Gemeente ontslaat onbetrouwbare ambtenaren

De gemeente heeft een aantal mensen ontslagen, die werkzaam waren bij de afdeling Veiligheid, Kabinet en Handhaving. Zij bleken allerlei werkafspraken niet na te leven, zo werd vastgesteld door Hoffman Bedrijfsrecherche. Wethouder Herbert Raat van Personeelszaken heeft dat aan de gemeenteraad meegedeeld. “Wij zitten als college veel dichter op de uitvoering, zodat een beter beeld ontstaat van wat zich op de werkvloer afspeelt”, schreef hij de raad. De betrokkenen waren werkzaam in het team buitenruimte.

De medewerkers tegen wie is opgetreden leefden werktijden niet na, kwamen structureel te laat, pauzeerden te lang, gingen te vroeg naar huis en pasten rapportages aan om dat te verbergen, meldt Raat. Er volgde een periode van schorsing, om het onderzoek te voltooien en de medewerkers in de gelegenheid te stellen zich te verantwoorden.

Er werden in die tijd extra medewerkers ingehuurd om het niveau van de handhaving op peil te houden. Drie medewerkers zijn nu ontslagen, één kreeg eervol ontslag (dus behoud van WW-uitkering) wegens een verstoorde arbeidsrelatie, aan twee werd tijdens het onderzoek al ontslag op eigen verzoek verleend, een andere kreeg een schriftelijke waarschuwing en is weer aan het werk bij het team. Eén medewerker is overgeplaatst naar een ander team.

Overigens kunnen de ontslagenen alsnog bezwaar indienen bij de interne bezwarencommissie, wat naar verwachting weinig soelaas voor hen zal opleveren, en naar de rechter stappen. Zolang de procedure nog niet is afgerond, zijn krachten ingehuurd.

Lees ook:Ambtenaar ontslagen wegens corruptie
Lees ook:Gesjoemel bestraten kost gemeente geld
Lees ook:Hondencontrole blijft bij bijstandmensen
Lees ook:AM Groep-ers blijven bij Meerlanden
Lees ook:Gemeente wil minder ambtenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.