor Amstelveen vanuit het vvd perspectief en dat zal vast niet altijd overeenstemmen met jullie ideeën maar doe ik zeker niet om mijn eigen zakken te vullen of om ergens een baantje te krijgen zoals iemand suggereerde want ik werk inderdaad spijkerhard in mijn andere business.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   “Uiteindelijk proberen we het beste te doen voor Amstelveen vanuit het vvd perspectief……”

   Klinkt allemaal heel mooi, maar we weten wie als eerste de vruchten van dat perspectief plukken…..
   En dat is prima. Dat is een keuze hoe je naar een samenleving kijkt. Eerst zorgen dat de sterken goed aan hun trekken komen en dan groeien er vanzelf vruchten voor iedereen.

   Dat is misschien een recept wat werkt, maar IK vind het een kille manier van naar de samenleving kijken die principieel dan misschien deugt of werkt, maar moreel een onaangename en harde manier van samenleven met zich meebrengt. Ieder voor zich en een god voor ons allen. Geluk ermee.

     /   Beantwoorden  / 
 34. KGB

  Er komen 7000 foto’s los. Mogelijk ook over de soos. Het aantal leden liep terug.
  Mogelijk is de soos gesloten met oog op de staat van de Bunker. Het ging nog een tijd door in de Bajes. Thans een bolwerk der VVD. Met een smakelijk uitschenkpunt en een Frans aandoend restaurant. Met de nodige fantasie door je oogharen.

    /   Beantwoorden  / 
 35. KGB

  Inderdaad, het was de gemeente Amstelveen die de gebruikersovereenkomst beëindigde. Daarvoor al gedonder met de buurt.
  Zie: http://www.societeitdebunker.nl

  18 februari 2009 werd de Bunker gesloten.
  De Vereniging werd 1 juli 2016 opgeheven.

  Wat er ook volgt: de Kritische Geest Bunker leeft!

    /   Beantwoorden  / 
 36. Robert van Waning

  Kees, het openbreken van het A9-contract met Rijkswaterstaat was misschien om financiële redenen noodzakelijk, maar de uitkomst ervan (een open verkeersgoot ipv een tunnel) was héél slecht voor de leefbaarheid van het centrum van Amstelveen op de lange duur. Dát is de rekening die bij de volgende generaties werd gelegd.

  De bouw van de A9-tunnel kan tegen een lage rente voor een termijn van 50 jaar worden gefinancierd. De lasten daarvan zijn te overzien, zeker als je kijkt naar de maatschappelijk winst die het oplevert: Een grote groene publieke ruimte in het centrum van onze woonplaats (sportvelden, park, speelweiden, etc.), rust en schone lucht. Met de schreeuwende behoefte aan woonruimte kan die gewonnen ruimte ook gedeeltelijk daarvoor worden gebruikt. Dus: Openbreken dat contract!

  Je noemde zelfs het slopen van één pand in het Stadshart al een ‘no go area’, omdat het voor het particuliere belang van Unibail-Rodamco zou zijn. Dat is populistische prietpraat en domweg niet waar. Het gaat om het algemene belang van een stadshart met een betere routering van autoverkeer tbv bezoekers en leveranciers én om een modern winkelcentrum dat optimaal kan functioneren.

  Een eventuele waardevermeerdering van ons huis door een A9-tunnel en een optimaal winkelcentrum interseert ons niet, want wij willen ons huis niet gaan verkopen.
  Dat ik deze discussie met jou over kwesties van algemeen belang liever voer op een openbaar forum ipv privé bij een kop koffie, was voor jou het bewijs dat ik alleen maar een troublemaker wil zijn. Zo denken Amstelveense bestuurders, raadsleden en ambtenaren inderdaad over betrokken en kritische burgers. Vandaar die kloof. Jullie hebben nog steeds geen idee van de democratische functie en waarde van het openbare politieke debat op publieke platforms zoals dit en (ooit) Dichtbij.

  Ik heb ooit twee keer ingesproken bij een commissie van de gemeenteraad, namelijk ivm de Evenementennota en de scooters in het Stadshart. Ik heb destijds ook actief deelgenomen aan het wijkplatform en bijeenkomsten van ‘Praat met de Raad’ bezocht. Dat leverde allemaal niets op. Het waren frustrerende ervaringen en totaal zinloos. Je kunt echter niet zeggen dat ik mij niet met het algemeen belang bezighoudt. Ik doe dat nu op deze manier. Als dit ook zinloos is, ligt dat niet aan mij.

  Je bent overigens van harte welkom bij mij thuis voor een kop koffie, biertje of borrel. Dan kan je het Stadsplein eens vanuit een ander gezichtspunt bekijken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. D. Arm

   Wat een nare vervelende opmerking is dat slimpie. De reactie van Van Waning was keurig, to the point.

   Sjapo, Robert. Dat moet ook wel eens gezegd worden.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Kees Noomen

   @robert, die koffie gaan we doen.
   Kan je me per separate email laten weten op welk nummer of via welke persoonlijke email ik je kan bereiken.
   Stel je het op prijs als ik probeer Herbert ook mee te krijgen of liever niet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Weet RvW zich er toch weer tussen dringen, terwijl mij en vele anderen totaal niet gaat om die A9, want dat is een Rijksweg.
    Een Zoostje , Rotary en mijn persoontje gaat het volgens mij veel meer om het feit dat er allerlei geld wordt uitgegeven aan kulzaken, terwijl op het sociale vlak bij sommige groepen het water tot aan de lippen staat. Men zou denk ik van die paar ton best weer wat meer dagopvang voor lichtdementerenden kunnen scheppen, waardoor mantelzorgers worden ontzien. Dit soort zaken zou zelfs op de lange duur geld op kunnen leveren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Ben het volledig met je eens in dit geval @ frank bikker!Hij krijgt koffie, maar de rest van het schorriemorrie alhier wordt weggeschoffeerd.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Nou, ik weet niet wie hier over schofferen begint, maar ik weet wel zou gauw je met dit soort woorden begint je vlug bent uitgepraat.

