Raat: ‘Geen bijeenkomst in zomer over zendmast’

Herbert Raat

Omdat B&W er pas na de vakantieperiode een informatiebijeenkomst met omwonenden over willen houden, hebben zij Vodafone gevraagd de aanvraag voor vergunning voor het plaatsen van een UMTS-zendmast bij de Noorddammerweg in te trekken. De provider heeft eerder een vergunning aangevraagd, waarover gesprekken met ambtenaren zijn gevoerd. Voor de afhandeling moet de gemeente zich houden aan wettelijke termijnen. Die worden niet gehaald als pas in het najaar de voorlichtingsbijeenkomsten worden gehouden, die onderdeel vormen van de procedure.

Vandaar het verzoek nu de aanvraag in te trekken. Vodafone beraadt zich daar nu op. Wethouder Herbert Raat laat in een brief aan de gemeenteraad weten te verwachten dat het bedrijf met het voorstel akkoord gaat en de aanvraag intrekt. Gebeurt dat niet, dan denken B&W die af te wijzen. Daar kan Vodafone dan bezwaar tegen maken, maar daarmee is ook weer tijd gemoeid.

De provider wil de zendmast plaatsen in de buurt van Noorddammerweg 50C. Bij het college ligt de stampei nog vers in het geheugen die het gevolg was van de voor de bewoners onverwachte plaatsing van een zendmast achter hun huizen aan de Amsterdamseweg. Volgens hen had de gemeente stiekem gehandeld en hen op niet tijdig op de hoogte gesteld, zodat zij bezwaar konden maken. Maar de gemeente had de aanvraag voor de vergunning op haar website gesplaatst en vond dat eigenlijk wel voldoende.

Er volgde een juridische traject dat nog steeds loopt. Raat wil onder geen beding een herhaling van die deining en nu een voorlichtingsbijeenkomst met de omwonenden en andere belangstellenden houden.

Hij ziet overigens wel het belang van een goede dekking voor telecommunicatie voor bedrijven en particulieren in de gemeente. Maar tegelijk vindt hij een zorgvuldige besluitvorming gewenst, schrijft hij aan de gemeenteraad. Dat proces moet recht doen aan alle betrokken partijen, vindt Raat. “Een realistische planning is hierbij een voorwaarde”.

 

 

Lees ook:Raat: ‘Geen oorlog rond nieuwe zendmast’
Lees ook:Weer nieuwe aanvragen voor zendmasten
Lees ook:Bouwwerk moet worden afgebroken
Lees ook:Rechtbank: Gemeente fout, maar zendmast blijft
Lees ook:Onderzoek bij kickboxgala naar mogelijk crimineel netwerk

Eén reactie op “Raat: ‘Geen bijeenkomst in zomer over zendmast’

  1. gjzn

    Hulde, geen zendmasten, hekken, etc. zonder ordentelijke participatie van belanghebbenden rondom.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.