Hoge opkomst raadsverkiezingen verwacht

Als de in april door de gemeente gehouden Stadspeiling klopt, zal de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen hoog zijn. Liefst 86 procent van het lokale electoraat lijkt te gaan stemmen op 3 maart. Het omvangrijke tweejaarlijkse onderzoek onder de bevolking werd voor de achtste keer gehouden. In april werden 5700 inwoners van 18 jaar en ouder, geselecteerd via een a-selecte steekproef uit het bevolkingsregister, aangeschreven. Daarnaast is het digitale burgerpanel benaderd. In totaal reageerden 2600 inwoners, iets minder dan de helft.Het onderzoek omvatte veel onderwerpen. Hoewel tevreden over het wonen in Amstelveen, vindt men over het algemeen dat er op het gebied van parkeren en (hoge) parkeertarieven nog wel wat te verbeteren valt, evenals met de gemeentelijke belastingen en de uitgaansvoorzieningen. Men voelt zich nu veiliger dan in 2007 bij de tunnels van de sneltram, vooral ’s avonds.  www.amstelveen.nl  (“In & over Amstelveen”).

Lees ook:Belangrijkste grieven Amstelveners: woningnood, hoge tarieven en Schiphol
Lees ook:Gemeente peilt leefsituatie van jongeren
Lees ook:Tevredenheid over informatie A9-tunnel en -gebied
Lees ook:Raad gaat door met slecht bezochte sessies met inwoners
Lees ook:Waardering balie en telefoon gemeente iets gedaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.