Digitale peiling meningen over energiebesparing

De gemeente gaat in het najaar digitaal de mening van Amstelveners peilen over energiebesparing en milueu. Dat gebeurt via het zogenoemde digitaal burgerpanel, bestaande uit ruim vijfhonderd inwoners boven de achttien jaar. Tot nu toe is met dat panel eerst een test gedaan en daarna vulden de leden een zgn. 'Stadspeiling' in. Het panel is volgens de gemeente overigens (nog) niet representatief voor de bevolking.

 

Over die representativiteit kan meer worden gezegd als de uitslag van de Stadspeiling er is. Intussen vinden B en W dat het 'digipanel' wel iets toevoegt en snel antwoord geeft op beleidsvragen. Het betrekt burgers meet bij het beleid, menen zij. De politiek heeft er nog geen gebruik van gemaakt, maar dat gaat veranderen. De gemeente gaat de onderzoeksbehoefte van de raad in kaart brengen, zodat ook die het panel voor peilingen kan gebruiken.

Lees ook:Leden voor digitaal panel over gemeente gezocht
Lees ook:Excuses voor datalek bij bedankbrief website
Lees ook:Belangrijkste grieven Amstelveners: woningnood, hoge tarieven en Schiphol
Lees ook:Gemeente zoek digitale jonge meepraters…
Lees ook:Gemeentelijke Balie Online uit de lucht

2 reacties op “Digitale peiling meningen over energiebesparing

 1. Erik van Erne

  Energiebespaartip van de week
  Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Energie besparen wie wil dat niet? De kosten voor energie lopen steeds verder op. Besparen is de oplossing. Met de wekelijkse energietips kunt u uw energieverbruik al snel verminderen en dat levert direct geld op. Bovendien levert energiebesparing directe winst op voor het klimaat. De CO2-uitstoot vermindert aanzienlijk.
  Stichting Milieunet biedt u elke week een leuke, informatieve cartoon over een specifiek onderwerp met daarnaast enkele ondersteunende bespaartips. Volgt u alle tips op dan levert dat al snel een besparing op van zo’n 15 tot 20% op uw energierekening. Dat is gauw verdiend. Zowel thuis als op het werk zijn er veel dingen die we zelf kunnen veranderen. Daar zijn geen grote investeringen voor nodig.
  Energiebesparing is vaak een kleine moeite. Het is een kwestie van gedrag. Wat moet je doen, waar kun je op letten, waar wordt onnodig energie verbruikt ? De wekelijkse energiebespaartips op http://www.stichtingmilieunet.nl/energiebespaartip.php geven daar het antwoord op.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Piet

  Eco-movement heeft een elektrische scooter die 100 km kan afleggen op maar 2 KwH.
  De kosten voor het opladen zijn dus maar 25 cent. Het opladen kan in 3 uur.
  De elektrische scooter is 5 keer efficiƫnter met energie dan zijn benzine broertje, omdat gebruik wordt gemaakt van directe aandrijving. Een elektrische scooter heeft praktisch geen onderhoud, want deze heeft geen oliesysteem of uitlaat.
  Het rijden op de elektrische scooter is dus goed voor het milieu en voor de portemonnee!

  Zie meer op de website! http://www.eco-movement.com

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.