Wethouder Raat op miljoenenjacht in IJsland

Wethouder Herbert Raat van Financiën gaat volgende week maandag persoonlijk naar IJsland in verband met de daar verdampte 15 miljoen euro van de gemeente. Daarover speelt dan namelijk een rechtszaak. Hij neemt het hoofd financiën van de gemeente, Jaap Huizenga, mee.  In 2008 parkeerde het vorige college van B&W en fors deel van het spaargeld van Amstelveen bij de omgevallen IJslandse nationale bank Landsbanki, via Icesave. De gemeente hoopt nog een deel ervan terug te krijgen, maar heeft al vast tachtig procent afgeschreven. De vordering in IJsland heeft Amstelveen ingediend samen met de provincie en enkele andere gemeenten, die ook werden gedupeerd door het ijskoude avontuur. Uit de rechtzaak moet blijken of Amstelveen een ‘preferente’ schuldeiser is en dus nog iets van zijn duiten terug zal zien.De advocaten hebben gevraagd of vertegenwoordigers van de gemeenten aanwezig kunnen zijn. Volgens hen kan dat helpen in het proces. Raat: “Ik heb alle fractievoorzitters gevraagd of zij akkoord zijn dat we gaan. Ze weren het er allemaal mee eens. Als later blijkt dat we geen geld krijgen omdat we niet aanwezig waren, zijn we echt zuur.”

De uitspraak wordt verwacht in mei, waarna de zaak vrijwel zeker in hoger beroep gaat. “In deze collegeperiode reken ik als wethouder nergens op,” verzucht Raat. Op zijn weblog laat hij ook nog even weten dat zijn gezin niet echt blij is met zijn reisje. Dat valt precies in de schoolvakantie….Tja, had ie maar schoolmeester moeten worden.

Lees ook:Nu 8 miljoen terug uit IJsland
Lees ook:Proces om geld IJsland kostte AV vier ton
Lees ook:SP betwijfelt nut ‘snoepreis’ naar rechtzaak in IJsland
Lees ook:IJslandse miljoenen mogelijk goeddeels terug
Lees ook:SP: ‘Wethouder presenteert IJslands verlies als succes’

Eén reactie op “Wethouder Raat op miljoenenjacht in IJsland

  1. Jansonides

    Leuk snoepreisje voor deze VVD-er. Eerst 15 miljoen verkwisten en nu naar IJsland vliegen en zich in een duur hotel in de watten laten leggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.