Nieuwe poging BBA hervatting gemeentepagina in krant

David de Jong

Plaatsing van de gemeentelijke pagina’s in de plaatselijke pers moet binnen veertien dagen worden hervat. Burgerbelangen (BBA), gaat dat woensdag (16 september) in de gemeenteraad voorstellen, nadat B&W op schriftelijke vragen van die partij daarover afwijzend reageerden. Sinds jaar en dag verscheen de pagina met gemeentelijke bekendmakingen in het Amstelveens Weekblad. Die wijze van adverteren door de lokale overheid was tot nu toe wettelijk verplicht, maar op grond van nieuwe regelgeving mag de gemeente volstaan met elektronische bekendmaking via haar website. Het gaat om bouwaanvragen, vergunningen, ontheffingen, verordeningen, beleidsregels, aanwijzings- en ontwerpbesluiten, waartegen burgers veelal formeel bezwaar kunnen maken. BBA – altijd gek op elektronische communicatie – is weliswaar blij met bekendmakingen via internet, maar vindt dat ook de gedrukte media gebruikt moeten blijven. “Het is voor ons geen kwestie van óf internet óf de krant, maar van ‘en-en’. Veel mensen blijken waarde te hechten aan publicatie via de krant,” zegt fractielid David de Jong.  Louter elektronisch publiceren, vereist volgens hem altijd actie van de burgers. “Kranten vallen bij goed bezorging vanzelf in de bus.” BBA vindt dat de gemeente ook moet zorgen voor een zo goed mogelijke huis-aan-huis verspreiding van de media waarin ze adverteert.

Lees ook:‘Gemeentepagina’s in krant moeten blijven’
Lees ook:Adressenlijst in krant verwijst naar bekendmakingen website gemeente
Lees ook:B&W: wettelijk verplichte bekendmakingen alleen nog digitaal
Lees ook:Politiek voelt voor hervatten gemeentepagina’s in krant
Lees ook:Sluier

4 reacties op “Nieuwe poging BBA hervatting gemeentepagina in krant

 1. Axel Boomgaars

  Ik snap het grote probleem niet. Het is niet dat het alleen maar op internet gepubliceerd wordt, ook op de kabelkrant van RTV. Verder kan men nog een abbonement nemen op een blad dat wordt verstuurd zodra er iets in je eigen omgeving aangevraagd o.i.d. is.
  Ik denk dat de informatie op die manier vele malen beter bereikbaar is dan een weekblad dat mensen niet ontvangen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Ik ben het volledig met BBA eens dat de gemeente moet zorgen voor een zo goed mogelijke huis-aan-huis verspreiding van de media waarin ze adverteert. Helaas is die partij er wat aan de late kant mee!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Kunnen de heren wellicht even aangeven wat het offici-ele Groen Links-standpunt is in dezen? We krijgen nu verschillende geluiden uit die hoek!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Axel Boomgaars

  Het doet uw reputtie geen goed dat u het verschil niet snapt tussen spreken op persoonlijke titel, met of zonder betrokkenheid bij een partij, en het zijn van een officiele vertegenwoordig van een partij. Beetje jammer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.