Meer mensen gaan profiteren van minimaregelingen

Er gaat nu toch een grotere groep inwoners profiteren de gemeentelijke regelingen voor minima. Daar hebben met name D66, GroenLinks en PvdA jarenlang op aangedrongen, maar ook nu zij zelf ‘regeren’ lieten de financiële perikelen het niet toe. Er komt nu evenwel een beetje lucht in de begroting en die wordt nu voor de minima aangewend. Het komt er op neer dat om voor allerlei voordelige regelingen (onder meet de Amstelveenpas) in aanmerking te komen niet meer een inkomen van maximaal 110 procent van de bijstandsnorm het criterium is, maar 125 procent. Overigens kan niet iedereen met een minimum inkomen van het nieuwe beleid profiteren. B en W kozen voor vier groepen: ouderen (65+), gehandicapten, chronisch zieken en kinderen van minima. “Mensen zonder perspectief op de arbeidsmarkt,” verduidelijkt CDA-wethouder Theo Tiemessen (sociale zaken). “Wie nog wel dat perspectief heeft, moeten we stimuleren te gaan werken.” De gemeenteraad stemt op 10 november over de plannen van het college. Het nieuwe beleid wordt dan per 1 januari 2006 van kracht.

Lees ook:Info over minimaregelingen in de Bieb
Lees ook:Meerderheid raad voor verruiming minimabeleid
Lees ook:Geen infoteam voor opsporing minima
Lees ook:Minimabeleid: voor SP ‘onzalig’, D66 blij
Lees ook:Amstelveenpas weer voor meer mensen beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.