Gemeente wil aantrekkelijker werkgever voor jongeren worden

Willen jongeren hier werken?

Om jongeren er toe te bewegen ambtenaar te worden bij de gemeente, gaat die een onderzoek houden naar haar imago onder hen. Er gaan de komende tijd nogal wat lokale ambtenaren met pensioen en vorig jaar konden waren sommige vacatures maar moeilijk te vervullen. Jongeren lijken eerder voor het bedrijfsleven te kiezen. De kredietcrisis zou hen wel eens naar de zekerheid van een overheidsbaan kunnen bewegen, maar dat is een tijdelijk verschijnsel, denken B&W. En dan kampt de gemeente weer met krapte op de arbeidsmarkt.

Zij moet dus bekijken welk imago zij heeft bij jongeren - het college spreekt over ´young professionals´ – en start daarom een onderzoek onder zowel schoolverlaters als mensen die een tweede loopbaanstap willen maken. De gemeente wil ook weten wat zij moet doen om als werkgever aantrekkelijker te worden voor de doelgroep. Er wordt een steekproef genomen onder 2500 mensen van 18 tot 30 jaar. De uitslag van het onderzoek is alleen voor intern gebruik, hebben B&W besloten.

Lees ook:Website in strijd tegen vroege schoolverlating
Lees ook:Jongeren zien weinig in werken bij gemeente
Lees ook:Alzheimer Café over bewegen tegen dementie
Lees ook:Eén op de drie Amstelveners eenzaam
Lees ook:Gemeente peilt wensen en meningen bedrijfsleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.