Mensen in bijstand op hondencontrole

 

Raat (links) met controleurs

Amstelveners met een bijstandsuitkering voeren deze week de jaarlijks controle op de hondenbelasting uit. Wethouder Herbert Raat van Handhaving is de eerste dag eens met hen meegegaan. Volgens hem doen de bijstand genietende ‘controleurs’  zo werkervaring op en bespaart hun inzet de gemeente geld. Ruim dertienduizend huishoudens krijgen controle, laat hij weten op zijn weblog.

Het blijft volgens hem niet bij die door sommige partijen verfoeide zogenoemde ‘tegenprestatie’ van mensen in de bijstand. Naast de controles kunnen de kandidaten ook een opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) volgen, meldt Raat.  “Zo krijgen ze meer kans op een reguliere baan”.

Maandagochtend kregen de controleurs uitleg over het werk en werden identiteitspassen aan hen uitgereikt.  Volgens Raat reageerden Amstelveners positief op de controles. Waarbij veel mensen overigens met hem spraken over de schietpartij van maandagavond,waarbij een bij de politie bekende vrouw, vriendin van een topcrimineel, in Westwijk werd geliquideerd.

Bureau

De hondencontrole bleek vorige jaren volgens Raat een effectief middel om het aantal niet betalende hondenbezitters terug te dringen. “Ook blijkt er een preventieve werking vanuit te gaan als mensen weten dat er gecontroleerd gaat worden.  In totaal wordt er € 195.000 aan hondenbelasting opgehaald”, meldt Raat.

In het verleden werd een extern bureau ingehuurd om de controles uit te voeren. Dat kostte de gemeente voor de hondencontroles meer dan € 10.000 euro. In overleg met wethouder Maaike Veeningen van Werk en Inkomen is nu besloten er bijstandsgerechtigden voor in te zetten.

 

Lees ook:Weer controle voor hondenbelasting
Lees ook:Hondencontrole in Nes aan de Amstel
Lees ook:Hondencontrole blijft bij bijstandmensen
Lees ook:SP: verdringt controleur in bijstand op arbeidsmarkt?
Lees ook:Gemeente controleert op aangifte voor hondenbelasting

32 reacties op “Mensen in bijstand op hondencontrole

 1. gerben

  Dat zal mv Roos goed doen. Neem aan dat de controleurs een een passend kerstpakket ontvangen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   Mevr. Roos haar onkruidverwijderaars in en rond haar tuin uit de bijstand en die “bijstandtrekkers” (haar woorden vorig jaar)een traject in de plantsoenendienst met RoundUp?

     /   Beantwoorden  / 
 2. klompenloper

  schoften bent.

    /   Beantwoorden  / 
 3. frank bikker

  Regulier werk wordt afgeschaft en vervangen door bijstandsgerechtigen die zo “werkervaring”opdoen. De schijnheiligheid ten top van VVD en D66, maar aan de andere kant wel 225.000 euro voor een rotbeeld en 175.000 euro voor een glazen huis weggooien. Hoever kun je moreel zakken! Als die mensen nou voor de zorg ingezet werden en dat geld ook! Zum kotzen!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   Oh zo eens!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Sophia

  En voorheen huurde de Gemeente daarvoor extra mensen in via een UITZENDBUREAU deze kunnen dus nu hun extra centje NIET bijverdienen.

  WAAROM zijn dit geen tijdelijke uitzendbanen?
  Dan zou de Bijstandsgerechtigde dit werk altijd nog kunnen doen maar dan tegen een UURLOON.

  Nu is het VERDRINGING.

  Strakkies ook de Meteropnemers van het Nuon (of andere maatschappij) ook mensen inzetten met behoud van uitkering.
  Reken dat eens om hoe goedkoop dat is minder dan 5 per uur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Je hebt volkomen gelijk, maar ja het zijn niet de hun eigen kinderen/ familieleden die dit mogen doen voor 5 euro per uur. Het doet me herinneren aan dat voorvalletje bij het Rijksmuseum. Directeuren verdienen tonnen en aan de andere kant wordt er advertentie geplaatst voor een vrijwilliger die educatief werk mag doen en vragen van bezoekers via de mail mag beantwoorden, liefst HBO-opleiding.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marianne

    Zelfs een stagiair bij de Gemeente kon vrindjes inhuren voor 10€ per uur. (heb naam en toenaam hoor). Lekker bakfietsen om die rampzalige nieuwe parkeervergunningen en automaten aan de man te brengen. Heerlijk op kosten van de minimumlij(ei)er. Bah,bah, bah.

      /   Beantwoorden  / 
  2. CeeBee

   Het probleem van verdringing begrijp ik goed. We willen immers niet de situatie zoals een jaar of wat geleden in Den Haag, waarbij een werkloos geworden straatveger moest gaan straatvegen bij zijn oude werkgever..