        /  
    2. Zoostje

     Oormerken dat geld @frank bikker,waar de SP allang voor pleit. OORMERKEN dat geld tbv de zorg.Dat oormerken werd door Tweede Kamerleden weggestemd. Met VVD en D’66 en de rest van die PvdA-ers als voorbeeld.

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank bikker

      Ja, dat klopt, maar die slag om dat oormerken is in Den Haag verloren, dus om daar weer over te beginnen ligt niet aan ons. Zelfs de VVD in Amstelveen wil iets aan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp/opvang doen ( in sommige gemeentes is er zelfs een streep door gezet) Dit geldt ook voor een Noomen. ( zie zijn vader, weliswaar geregeld voor Raat, maar sois)Ik denk eerlijk gezegd dat het nu aan ons is, wat wij met die 150.000 euro precies kunnen doen. Bijvoorbeeld ( ik heb geen verstand van financiële zaken) een extra dagopvanggroep voor 10 lichtdementerende ouderen. Misschien zou die actiegroep “Sloop de bunker” zich daar ook nog bij aan kunnen sluiten. Dan hebben zij ook een positief idee, toch?

      Zoostje, dit is dorpspolitiek hoor, geen landspolitiek!

        /  
    3. Robert van Waning

     Frank, de A9 is een Rijksweg die dwars door onze woonplaats raast en roet, nu nog 6-baans, straks 8 banen in een brede open betonnen verkeersgoot. Het Rijk wil dat tbv Almere dn Schiphol verbreden. Waarom moest Aveen €100 miljoen meebetalen om de tbv het Rijk verloren gegane leefbaarheid in ons stadscdntrum te herwinnen dmv een tunnel?

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Dit is absoluut off topic, maar omdat ik het goed voorheb met Robert, vanavond bij Zomergasten een vriend van je : Abou Jahjah. Kijken hoor.

        /  
     2. Robert van Waning

      Reken maar, PC. Er wordt al geprobeerd om die man het zwijgen op te leggen voordat hij één woord heeft gezegd. Dat proberen Frank en jij ook steeds door mij ook hier te laten verbannen.

      De discussie over de Israëlische bezetting, beroving, discriminatie, onderdrukking en bombardering van de oorspronkelijke bevolking van – het door Israël van de kaart geveegde – Palestina, mag kennelijk niet openlijk worden gevoerd. Dat is geen goed teken.

      Eigen Volk Eerst is helemaal niet TOF. Die ‘Future of Our Tradition’ is namelijk niet voor iedereen bestemd, ongeacht afkomst.

      Ik ken Abou Jahjah niet en weet weinig over zijn opvattingen en meningen. Ik ben dus benieuwd. Ik ik ben namelijk vóór vrijheid van meningsuiting, behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet.

        /  
     3. PeterPC

      “Ik ken Abou Jahjah niet en weet weinig over zijn opvattingen en meningen.”

      Nou jullie roepen anders wel de zelfde vuiligheid.

        /  
     4. Robert van Waning

      PC, wat Israël de Arabische Palestijnen heeft aangedaan en nog steeds aandoet, ís vuiligheid. Wegkijken, ontkennen en verbloemen is erger dan eerlijk de feiten benoemen. Ik heb Jahjah geen enkele leugen horen vertellen. Jij wel? Welke dan?

        /  
     5. PeterPC

      Dezelfde leugens die jij vertelt. Daar hoef ik toch niets aan toe te voegen.

        /  
     6. Robert van Waning

      Noem één leugen. Dat kan je niet, hetzer.

        /  
     7. PeterPC

      Ze staan hier vlak boven Van Waning.

      Zet nu maar weer je favoriete film “Der Ewige Jude” op.

        /  
     8. Robert van Waning

      PC, bedoel je dat Israël Palestina níet van de kaart heeft geveegd, de Arabische bevolking van dat land níet heeft beroofd van hun huizen, dorpen, landerijen, olijfbomen, waterbronnen en andere bezittingen, de Palestijnen níet grotendeels uit hun land heeft verdreven en sindsdien níet hun recht op terugkeer ontzegt en hen níet discrimineert, onderdrukt, treitert, terroriseert en soms bombardeert, allemaal omdat zij geen Joden zijn?

      Gelukkig delen lang niet alle Joden jouw – op misleiding gebaseerde – opvattingen en meningen en zijn zij dus géén racisten. (Zie de lijst van Joodse organisaties die ik hierboven op 28 juli 2016 at 9:08 gaf.)

      Daarom ben ik géén antisemiet, hoe vaak jij en Frank dat ook blijft suggereren om mij de mond te snoeren en uit te schakelen van deelname aan het publieke debat.

      Jullie methode is bekend, maar werkt gelukkig niet altijd.

      Als ik jouw naam noem, verwijdert Johan Bos mijn verweer tegen jouw aantijgingen. Zo gaat dat hier.

        /  
     9. Johan Bos

      Kunnen we na dit uitgebreide (overigens bekende, al dan niet op correcte feiten berustende ) commentaar weer naar Amstelveen terug?

