Extra ‘open dagen’ op Zorgvlied

Op de zondagen 29 mei en 5 juni houdt Zorgvlied extra open dagen. Op de Amstelveense begraafplaats aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam, kunnen belangstellenden er tussen 12.30 en 17.00 terecht. Het crematorion, dat in april open ging, wordt volgens de gemeente waarschijnlijk tijdens de open dagen de grote trekpleister.

Het eerste crematorion in Nederland heeft een  tipi-achtige vormgeving. Het herbergt alleen een oven en een half open voorportaal en oogt daardoor transparant. Tijdens de open dagen kan ook bij het crematorion een kijkje achter de schermen worden genomen.

Op de Open Dag is ook het karakteristieke Chalet geopend. Dit is een kleine ontvangst- en opbaarruimte, geschikt voor kleinere gezelschappen. En bezoekers kunnen een kijkje nemen bij het Lalibellum, het grafkeldercomplex voor algemene graven. Ook kan men een bezoek brengen aan de Urnenwijk De Paerl, waar een soort Oosterse sfeer hangt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daaromheen porseleinen familie-urnen.

 

 

 

Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied
Lees ook:Tweede Open Dag en expositie Zorgvlied
Lees ook:Open huis en expositie Zorgvlied
Lees ook:Crematorion officieel geopend
Lees ook:Aula op Zorgvlied feestelijk heropend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.