   Zo te lezen wordt hier het opdoen van werkervaring gecombineerd met een opleiding tot BOA, met als uiteindelijk doel een betaalde baan. En dat vind ik toch iets anders en eigenlijk helemaal geen gekke gedachte.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Ze krijgen die opleiding, OK, maar nooit een baan bij de gemeente, want als ze klaar zijn mogen ze gelijk ophoepelen en moet de volgende alweer klaar staan. Daar zullen de huidige BOAmensen ook blij mee zijn, want iedereen volgt die opleiding als je niets meer weet. Net zoiets als opleiding tot onderwijsassistent, iedereen wil ze hebben als ze stagair maar als ze het diploma hebben wordt 90% ontslagen. De enigen die er wat aan verdienen zijn de mensen die ze opleiden en de gemeenten!Allemaal diploma’s die niets voorstellen of waarmee je de gracht kunt dempen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. CeeBee

     En voor de zoveelste keer vul je het weer helemaal in volgens je eigen aannames frank.

       /   Beantwoorden  / 
     1. P.G. van Faassen

      Dat is helemaal waar, en nog erger is dat hij nooit research om e.e.a. te staven.

      Maar dat zei je eigenlijk al.

        /  
     2. frank

      Zelf meegemaakt op mijn werk. Vier assistenten vervangen door 7 stagairs, waar ze nog geld op toekregen ook. Die mochten de gewone krachten als extraatje ook nog begeleiden. Dus heren PC en CeeBee niet zo maar wat aannemen.

        /  
     3. CeeBee

      Je bevestigt alleen maar mijn stelling beste frank. Jij hebt hebt een keer meegemaakt, beweer je althans, en dús is er hier ook sprake van.

      Fijn ook dat je die mensen even vertelt dat hun opleiding niks voorstelt. Zijn ze echt blij mee..

        /  
  3. Marianne

   Oh, maar die uitzendbaantjes werden via medewerkers van de Gemeente gegund aan vrindjes die zich ff snel inschreven en werden ingehuurd…netwerken heet dat tegenwoordig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Of aan hun kinderen die zo een leuk studentenbaantje hadden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

     Juist!

       /   Beantwoorden  / 
 5. H.A. Susebeek.

  Hondencontroleur door WWBers Wat een Bullshit. Je moet het maar naar buiten durven brengen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. tante Bep

   Geen bullshit, maar dogshit!

     /   Beantwoorden  / 
 6. Marianne

  Parkeerboetes worden voor ambtenaren kwijtgescholden, als zijnde die kan op dit moment nooit daar geparkeerd hebben, vergetend, dat die auto misschien door anderen op datzelfde moment wel ergens zonder reden en parkeergeld geparkeerd is en ga zo maar door. Alles uit de eerste hand he. En wat wordt dan gezegd? De BOA zal wel een verkeerd kenteken hebben ingetikt, hahahahahahahha…nou niet dus.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Nina

  Weer zo’n belachelijk voorbeeld van invulling van regulier werk door uitkeringsgerechtigden. Stop werken onder het minimumloon! Arbeidsverdringing! Het is gewoon werk, waar minimumloon voor betaald dient te worden. Waar zijn de eerdere controleurs dan nu, in de bijstand omdat ze geen baan kunnen vinden! Kappen nou.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Inge

  schandalig !
  Als ik de foto zo zie denk ik niet dat deze mensen voor een BOA opleiding in aanmerking komen !
  Er staat ook niet dat ze het sowieso volgen maar dat ze het kunnen volgen !!

    /   Beantwoorden  / 
 9. gerben

  Nog geen vragen uit welke hoek dan ook vanuit de raad?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Van de coalitie, die klakkeloos slikt wat B&W voorschrijft, zijn er weinig te verwachten, dus de meerderheid staat er achter. Misschien hakt de oppositie er in de raadsvergadering volgende week nog tevergeefs op in. En daar blijft het dan weer bij.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Je hebt daar gelijk in, maar zo kun je wel zien wie wel ruggegraat heeft en wie niet. Zo kan die Brandes van de PvdA beter pannekoeken gaan bakken.Zelfs hun orakel Felix Rottenberg gaf en plein public toe dat ze nogal last hadden van zwakke wethouders.

      /   Beantwoorden  / 
   2. gerben

    Schat de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer op minstens 50 fte van hun bestuurlijk apparaat op
    aanname verplichting ikv van de participatie wet.
    Goed voorbeeld doet volgen bij private bedrijven.
    Mooie business case voor zowel publiek als privaat.
    Zie je verslag van de voorzitter van de ondernemingvereniging amstelveen op nieuwjaar met belangstelling tegemoet tzt , beste Johan.

      /   Beantwoorden  / 
 10. P.G. van Faassen

  Geweldig idee, de participatie maatschappij gaat eindelijk vorm krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Wanneer ga jij daar dan eens aan beginnen, Peter?

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Net als jij frank, nooit. En tevens zit ik (nog) niet in de bijstand.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

     Ik doe het al en niet alleen voor familie.En tevens zit ik (nog) niet in de bijstand.

       /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

   Zin om de water, gas, en elektriciteitsmeter te komen aflezen?
   Bij tig duizend huishoudens in Amstelveen?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.