        /  
     10. Robert van Waning

      JB, als u de herhaalde aantijgingen verwijdert, maakt u het herhaalde verweer overbodig. U reageert echter nooit op de aanstichter van deze narigheid. Bang voor nare suggesties?

        /  
     11. Johan Bos

      Het verweer is doorgaans veel langer dan de door u genoemde aantijgingen, waarbij u niet schroomt alle Israelische wandaden in uw ogen weer de revue te laten passeren. Voor u is Palestina heilig voor anderen de Joodse staat. Beide hebben geen zak met Amstelveen te maken.

        /  
     12. PeterPC

      Juist Johan, je hebt helemaal gelijk.

      Voor mij hoeft het niet verder. Robert van Waning heeft wederom duidelijk aangetoond wat er in zijn hoofd omgaat.

      Bedankt voor je tolerantie.

        /  
     13. Robert van Waning

      JB, als Van Faassen en Bikker mij zonder enig bewijs een antisemiet, jodenruimer of NSB-er noemen, dan moet ik mij van u dus beperken tot de verklaring dat dat onjuist is.

      Als zij zulke dingen schrijven, maakt u daar nooit bezwaar tegen en u laat die aantijgingen staan hoewel zij geen bal met Amstelveen te maken hebben.

      U laat uw forum misbruiken voor ongefundeerde persoonlijke aanvallen, valse beschuldigingen, getreiter en hetze.

      Wat is er trouwens niet waar van wat ik schreef over wat Israël met zijn oorspronkelijke Arabische bewoners heeft gedaan en nog steeds doet? Duik svp niet weer weg voor deze vraag.

        /  
     14. Johan Bos

      Maar hoe komen zij (en ook anderen die ik sprak) er dan bij? Uw argumenten tegen de beschuldigingen komen telkens neer op een verheerlijking van de Palestijnen en het beschuldigen van Israel van wandaden enzovoort. Over wat er wel of niet waar is van uw argumenten ga ik niet met u in discussie, want dan kom ik in eindeloos geschrijf terecht dat niets met Amstelveen heeft te maken.

        /  
     15. Robert van Waning

      Hebben ze u geleerd dat een journalist dingen mag schrijven die niet waar zijn? En heeft u dat zelf ook weer aan uw leerlingen journalistiek onderwezen?

      Waar, wanneer en hoe heb ik ooit de Palestijnen verheerlijkt? Ik zeg alleen dat zij in een land woonden waaruit zijn verjaagd en van hun bezittingen beroofd en dat het overgebleven gebied niet meer Palestina mag worden genoemd omdat het wordt bezet en stukje bij beetje wordt gekoloniseerd en geannexeerd (ingepikt, dus) door Israël.

      Dat heeft niets te maken met verheerlijking van de Palestijnen, maar alles met internationaal geldende volken-, mensen-, burger- en oorlogsrechten.

      Als u niet wilt dat hierover op uw forum wordt geschreven, dan moet u niet toelaten dat er iedere keer weer over wordt begonnen in de vorm van valse beschuldigingen die geen bal met Amstelveen te maken hebben. Van Faassen schreef zelf dat zijn opmerking ‘absoluut off-topic’ was. Daar maakte u geen bezwaar tegen, maar wél tegen mijn verweer.

        /  
     16. Johan Bos

      ‘Hebben ze u geleerd dat een journalist dingen mag schrijven die niet waar zijn? En heeft u dat zelf ook weer aan uw leerlingen journalistiek onderwezen?’ Het gaat helemaal fout met de journalistiek. Al jaren. Tijd voor het Rob van Waning College voor Journalistiek…Naast natuurlijk uw scholen voor Staatsinrichting, Bestuurskunde, Wetskennis enzovoort. U krijgt het druk, maar ja, het land schreeuwt er om. Om van deze gemeente maar te zwijgen…
      Overigens gaf u (die altijd antwoorden wenst van anderen) geen antwoord op mijn vraag: ‘Maar hoe komen zij (en ook anderen die ik sprak) er dan bij?’

        /  
     17. Robert van Waning

      JB, u kunt/wilt dus niet zeggen wat er onwaar is van wat ik schreef.

      Wat Van Faassen, Bikker en ‘die anderen’ schrijven is wél onwaar. Ik ben namelijk geen antisemiet, Jodenruimer en NSB-er.

      U vraagt aan mij waarom zij mij telkens weer zomaar vals beschuldigen. Waarom vraagt u dat niet aan hen? Wie beschuldigt, moet immers bewijzen. Dat is een belangrijk beginsel van de rechtsstaat.

      Ik weet wel dat dit gebeurt bij alle critici van de Israëlische schendingen van mensen-, burger-, volken- en oorlogsrechten.

      Van Faassen schreef: “Robert van Waning heeft wederom duidelijk aangetoond wat er in zijn hoofd omgaat.”
      Wat heeft dit met Amstelveen te maken? Bovendien zijn gedachten vrij. (Of vindt u van niet?)

      PeterPC schreef ook: “’Nazidom, Jodenvervolging’ heb jij toch hoog in het vaandel staan met je gebruikelijke vrienden Gretta en Dries.”
      Wat heeft dat met Amstelveen te maken?

      Pssssst (Frank Bikker?) schreef: “@PC Vergeet ‘jodenruimer’ niet!!” En: “Het gaat er niet om wat JB vindt, maar wat ik vind en ik vind dat jij een jodenruimer bent.”

      Frank Bikker schreef: “Zijn mentaal masochisme& narcisme verdient gewoon een plek in een handboek met casegevallen op dit vlak.”
      Wat heeft dat met Amstelveen te maken?

