Kritiek watersporters op Poeloeverplannen

Watersportvereniging Amstelveen (WSA) heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen van de gemeente voor de Noordelijke Poeloever. B en W willen haar daarheen laten verhuizen. Dinsdagavond maakte de WSA gebruik van haar inspreekrecht bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Verkeer om de Nota van Uitgangspunten voor herstructurering van het gebied rond het voormalige zwembad De Poeloever te bekritiseren. De watersporters hebben nu een terrein aan de oostelijke oever, naast Van Diemen Watersport (Handweg). Daar wil de gemeente woningbouw. Op de nieuwe locatie krijgt WSA te weinig ruimte. Zij vreest terugloop van het ledental. ‘De locatie ligt ook in een uithoek, pal aan de snelweg A9 met geluids- en standoverlast. Buitenactiviteiten voor onze jeugdleden zijn niet meer mogelijk,’ aldus WSA, die de plek ook onveilig vindt. Zij klaagt er ook over niet bij de voorbereiding van de Nota te zijn betrokken.

Lees ook:Geen geld voor verplaatsing watersport
Lees ook:Open dag watersport aan de Handweg
Lees ook:Toekomst watersportclub nog onzeker
Lees ook:Van Diemen heeft last van verkoopgerucht
Lees ook:Watersportvereniging blijft aan Handweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.