Stadshart mag in nieuw evenementenbeleid niet teveel bruisen

Het nieuwe evenementenbeleid maakt de stad en vooral het Stadshart niet bruisender. VVD-raadslid Joss Tabak begrijpt weinig van de vele beperkingen in het nieuwe evenementenbeleid voor feesten en andere happenings op en rond het Stadsplein. Er mag niet te vaak en niet te lang levende muziek klinken en voor meerdaagse evenementen is nauwelijks ruimte.

“Wij hebben rekening te houden met omwonenden en met de wekelijks markt,” verdedigde wethouder Theo Tiemessen (Economische Zaken) zijn beleidsnota. Maar de mogelijke geluidshinder voor bewoners van het Stadshart maakte op Tabak geen enkele indruk. Dan moeten ze daar niet gaan wonnen, was haar redenering. Wie in het centrum van een stad woont, moet niet verbaasd staan als het daar een beetje gaat bruisen.

Lees ook:Tiemessen politiek uitgespeeld
Lees ook:Uilenstede met zwerfvuil de smerigste wijk
Lees ook:‘Omwonenden Schiphol staan weer in de kou’
Lees ook:Ondergrondse containers voor afval bij ‘cultuur’ in Stadshart
Lees ook:Busvervoer toch slechter dan B en W dachten

2 reacties op “Stadshart mag in nieuw evenementenbeleid niet teveel bruisen

 1. Harting

  Ik ben erg teleurgesteld over het evenementenbeleid mbt het Stadshartplein. Inhoudelijk ben ik niet op de hoogte maar als je de afgelopen periode evalueert dan kun je alleen maar vaststellen dat er niet veel is gebeurd. Niet voor kinderen, niet voor ouderen en ook niet vanuit de winkels. Ik zeg niet dat er elke week iets moet worden georganiseerd, maar iedere maand zou er iets georganiseerd kunnen worden.

  Hierbij doel ik dus niet op evenementen die gericht zijn op een handje vol mensen, maar het streven moet altijd zijn, om zoveel mogelijk mensen (oud, jong, man, vrouw) bij elkaar te brengen.

  Misschien moeten we verzoeken om een peiling onder de lokale bevolking naar de frequentie, welke evenementen (thema’s), bezwaren, doelgroepen, etc.

  Mocht blijken dat er geen substantiele meerderheid voor het organiseren van evenementen is, dan moet dit punt definitief van de agenda.

  Zou jammer zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Asbo

  Maar de mogelijke geluidshinder voor bewoners van het Stadshart maakte op Tabak geen enkele indruk.
  Valt iemand die een dergelijk antwoord geeft nu onder de term “ASO”?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.