      Van Faassen, Bikker en ‘die anderen’ vervolgen mij om wat zij dénken dat ik denk. U biedt hun daartoe volop de ruimte en de gelegenheid. Dat is kwalijk.

        /  
     18. Johan Bos

      ‘JB, u kunt/wilt dus niet zeggen wat er onwaar is van wat ik schreef.’
      U gaat ook niet on op de vraag die ik stelde: Hoe het toch zou komen dat reflectanten, maar ook mensen buiten deze site, volhouden dat u – hoe zal ik het zeggen – met gemengde gevoelens tegenover Joden staat en tegenstander bent van een Joodse staat, blijkbaar niet van een islamitische, c.q. Arabische. Zowel u als uw tegenstanders beschuldigen elkaar van geschiedvervalsing en onjuiste weergave van de realiteit. Maar alles ligt ver van Amstelveen en daar stoppen we nu echt mee.

        /  
     19. Robert van Waning

      JB, uw weergave van mijn opvattingen is wederom onzorgvuldig en bevooroordeeld en dus onbetrouwbaar. Een journalistieke doodzonde, temeer daar u mijn weerwoord heeft verwijderd.

      Ik betwist niet het bestaansrecht van Israël, maar ik vind wel dat de oorspronkelijke Arabische bewoners van het voormalige Palestina dezelfde rechten, mogelijkheden en vrijheden toekomt. Een mono-etnische staat past trouwens niet meer in deze tijd.

      Ik sta ook niet ‘met gemengde gevoelens tegenover Joden’, maar wel tegenover discriminatie en onderdrukking van mensen op grond van hun afkomst en religie. Ik bestrijd geen mensen, maar verwerpelijke opvattingen.

        /  
     20. Johan Bos

      Ik heb u nooit gehoord over de talloze andere landen waarin discriminatie aan de orde van de dag is. Misschien een tip? Overigens heeft het allemaal weinig met Amstelveen te maken. Dat ik een journalistieke doodzondaar ben in uw ogen is bekend.

        /  
     21. Robert van Waning

      JB, u vergelijkt Israël met al die andere landen waar discriminatie normaal is. Ik niet. Israël is een ontwikkeld en beschaafd westers land. Dat zou het althans kunnen zijn.

      Ik reageerde op PC. Die had het ook niet over die andere landen, maar begon weer over antisemitisme. En dan gaat het al gauw weer over Israël. Als u dat niet wilt, moet u het probleem van de ontsporende discussies bij de eerste sabotage aanpakken.

        /  
     22. Johan Bos

      Zullen we nu weer terug gaan naar Amstelveen?

        /  
     23. Robert van Waning

      U verdraaide bewust mijn standpunten om mij van antisemitisme te kunnen (laten) beschuldigen. Als u en anderen dat niet doen, hoef ik niets recht te zetten en houdt dit gezeik vanzelf op. Als u meteen ingrijpt bij de eerste poging om weer een discussie te laten ontsporen, kost u dat wel veel pageviews.

        /  
     24. PeterPC

      “Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, zal de bevolking die gaan geloven.”

      Joseph Goebbels

        /  
     25. Robert van Waning

      JB, wat heeft dit met Amstelveen te maken? Of geldt die voorwaarde alleen voor mijn reacties en niet voor de schunnigheden van PC?

        /  
   2. Zoostje

    Lachen dit verzoek. Koffietje met Noomen, nou Robert doe! Je krijgt een elitair verzoek. En doe ook maar een Raatje. Nu krijg ik dus een zeer onwelvallig gevoel. Ik kan dan ook niet anders dan concluderen, dat RvW overstag is. D’66-er in hart en nieren blijkbaar. Ik heb je verdedigd tot in het oneindige, maar dit verzoek en miss jouw antwoord in stiekeme pbtjes besluit mij tot een tegenoffensief.
    WAT RvW is jouw motief? ‘Per separate mail’……….??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees Noomen

     @zoostje, ik kan me zomaar voorstellen dat RvW niet wil dat jij zijn 06 of email weet.
     Jij durft de confrontatie in ieder geval niet, je durft niet eens onder je eigen naam een reactie te geven , wat voor lafbek ben je.
     Maar geld wat je helemaal niet hebt binnengebracht wel toe eigenen
     Schaam je man.
     Je zal nog raar achter je oren krabben als sp hier ooit in het college komt en dan politieke deals moet sluiten en slechts een beetje hun zin krijgen net als in Adam.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      Laat ik nou veelvuldig contact met RvW hebben gehad heer @ Noomen…..Hoe durft deze VVD-er mij ter verantwoording te roepen.
      Ik ben een lafbek? Belt u mij maar!

        /  
     2. Zoostje

      En dit is een raadslid??????

        /  
     3. Zoostje

      Man???? Heer Noomen is de weg kwijt en met zo iemand in de raad worden Amstelveners weggezet. Heerlijk zo’n zielepiet, die mij uitscheldt. Hoe durft die man!

        /  
     4. frank bikker

      Nou Kees, ik zou toch eerst eens met Herbert Raat gaan praten over de hr. Robert van Waning, voordat je op de koffie gaat. Ook zou ik zijn website Amstelveen kan beter e.a. door hem flink in geknipte sites door gaan vlooien.
      Ook is het veelzeggend om zijn misselijkmakende reacties op Amstelveen Blog bij het artikeltje “Beth Haïm zoekt vrijwilligers” te lezen. Die van mij zijn ook niet mis, maar is nog altijd een reactie op…..

