Evenementenbeleid doorgeschoven naar nieuwe raad

In zijn laatste vergadering besloot de ‘oude’ gemeenteraad woensdagavond (15 maart) de nota Evenementenbeleid toch maar door te schuiven naar zijn opvolger, die een dag later zou aantreden. De VVD en Burgerbelangen (BBA) drongen er, met sten van de overige fracties, bij B en W op aan de nota maar van de agenda te halen.

BBA had al eerder aangedrongen op het doorschuiven van de evenementennota en andere kwesties naar de nieuwe gemeenteraad, maar had daar geen handen voor op elkaar gekregen. Het door B en W voorgestelde beleid voorziet onder meer in een onderscheid tussen grote en kleine evenementen, waardoor de midzomernachtmarkt in Westwijk opeens veel meer dan tot nu toe aan leges gaat kosten. Daar is tegen geprotesteerd door winkeliers, maar tot nu toe zonder succes.

Een belangrijk argument tegen het instemmen met de nota is dat die op sommige punten ook strijdig lijkt met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het is allemaal gecompliceerder dan verwacht, constateerde Hans Bulsing (VVD). De raad beslot dus maar tot afvoeren van de agenda.

Lees ook:Gemeente ziet draagvlak voor omstreden evenementenbeleid
Lees ook:Hoge leges jaarmarkt Westwijk gehandhaafd
Lees ook:Wijkplatforms vergaderen
Lees ook:Actie WC Westwijk voor Voedselbank
Lees ook:Braderie Westwijkplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.