B&W versoberen ‘heidagen’

Herbert Raat

Burgemeester en wethouders zitten vandaag (maandag 17 mei) op de spreekwoordelijke hei. Niet letterlijk want het college blijft voor die bezinning op wat het de komende jaren te doen staat in de gemeente. Daarmee toont in elk geval VVD-wethouder Herbert Raat aan dat zijn geheugen niet zo slecht is als van de gemiddelde politicus. Vorig jaar drong hij er als raadslid, samen met zijn fractiegenoot Kees Noomen, op aan die zogenaamde ‘heidagen’ buiten het raadhuis maar gewoon in Amstelveen te houden, in plaats van in een duur hotel ergens in de bossen of aan de kust. Dat bespaart geld en de collegeleden zijn ook eerder weer thuis. B&W hebben nu blijkbaar de daad bij dat liberale woord gevoegd. De ploeg zit bij een Amstelveense ondernemer te praten. Ik vermoed dat het KPMG is, maar er zijn natuurlijk ondernemingen zat met voldoende accommodatie om het gemeentebestuur een dagje onderdak te bieden en te voorzien van de gebruikelijke natjes en droogjes. De bedoeling van het dagje babbelen buiten het raadhuis is werkafspraken te maken voor de komende jaren, meldt Raat op zijn weblog. Blijkbaar doet ook de onderneming het niet voor niets, want Raat meldt dat door binnen de gemeentegrenzen te blijven de plaatselijke ondernemers daar ook baat bij hebben.  Misschien is het trouwens wel gewoon een lokaal hotel, waar het college is neergestreken.  

Uniek is Amstelveen overigens niet met het plannen van heidagen op eigen grondgebied. Raat geeft toe het idee van Amsterdam, waar hij tot voor kort werkte, te hebben overgenomen.  Daar werd al in 2003 besloten dergelijke besprekingen in de stad te plannen. In het verleden werden bijvoorbeeld begrotingsbesprekingen in een duur hotel in het Gooi gehouden, meldt Raat. ‘Iedere wethouders kwam dan met zijn of haar dienstauto’s en ook ambtenaren moesten ver op pad. Toenmalige wethouders Rob Oudkerk en Geert Dales vonden dit niet kunnen omdat er veel bezuinigd moest worden. Sindsdien zit het college van Amsterdam in de ambtswoning van de burgemeester. Dat gaat ook prima, is goedkoper en je bent ook sneller weer thuis!’ Amstelveen heeft nu dus het hoofdstedelijke voorbeeld gevolgd.

Lees ook:B&W tussen HP computers
Lees ook:B&W Amsterdam vergaderden in AV
Lees ook:Politieke steun voor verzet tegen lokalen Venemaschool
Lees ook:B&W gaan ook buiten raadhuis vergaderen
Lees ook:B&W vergaderen bij Ons Tweede Thuis

3 reacties op “B&W versoberen ‘heidagen’

 1. hmmm

  hmmm …. de heer Raat neemt goede ideeen uit Amsterdam over: kan ook niet anders, want daar heeft hij de afgelopen decennia keurig aan de hand van burgemeesters Cohen en Aboutaleb gelopen.

  Als hij er in slaagt om hun succesvolle beleid ook in Amstelveen te implementeren, dan wordt deze wethouder met twijfelachtige kwaliteiten mogelijk toch een aangename verrassing de komende jaren …

  we wachten af …

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   Een goed bestuurder maakt onderscheid tussen goede maatregelen en politieke kleur. Kun jij blijkbaar niet zo goed zien.

     /   Beantwoorden  / 
 2. de schoolmeester

  Goed symbolisch gebaar!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.