      Voor de rest heeft de man op diverse sites al jaren een ban. Volgens hem natuurlijk allemaal onterecht, want hij oefende enkel, ook weer volgens hemzelf zijn democratische recht uit.

        /  
     5. frank bikker

      “Maar geld wat je helemaal niet hebt binnengebracht wel toe eigenen” Nou Kees, ik ben ook van die club. Ik heb wel 40 jaar gewerkt en ik had er best nog wel een paar jaar aan vast willen plakken. Ik vind dit een slag onder de gordel. Ik zou me eerst maar eens verdiepen wat je allemaal moet hebben voordat je wordt afgekeurd.
      Ga eens een dagje zitten op het UWV-kantoor en kijk naar de ellende die je langs ziet komen. Die verhaaltjes van aanstellers gaan al dik 20 jaar niet meer op.

        /  
     6. Zoostje

      Belt u mij maar lafbek Noomen, Robert van Waning heeft mijn tel. nr.

        /  
     7. Zoostje

      Wat is dit voor farce van een menselijke man? Ik kots ff mijn ingewanden eruit. Bel mij lafbek!

        /  
     8. Zoostje

      Of niet geinteresseerd in menselijke verhalen? Mens dus, geen product dus VVD-er! Nogmaals mijn uitnodiging staat, bel mij om mijn verhaal aan te horen lafbek!

        /  
     9. Rotary-vriendje

      Laat ik positief beginnen. Zo zie je maar hoe een discussie, mits waardig gevoerd, toch wellicht tot iets kan leiden. Maar…

      Ik wil er wel een grote ‘maar’ aan koppelen. Dit is nou precies het probleem met VVD-ers (geen persoonlijke aanval op Noomen, echt niet) zodra iemand of iets een gezicht krijgt dan zijn VVD-ers altijd heel genereus, behulpzaam en sociaal.

      Maar al die mensen die iets gefixed moeten hebben in hun leven, die zich niet makkelijk van de pen bedienen, zij die niet assertief zijn (volksziekte bijna), al die mensen komen niet in beeld en ploeteren maar door. Met alle zuurheid die dat met zich meebrengt. Misschien dat er voor mij ook nog wat kruimels liggen op het plein.

      Is er nog een fixer in de zaal
      of een raadslid op het plein ?
      Ik heb ook nog een verhaal
      voor mij heel groot, voor jou heel klein.

      Het is zo weinig wat we vragen.
      Maar bij elkaar ontzettend veel.
      Teveel belangen die gaan knagen
      aan een veel te groot geheel.

      Sterke schouders, slappe happen,
      waar daalt nou de rekening neer?
      Bij de schreeuwers of zij die snappen,
      deze lasten doen mij weinig zeer.

      Maar wat daar om de hoek komt kijken,
      is echt niet meer van deze tijd.
      Wat nu jatten is van rijken,
      heette vroeger solidariteit.

        /  
     10. Robert van Waning

      Frank, als je moet liegen om je punt te maken, dan sta je niet sterk. Dus: 1. Op welke bestaande sites ben ik verbannen? 2. Welke verwijtbare dingen heb ik geschreven? (Je kunt er niet één noemen.)

        /  
    2. Robert van Waning

     Ik ‘overstag’? Waar heb je het over, Martine? Mag ik niet praten met mijn tegenstanders? Ik doe hier niet anders.
     PS
     Als je mij persoonlijk gaat aanvallen, wil ik graag dat je dat onder je eigen naam doet.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      RvW je weet wie ik ben en gaat mij nu verraden? Omdat die Noomen je heeft uitgenodigd??? JIJ weet als geen ander hoe het er bij Dichtbij aan toeging. Wij hebben telefonisch gesproken. Gemaild etc…Kan me verder geen fuck meer schelen, maar doe niet alsof ik hier onder pseudoniem reageer!

        /  
     2. frank bikker

      Natuurlijk mag je praten met tegenstanders! Alleen ik word misselijk van je opportunisme en gelijk je rancune door haar naam te noemen.

        /  
     3. Zoostje

      WAAR heb jij het over Robert? Een beetje hier de zielepiet uithangen en mij ‘aanklagen’? Ik heb je verdedigd constant weer, maar is nu over.Jij bent idd overal als idioot weergegeven, op Dichtbij en elders, ook hier. Maar…waarom moet ik daar de dupe van zijn? Wij hebben gebeld en gemaild en nu doe je opeens of dat niks voorstelde? Omdat Kees Noommen opeens in je is geinteresseerd? Ik wens je veel succes en mij als begripvolle toehoorder ben je nu ook kwijt. Sterkte verder!

        /  
     4. Robert van Waning

      Martine, Kees Noomen wil graag een kop koffie met mij drinken. Ik heb daarmee ingestemd. Wat is jouw probleem daarmee?

      Je valt mij met mijn echte naam aan terwijl je zelf incignito blijft. Dat is niet eerlijk, want het speelveld ligt dan niet gelijk. Jij kan mij wel persoonlijk beschadigen, maar ik kan jou zelfs niet raken.

