Belangrijkste grieven Amstelveners: woningnood, hoge tarieven en Schiphol

Woningnood, overlast door Schiphol en de hoge gemeeentelijke belasting zijn de belangrijkste grieven van Amstelveners. Dat blijkt uit een enquête onder de inwoners, de zogenaamde Stadspeiling. Zij waarderen de stad overigens over het algemeen om de in hun ogen prettige leefomgeving, de centrale ligging ten opzichte van andere steden (vooral Amsterdam) en het vele groen. Volgens de gemeente worden de resultaten van het onderzoek gebruikt voor ontwikkeling en evaluatie van het gemeentelijle beleid.

De Stadspeiling is een tweejaarlijkse enquête onder de bevolking. In april 2007 zijn 5.500 inwoners van 18 jaar en ouder benaderd, op basis van een a-selecte steekproef uit het bevolkingsregister. Daarnaast is het digitale burgerpanel benaderd. 2.200 inwoners reageerden, een respons van 40%.
Het digitale burgerpanel bestaat uit Amstelveense ingezetenen van 18 jaar en ouder met interesse voor onderwerpen die in de gemeente spelen. Enkele malen per wordt de deelnemers aan het panel via internet gevraagd een vragenlijst in te vullen. Wie lid wil worden van het panel kan een mail sturen naar [email protected]

Lees ook:Hoge opkomst raadsverkiezingen verwacht
Lees ook:Digitale peiling meningen over energiebesparing
Lees ook:Weer brede enquête onder inwoners op komst
Lees ook:Gemeente gaat meningen inwoners weer peilen
Lees ook:Leden voor digitaal panel over gemeente gezocht

8 reacties op “Belangrijkste grieven Amstelveners: woningnood, hoge tarieven en Schiphol

 1. Hans van der Liet

  Hoe kunnen Amstelveners nou last hebben van woningnood? Die wonen er toch al? Of betekent dat, dat ze anders (lees: groter en duurder) willen wonen? Want dat zou dan een pleidooi zijn voor een woningbouwbeleid dat met name duurdere woningen genereert.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Misschien bedoelen zij met woningnood: onbetaalbare woningen voor hun kinderen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Ja, ik vind het ook jammer dat vele dingen onbetaalbaar zijn voor mij. Men leert er mee leven.

    /   Beantwoorden  / 
 4. JOHAN TH. BOS

  U had (en houdt vermoedelijk) wel een dak boven het hoofd in Amstelveen. Maar wie hier is geboren, kan na verloop van tijd oprotten. En dan maar klagen dat Amstelveen zo snel vergrijst.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Nee hoor, daar hoor je mij niet over klagen. Hoe meer ouderen, des te beter (zijn vaak ook loyale CDA-stemmers, dus tant mieux).
  En als de jeugd van Amstelveen goed zijn best doet op school (hangjongeren inclusief) ipv de ouderen te terroriseren, dan gaan ze later dermate veel geld verdienen, dat ze rustig in Amstelveen kunnen blijven wonen. Met andere woorden: vlijt, zelfdiscipline en goed gedrag, zo heten de tussenstations op weg naar het paradijs (lees: Amstelveen).

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  De loyale stemmers zijn in dit geval volgens mij de oudere CDA-stemmers die in de loop der jaren murw zijn gemaakt door de politiek en alleen nog maar stamelen: “Of je nou door de kat of de hond wordt gebeten, het maakt allemaal niks uit!”.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Wat een minachting voor de kiezers! Alsof ouderen niet meer helder zouden kunnen denken en weloverwogen stemmen op de beste aller partijen, het CDA!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  CDA: Nederland kent geen woningnood
  ANP

  DEN HAAG – Het CDA bestrijdt dat er een woningtekort is in Nederland. Dat heeft Tweede Kamerlid Ruud van Heugten van de partij dinsdag gezegd. ‘Er zijn voldoende woningen beschikbaar.’

  Volgens Van Heugten is het echte probleem dat mensen weigeren om in bepaalde typen woningen of in specifieke wijken te wonen. ‘Het is een kwaliteitsvraag’, stelt hij. Volgens de CDA’er heerst in sommige regio’s zelfs een overschot aan woningen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.