Non-info over informatie avond jeugdzorg

Jeroen Brandes

Uiteraard waren media weer niet uitgenodigd, maar uit een persbericht van het reclamebureau van B&W, op het raadhuis afdeling communicatie geheten, blijkt dat begin deze week een informatieavond over de jeugdhulp is gehouden. Die valt namelijk over twee weken onder de gemeente. Zij wordt per 1 januari verantwoordelijk voor bijvoorbeeld hulp bij de opvoeding, geestelijke gezondheidszorg, zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking en jeugdbescherming. Er waren volgens de gemeente ongeveer veertig onderwijzers, ouders en natuurlijk vertegenwoordigers van instellingen aanwezig (‘veel’ noemt de gemeente dat aantal) om naar de presentaties van ambtenaren die de klus moeten gaan klaren te luisteren.

Wat er precies is gezegd, wordt – blijkbaar in het kader van de door de gemeenteraad gewenste optimale communicatie – in het persbericht niet gemeld. Daarin komt, zoals gebruikelijk, wel weer de verantwoordelijke wethouder aan het woord, die zag dat het goed was. In dit geval Jeroen Brandes dus. Dat er informatie is gegeven (welke dat ook moge zijn) over de jeugdhulp, bedoelt hij. Brandes herhaalt nog maar eens dat wie nu hulp krijgt, daar ook volgend jaar nog op kan rekenen.

De gemeente meldt ook dat de beleidsambtenaar voor jeugdzorg de belangrijkste onderwerpen van de jeugdzorg heeft toegelicht. De gemiddelde burger zal wel blij zijn dat te weten, denkt de gemeente kennelijk, gezien het persbericht. En medewerkers van Kabouterhuis, Altra en de Jeugdbescherming “gingen dieper in op hun specifieke werkzaamheden en beantwoordden vragen van de aanwezigen”. ’t Is maar dat de burger het weet…

 

Lees ook:235 miljoen voor jeugdhulp in regio
Lees ook:Opvoedpoli aan Amsterdamseweg
Lees ook:Wethouder bij hulpinstelling Altra
Lees ook:Amstelveen en Aalsmeer: groot genoeg voor zorgtaken
Lees ook:B&W: plan voor nieuwe zorgtaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.