        /  
 37. KGB

  Oorlog op deze blog. Past wel bij het Bunker item. Bid om vrede.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Kees Noomen

  @frank, de slag onder de gordel kwam als reactie op de post van Zoostje van 29 juli19.58 waarin ze alle vvd-ers wegzet als hufters.
  Vandaar ook lafbek, geef me je nummer maar Zoostje , dan bel ik je in de week van 8 augustus.
  Uiteraard twijfel ik geen seconde aan de ellende en daarom ben ik blij dat we veel vangnetten hebben in Nederland want het kan ook mij en andere vvd-ers overkomen.
  Misschien als we nog beter het misbruik weten te voorkomen kunnen de mensen die er echt recht op hebben een riantere regeling krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Misbruik??? @ Noomen?? Ik heb U gezegd, neem contact op met de heer van Waning, die heeft alle info. En ik wens verder niet meer met jij aangesproken te worden, ben 59 en moe van al dat VVD gedoe. Mocht u contact willen, vraag het RvW, die u blijkbaar hoogacht. En even voor de goede orde ik maak GEEN misbruik van uw gelden. Maar dat moest uiteraard weer even worden aangekaard in uw reactie. Dat tekent uw partij die er op los graait!

     /   Beantwoorden  / 
 39. KGB

  JB, fijne vakantie. Tot laters.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Dank. Ik was trouwens naar een conferentie in Duitsland, waar ik (met muziek) liedjes maakte als samenvattingen van de toespraken, die ik tijdens die speeches schreef (er stond niets op papier namelijk). Vakantie was het dus niet helemaal, maar wel totaal iets anders dan het eeuwige geneuzel over Stadshart, A9, Amstelveenlijn etc., waarvan de meningen in beton vast liggen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    JB, leuk voor je. Toch wel nog wat Schueltenbrau genuttigd?

      /   Beantwoorden  / 
   2. KGB

    Sterkte met de re-entry.

    Hier wapperen de regenboogvlaggen bij Raadhuis, Paaskerk en Kruiskerk je welkom. Op naar de augustus regens!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   @JB, over A9, Stadshart, Amstelveenlijn en andere grote projecten met ingrijpende, vérstrekkende en langdurige gevolgen is juist veel te weinig ‘geneuzeld’. De publieke discussie daarover wordt namelijk niet bepaald aangemoedigd, ook niet door u. Over beton gesproken..

   Net als de raadsleden en bestuurders neuzelt u liever over overzichtelijke dingen als de Bunker, het Poelbad en b&w-vergaderingen in een drankwinkel.

   Terwijl u in Duitsland liedjes schreef, maakte ik stallen in het Groene Hart schoon en discussieerde onderwijl met de voorzitter van de VVD-fractie. Zonder publiek debat is er geen democratie, namelijk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank bikker

    Nou R vW stallen schoon maken is dat ook een vorm van bij elkaar op de koffie komen. Je wist zeker niet hoe snel je naar die afspraak moest spoeden?

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Frank, je weet dat ik graag op basis van feiten en argumenten discussieer met mijn tegenstanders, zolang zij maar niet gaan schelden, zoals jij steeds doet.

    Jij maakt trouwens nooit jouw aantijgingen waar. Kom op, voor de draad ermee. Welke vreselijke dingen heb ik volgens jou geschreven in de discussie over Beth Haïm, waarnaar jij Kees Noomen verwees? Ik kan niets verwijtbaars vinden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank bikker

     Ik geef toe Rob poep opruimen past wel bij je. Onze Robert mag met een raadslid babbelen over de grote dingen in de politiek. Heeft de man nu grootheidswaan of niet. Zielig hè !

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Wat een misplaatste opmerking Frank.

      Jij gaat nooit op uitnodigingen in. Dus waar praat je over?

      Ik heb van onze Robert eigenlijk geen reactie gezien op de opmerking van Kees Noomen of Herbert Raat er ook bij mocht zijn.

      Maar ja Robert had het veel te druk met Aboe Jaja.

        /  
     2. Frank. Bikker

      Bedoel je die bijna avondvullende show bij RTVA, die je mij indertijd had toegedacht ?

        /  
 40. PeterPC

  Het was weer verheffend om Zoostje hier tierend en schreeuwend haar braaksel te zien deponeren.

  Het introspectieve vermogen van een amoebe was wel zeer duidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Matthijs

  Wat satire is, bepaalt natuurlijk Robert van Waning. Anderen lopen al gauw het gevaar door hem van schelden te worden beschuldigd. Dat is nu eenmaal gebruikelijk voor satire in zijn richting.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank bikker

   Nou Matthijs, ónze Robbie bepaalt toch het hele universum van normen en waarden incluis die van al zijn medemensen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Ik zie dat ik weer jullie topic ben. Lekker schelden. Ga je gang. Johan Bos vindt het goed.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Robbie

   Ja Matthijs en Frank, stop daar eens mee.

   Ikzelf ben mijn hele leven uitgescholden en dat heb ik nooit begrepen. Terwijl democratie en menselijk welzijn hoog bij mij in het vaandel staan.

   Iets meer empathie tonen zou ook jullie leven kunnen veraangenamen.

     /   Beantwoorden  / 
 42. KGB

  De pers moet het hebben van het debat of de rel.
  In Amstelveen is deze blog het laatste medium waar een ieder van harte kan deelnemen. Compliment Johan!
  Ben benieuwd hoe het verder loopt met Bunkergate.

    /   Beantwoorden  / 
 43. Kees Noomen

  @johan, is bunkergate het item wat ooit de meeste reacties heeft opgeleverd op deze site?
  Zo ja dan mag je jullie vaste schrijvers wel eens een vergoeding geven.
  Uiteindelijk levert meer reacties meer traffic naar de website op en bij meer traffic kunnen jullie hogere advertentiebijdragen vragen.
  Mijn vergoeding mag je aan Zoostje geven.

  http://www.blogtrommel.com/enquete-geld-verdienen-met-bloggen/

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Kees, vooral lasterlijke aantijgingen doen de kassa van Johan Bos rinkelen. Daarom laat hij ze toe, hoewel zij in strijd zijn met de wet en dus met zijn Gebruiksvoorwaarden. Als doelwit sta je machteloos tegen dit musbruik van dit forum, want laster is een klachtdelict dat zelden wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerrit

    Jouw laster t.o.v. Israel laten we maar even gaan voor wat het is.

