B&W: evenementen in bos zetten stad op de kaart

De gemeente wil de overlast van grote evenementen wel beteugelen, maar vindt tegelijk dat die nodig zijn om de stad op de kaart te zetten. Dat hinken op twee gedachten blijkt uit de notitie die wethouder Groot de gemeenteraad heeft gestuurd als voorproefje van de beleidsnota die later dit jaar moet komen en waar al twee jaar op wordt gewacht. B&W denken er aan in die nota vast te leggen dat grote evenementen, zoals het onder zwaar politiek vuur liggende dance evenement van 14 juni, tweemaal per jaar in de Arena mogen plaats vinden. Dat is overigens in strijd met het huidige bestemmingsplan. Onder grote evenementen verstaat het college alles wat groter is dan 3000 bezoekers. Een maximum wordt niet aangegeven, maar het moet een ‘volgens veiligheidsnormen toelaatbaar' aantal zijn.

 

Uit de notitie blijkt dat B&W eigenlijk meer voor- dan nadelen zien. Economisch, sociaal-cultureel (voor de jeugd) qua psychologische uitstraling van Amstelveen en uit een oogpunt van city marketing zouden grote evenementen moeten worden toegejuicht, vinden B&W. Zij geven wel toe dat er overlast voor omwonenden, parkeerdruk en schade voor de natuur kan ontstaan. In de arena nu vooral sportmanifestaties aan de orde. Als er meet andersoortige grote evenementen in dat sportpark komen moet aan een extra ontsluiting voor nood- en hulpdiensten worden gedacht.

Lees ook:Gemeente wil meer evenementen in de stad
Lees ook:Toch vergunning voor gewraakt dance evenement in bos
Lees ook:Co├Ârdinator events uit gemeentelijk apparaat
Lees ook:‘Meer parkeerplaatsen nodig in Oude Dorp’
Lees ook:VVD en BBA ontstemd over evenement in Amsterdamse Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.