    Hierboven werd niets verkeerds gezegd door PC, alleen jouw vuige leugens werden aangekaart.

    Kun je wel blijven jammeren, maar dat helpt je niets.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Niets verkeerds? Bikker noemde mij Jodenruimer en Van Faassen noemde mij een NSB-er en associeerde mij met de antisemitische nazi-film ‘Der Ewige Jude’. Dat zijn schandelijke en beschadigende aantijgingen die zij telkens – met goedvinden van Johan Bos – herhalen.

    Wat ik schrijf over Israël is geen laster, want gebaseerd op onmiskenbare feiten die uitgebreid zijn onderzocht en wetenschappelijk en politiek bevestigd. Ga je ook de Palestijnse vluchtelingenkampen, het geblokkeerde Gaza en de Joodse nederzettingen op de Palestijnse Westoever ontkennen?

    Het is bovendien geen laster, omdat het niet over een persoon gaat.

    Ik dacht trouwens dat Gerrit en PeterPC twee schuilnamen van dezelfde persoon waren. Jullie standpunten en uitingen zijn in ieder geval niet vzn elkaar te onderscheiden. Anonieme beschuldigingen zouden verboden moeten zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerrit

     Nogmaals, Bikker en PC hebben gewoon gelijk.

     “en associeerde mij met de antisemitische nazi-film ‘Der Ewige Jude’.”

     En dat mag niet? Je zegt dezelfde
     rotzooi, alleen op deze tijd geënt.

     „Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen”

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Heeft rvw ook niet Jud Suss bedacht?

        /  
    2. PeterPC

     Jouw standpunten en uitingen zijn ook niet te onderscheiden van de antiesemiet Abou Jahjah.

     Het zou zo maar kunnen dat Abou met alias Robert van Waning de internets bevuilt.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     Hoe kunnen Bikker en Faassen/PC gelijk hebben, als zij nooit hebben aangetoond dat ik alle Joden minacht, haat en discrimineer, louter vanwege hun afkomst?

     Hun beschuldigingen zijn alleen gebaseerd op mijn kritiek op de Israëlische schendingen van universele mensen-, burger-, volken- en oorlogsrechten en op de discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur en politiek.

     Mijn kritiek is niet gericht tegen mensen persoonlijk maar tegen verwerpelijke opvattingen, uitingen en gedragingen die gelukkig lang niet door alle Joden worden gekoesterd en gesteund.

     Het is pure laster om mij te associëren met antisemitisme als dat niet aannemelijk wordt gemaakt aan de hand van dingen die ik zelf heb gezegd, geschreven en/of gedaan.

       /   Beantwoorden  / 
    4. Frank

     O ja, wie kwam met de blasfemistisch opmerking om joodse graven te ruimen onder het motto;”.Dat wij toch ook, dus ik vraag niets onredelijkst!” Op dat moment liet je je antisemitische tronie aan de buitenwereld zien. Jij wilde zelfs Beth Haim in Ouderkerk ruimen omdat het verwaarloosd zou zijn, want dan zou het vrijgekomen stuk grond ten goede komen aan woningbouw voor de gemeenschap. De schijnheiligheid ten top, want de antisemiet en Jodenruimer ” Walgelijke Robbie” weet verdomd goed wat hij hiermee te weeg brengt in de Joodse Gemeenschap,want onwetend op dit terrein is hij beslist niet. Maw ik zal alle uitspraken wat dit narcistische ventje doet bezien in het kader van zijn antisemitisme.

       /   Beantwoorden  / 
    5. Robert van Waning

     Frank, je moet alweer liegen om je gelijk te halen. Ik heb nooit gepleit voor woningbouw op de plaats van de Joodse begraafplaats, maar wel voor een toegankelijk themapark.

     Het ruimen van verwaarloosde en onzichtbare graven is normaal in Nederland. Ik wees op het zerkenpad van Zorgvlied als interessant voorbeeld. Ook in kerken lopen mensen over oude graven.

     Ik maak voor Joden dus geen denigrerende uitzondering op een regel die voor oude graven in Nederland geldt.

     Israël heeft trouwens na 1948 de islamitische begraafplaatsen op geen enkele manier eerbiedigd, maar ze weggebuldozerd, net als honderden Palestijnse dorpen. Het is allemaal gedocumenteerd. Wat vind je daarvan?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      In het verleden heeft ook wel eens iemand gepleit voor een “Museum gewijd aan het verdwenen ras” . Wanneer stop je nu eens met je racistisch antisemitische geleuter en ga iemand anders uitmaken voor leugenaar, want jouw geval begint bijna pathologisch te worden.

        /  
     2. Robert van Waning

      Frank, je liegt alwéér. Ik heb nooit gepleit voor een ‘museum voor het verdwenen ras’.

      Er is namelijk maar één menselijk ras en alle mensen horen daartoe, niemand uitgezonderd, laat staan ‘uitverkoren’.

      Antisemitisme is een vorm van racisme, en dat is mij totaal vreemd.

        /  
     3. PeterPC

      Frank liegt nooit als het jou betreft Van Waning.

      Bij die Beth Haim discussie was jij bij je eerste reactie degene die riep : ‘ruimen die handel’.

      Wat mij ook opviel en dat heb ik toen ook gezegd, was dat er zat begraafplaats topics hier verschenen zijn, waarop jij nooit gereageerd hebt. Pas toen het over een Joodse begraafplaats ging kwam je onder je steen vandaan.

      “Israël heeft trouwens na 1948 de islamitische begraafplaatsen op geen enkele manier eerbiedigd, maar ze weggebuldozerd, net als honderden Palestijnse dorpen.”

      Tja, zoiets heet ‘oog om oog’. Wat hadden die islamieten nu weer uitgevreten?

        /  
     4. Frank

      PC, laat de Calimero-moefti van Amstelveen toch lekker zielig doen. Het ergste vind ik eigenlijk nog dat deze antisemiet nog steeds een podium heeft voor zijn verderfelijke hersenspinsels van een verlopen gymnasiast, drop out van onze krijgsmacht, nagenoeg overal ontmaskerde trol , een pathologische narcist die dringend behoefte heeft aan professionele hulp.

        /  
   3. Johan Bos

    ‘Vooral lasterlijke aantijgingen doen de kassa van Johan Bos rinkelen. Daarom laat hij ze toe, hoewel zij in strijd zijn met de wet en dus met zijn Gebruiksvoorwaarden’ Natuurlijk baseert u zich weer op feiten. Helaas ken ik die niet…Is dit nu een beschuldiging of gewoon een (volstrekt onjuiste) constatering? O o ja, kunt mij helpen incasseren? Ik merk namelijk niets van een rinkelende kassa die ik volgens u heb…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     JB, ik probeer te verzinnen waarom u constante schendingen van uw Gebruiksvoorwaarden toelaat en waarom u steeds discussies laat saboteren dmv persoonsgerichte aanvallen die geen bal te maken hebben met het onderwerp en Amstelveen.

     Kees Noomen wees op het verband tussen advertentietarief en de aantallen keren dat pagina’s worden opgevraagd. Dat leek mij een plausibele verklaring.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      U neemt dus voor feiten aan wat de VVD zegt? Dat is nieuw voor mij…

        /  
     2. Robert van Waning

      JB, ik reageer op wát er werd geschreven, niet door wie. Dat zou u ook eens moeten doen.

        /  
     3. Johan Bos

      U schreef: ‘Kees, vooral lasterlijke aantijgingen doen de kassa van Johan Bos rinkelen. Daarom laat hij ze toe, hoewel zij in strijd zijn met de wet en dus met zijn Gebruiksvoorwaarden.’ Dat is toch een vaststelling uwerzijds, uiteraard gebaseerd op wat u als feiten beschouwt? U weet dus exact hoe het zit. Beter dan ik, maar misschien kunt u het mij nog eens uitleggen. Ik ben een beetje dom en u weet alles…

        /  
     4. Frank

      RvW vindt weer dat het om hem draait. De narcist met wanen ! Laat ik nou denken dat Noomen het over Zoostje had, die je o ja, direct als een baksteen hebt laten vallen toen je meende dat je bij Noomen met je gezwets aan kon komen.

        /  
  2. Zoostje

   Walgelijke opmerking en dat weet heer Noomen heel goed. Was die Noomen niet tot 8 augustus op vakantie? Waar blijft jouw vergoeding Noomen? Noomen denkt slechts in geld. Zoals zijn hele zielige partij doet. Zelfs de mens is bij zijn partij tegenwoordig een product.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kees Noomen

    @Zoostje, ik had juist al voorgesteld om mijn vergoeding aan jou te geven.
    Het feit dat Johan niet reageert op mijn vraag zegt al genoeg.
    Waar denk je overigens dat de eigenaar van deze website in denkt?
    Hoe meer jij post hoe beter voor deze site is en ik vraag alleen maar of jij daar ook in mee mag delen.
    Misschien moet je ook wat zakelijker zijn.
    http://www.amstelveenweb.com/fotodisp&fotodisp=1624

      /   Beantwoorden  / 
 44. gerben

  Amstelveens Nieuwsblad heden wederopgestaan. Hulde.
  Gelijk moet ik hier melden dat ik vierkant achter Robert van Waning sta. De man is zuiver mensch.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Gerben, dank voor je morele en moedige steun. Ik houd in dit verband echter niet van het begrip ‘zuiver’. Er zijn mensen die het liefst een zuiver Joodse staat hadden zien ontstaan. Daar gruw ik van, niet van de joodsheid maar van die zuiverheid. Brrr. ‘Dat nooit weer.’

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Robert, dank. Dat woord trek ik terug, mag hier verwijderd.
    Bunkergate is een beproeving op/van Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
 45. Zoostje

  @ Frank Bikker, het zal me verder een worst wezen over wat RvW zegt of beweert. Ik heb veel contact met hem gehad, omdat ik vond dat hij ten onrechte vaak werd gedemoniseerd.
  Nu blijkt idd, dat hij dat contact heeft misbruikt voor eigen doeleinden. Daarom keer ik mij af van alles wat hier nog door hem wordt gezegd. Maar ook van alle Noomens in deze Gemeente, die slechts geld en eigen dikke ikken voorop stellen. Neemt niet weg, dat ik het vaak met de heer RvW eens ben, maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Alleen omdat Kees Noomen mij spontaan voorstelde om eens samen een kop koffie te gaan drinken? Over welke doeleinden heb je het eigenlijk? Wat is jouw bezwaar tegen praten met een politieke tegenstander?

     /   Beantwoorden  / 
 46. KGB

  De Bunkergesprekken duren en duren en duren…uren..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.